Και ενώ η ροή πληροφόρησης σχετικά με την κυκλοφορία του PS5 δυναμώνει, η Sony παρουσιάζεται αρκετά συγκρατημένη σε ό,τι έχει να κάνει με το PSVR 2. Ακούγονται πολλές φήμες ανα διαστήματα τις οποίες ασφαλώς σας παρουσιάζουμε με επιφύλαξη αλλά ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο και δεδομένο.

Το τελευταίο όμως διάστημα συνδυάζοντας τόσο τις δημοσιαγραφικές πληροφορίες από το εξωτερικό αλλά και συνθέτοντας το παζλ με τις διάφορες πατέντες που σπεύδει να κατοχυρώσει η Sony φαίνεται να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τον διάδοχο του PSVR στο virtual gaming!

Να ξεκινήσουμε με κάτι που κατά την προσωπική μας άποψη είναι πολύ σημαντικό και αποτελούσε τον ανασταλτικό παράγοντα για την αφορά του PSVR για πολλούς χρήστες. Το PSVR 2 δείχνει ότι θα είναι ασύρματο κάτι που αμέσως το καθιστά πιο χρηστικό και βολικό τόσο στην εγκατάσταση του όσο και στην χρήση του. Επιπλέον η ανάλυση του θα μπορεί να φτάνει τα 2560×1440 pixels με 120hz refresh rate. Μάλιστα έχουμε ενδείξεις ότι θα υποστηρίζει eye-tracking και πιθανότατα με εφαρμογή αυτής της τεχνικής οι πληροφορίες λένε πως η ανάλυση της εικόνας και η ποιότητα των γραφικών θα ανεβαίνει στο σημείο που κοιτά ο χρήστης, ρίχνοντας ταυτόχρονα αντίστοιχα την ποιότητα στα σημεία εκτός οπτικού πεδίου του χρήστη για καλύτερα αποτελέσματα!

Έχουμε ακόμα μια πατέντα που υποδηλώνει βελτιώσεις στο ίδιο το headset, με αισθητήρες που θα βρίσκονται στο εσωτερικό του και θα επιτρέπουν την καλύτερη εφαρμογή και καταγραφή του κεφαλιού του εκάστοτε χρήστη. Τέλος οι φήμες θέλουν την τιμή της νέας κονσόλας  να κυμαίνεται στα 250$. Not great, not terrible αν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για μια κατα πολύ βελτιωμένη κονσόλα, πιο δυνατή και πιο χρηστική η οποία προφανώς θα έχει σαν στόχο να τραβήξει περισσότερο κόσμο, ώστε με τη σειρά τους τα στούντιο και οι εταιρείες να βρουν πρόσφορο έδαφος για να δώσουν ποιοτικότερα virtual games.

Εσείς πότε θα θέλατε να δείτε το νέο PSVR να βγαίνει στην κυκλοφορία; Έχουμε αρκετές φήμες που το θέλουν κοντά με το PS5 στα τέλη του 2020! Είναι μέσα στα σχέδια σας;

«Δεν έχω τι να παίξω» edition