Είναι γνωστό πλέον πως οι κονσόλες με τη στροφή τους σε x86 αρχιτεκτονική είναι απλά ένα pc με σταθερές προδιαγραφές και ελάχιστο custom hardware, οπότε και η ανάπτυξη παιχνιδιών έγινε πιο εύκολη διαδικασία απότι στο παρελθόν (βλ. PS3, Saturn). Η modding σκηνή δε σταματά να δουλεύει για να καταφέρει να τρέχει το PS4 homebrew προγράμματα, με την τελευταία επιτυχία που αναφέραμε ήταν να τρέχει Linux στο PS4, όπως μπορείτε να δείτε στην οδηγό μας.

Φαίνεται όμως πως έχει γίνει ήδη ένα βήμα παραπέρα και πλέον μπορούν να τρέξουν PC games μέσω του Steam, όπως μας δείχνει ο χρήστης OsirisX, μέσα από ένα συνδυασμό jailbreak, Arch Linux και εγκατάσταση των 32bit και 64bit Radeon libraries του Fail0verflow (link). Φυσικά η διαδικασία δεν είναι πανεύκολη, χρειάζεται να είστε γνώστης και το κυριότερα να διαθέτετε PS4 κονσόλα με το πανάρχαιο 1.76 firmware.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, τρέχει το Bastion σε μέτρια επίδοση φυσικά, καθώς θα χρειαστεί να ρίξετε τα settings για ένα καλό framerate, αλλά τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, αν και προσωπικά το βρίσκω κάπως άσκοπο το Steam σε PS4, εκτός ίσως των PC exclusives παιχνιδιών που υπάρχουν.