Αν έτυχε να είστε από τους τυχερούς που πήγαν στο φετινό GamesCom 2015 ή το παρακολουθήσατε πολύ στενά διαδικτυακά θα διαπιστώσατε ότι δεν υπήρχαν PS Vita κονσόλες σε πολλά από τα σημεία της Sony. Κάτι που φαίνεται να είναι λογικό αν συγκρίνεται τις επιδόσεις τις κονσόλας πέρυσι.

IMG_5281

Ωστόσο, μερικοί φίλοι μας όπως ο «Freakler» κατάφεραν να βρουν μερικά, εκ των οποίων δύο Testkits. Βασικός στόχος λοιπόν αυτού του άρθρου και των φωτογραφιών είναι να σας δώσουν μια ιδέα για το τι είναι τα λεγόμενα DevKits, πώς λειτουργούν αλλά και τι θα μπορούσατε να κάνετε με ένα από αυτά.

debug gamescom
«DevKit» είναι η συντομογραφία του Development Kit που βασικά εξηγεί τη χρήση και την ύπαρξή αυτών των μηχανημάτων. Οι προγραμματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τα δικά τους παιχνίδια πρέπει να έχουν ή να αγοράσουν μία από αυτές τις «ειδικές» κονσόλες. Devkits υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό και είναι πολύ δημοφιλή αντικείμενα για συλλέκτες. Κύριος λόγος είναι οι πρόσθετες λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά τους, για παράδειγμα: το DevKit του PS Vita έχει έξοδο για HDMI.

 

Το Hardware:

DevKits για το PS Vita υπάρχουν και είναι πολλά διαφορετικά (ως προς τη χρήση και την εμφάνιση).

Για αρχή ας ασχοληθούμε με το τελικό Development Kit που υπάρχει και φέρει στο πίσω μέρος τον κωδικό μοντέλου  (PDEL-100X)

 

1555x784xpdel_devkit.png.pagespeed.ic.i6mDWPBZEm

Αυτά τα Vita έχουν φτιαχτεί πραγματικά για προγραμματισμό ή αλλιώς development. Επίσης φέρουν το πρόσθετο χαρακτηριστικό με την έξοδο HDMI ενώ επίσης έχουν ένα mini USB για debugging και διάφορες ενδείξεις με LEDs στο μπροστινό μέρος.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αυτά που δεν διαφέρουν εμφανισιακά με αυτά που μπορεί να αγοράσει ο καθένας μας σε ένα κατάστημα αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως για δοκιμές πριν κυκλοφορήσουν τα τελικά προϊόντα όπως τα παιχνίδια. Αυτά αποκαλούνται Testing Kits και φέρουν στο πίσω μέρος τον κωδικό μοντέλου (PTEL-100X). Τα συγκεκριμένα είναι αρκετά γνωστά γιατί χρησιμοποιούνται από indie devs για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διάφορες συνεδρίες όπως το gamescom. Οι developers μπορούν να τα προμηθευτούν μεταχειρισμένα ή καινούργια και να τα μεταπωλήσουν.

1280x780xIMG_20150806_101643_1438852462993.jpg.pagespeed.ic.DXaTbSEPc8

Στη παραπάνω φωτογραφία είναι ένα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη του παιχνιδιού Tearaway από τη Sony το 2013 και αργότερα για το Final Fantasy.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι εντοπίστηκαν και PS Vita 2000/Slim Testing Kits που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.

DSC04501

1200x772xPTEL2004.jpg.pagespeed.ic.vVbgyJmZ7g

Το λογισμικο:

Σημείωση: Όλες οι λειτουργίες που είναι αποκλειστικά για developers έχουν δίπλα το σύμβολο ★.

Παρ’οτι τα Testing Kits έχουν διαφορετικό hardware σε αντίθεση με τα DevKits , τρέχουν το ίδιο development λογισμικό με σχεδόν κοινές όλες τις λειτουργίες.

2048x1536xdebug_firmware.jpg.pagespeed.ic.tza7Twst1r

Και οι δύο κονσόλες χρειάζονται ένα «κλειδί» για την ενεργοποίηση τους αλλά και για τη χρήση τους με τις πρόσθετες λειτουργίες για developers το οποίο παρέχεται αποκλειστικά από τη Sony και ισχύουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν λήξουν εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην οθόνη όπως θα δείτε παρακάτω.

904x243xdevkit-expired.png.pagespeed.ic.vZl3jxLjVo

1024x252xdebug_checkfailed.png.pagespeed.ic.7KSL2aJO9J

 

Το λογισμικό για Developers περιέχει:

Επιπλέον Εφαρμογές:

★Package Installer (επίσης υπάρχει και στις κοινές κονσόλες αλλά ειναι κρυφό)
★Store Preview(Title Store) (δεν υπάρχει στις κοινές κονσόλες)
★Store Preview(Regional Store) (δεν υπάρχει στις κοινές κονσόλες)
★APP_HOME (υπάρχει μόνο στα DevKits)

Επιπλέον Ρυθμίσεις:

3072x2304xDSC04510.jpg.pagespeed.ic.RsStEtKrCG

922x691xdebug_settings.png.pagespeed.ic.gzpqBu4fT5

Επιπλέον τα DevKits διαθέτουν μια λειτουργία επιλογής εκκίνησης συσκευής ως Developer ή Release-Mode η οποία εμφανίζετε στη πάνω αριστερά γωνία του μενού.

devkit_devmode

 

Βίντεο με το λειτουργικό του DevKit PDEL-100X:

Βίντεο με το λειτουργικό του TestingKit PTEL-100X:

Και τέλος ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο DevKit (DEM-3000H) το οποίο επίσης έχει την εφαρμογή ★APP_HOME:

Μάθε περισσότερα για το Playstation Vita Prototype (DevKit) System εδώ!

 

Πηγή: Freakler από Hackinformer

Article and content used with permission from Freakler.