Platform: PC, Xbox One, PS4, Switch
Publisher: Warner Bros Interactive Ent.
Developer: TT Games
Διάθεση: Zegetron S.A.
Κυκλοφορία: 14/11/2017

Εδώ είμαστε και πάλι με ένα παιχνίδι LEGO αυτή την φορά από τον κόσμο της Marvel και όχι της DC, καθώς η Traveller’s Tales έχει το συνήθειο να κυκλοφορεί ένα LEGO τίτλο μαζί με μια ομώνυμη ταινία αλλά όπως φαίνεται, αυτή την φορά έκανε την εξαίρεση. Τα παιχνίδια LEGO ακολουθούν το ένα το άλλο σε ταχεία διαδοχή. Όσα χρόνια και αν περάσουν τα λατρεμένα τουβλάκια παραμένουν διαχρονική αξία. Πέρα του ότι όλοι σχεδόν έχουμε σε κάποια φάση της ζωής μας ασχοληθεί με τα δημοφιλή LEGO φτιάχνοντας παντός είδους κατασκευές, είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόζονται σε κάθε εποχή. Αυτή την φορά –η δεύτερη στο σύνολο- έρχεται στο προσκήνιο το LEGO Marvel Super Heroes 2. Όσοι είστε fan του εν λόγω είδους ή σκέφτεστε να το κάνετε δώρο τις γιορτές μήπως διστάζετε; Αν ναι, παρακάτω θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες.

Guardians on the move!

Το παιχνίδι ξεκινάει με εκτόξευση θα λέγαμε και γεμάτο δράση. Βρίσκεστε στα παπούτσια των Guardians of the Galaxy και έρχεστε αντιμέτωποι με τον κακό του παιχνιδιού, Kang the Conquerer. Η συνταγή έχει ήδη αναδειχθεί σε διάφορα παιχνίδια, δηλαδή ένας κακός που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να αναλάβει τον κόσμο και βεβαίως εσείς ελέγχετε τους ήρωες που πρέπει να το αποτρέψουν. Ο Bad Kang εισέρχεται στον εναέριο χώρο του αγαπημένου μας πλανήτη Γη με ένα διαστημόπλοιο που αποδεικνύεται το τεράστιο όπλο του. Έτσι αγωνίζεστε με τους Guardians of the Galaxy που είναι και η πρώτη φορά που τους βλέπουμε σε βιντεοπαιχνίδι LEGO καθώς ο προκάτοχος του δεν τους συμπεριλάμβανε. Ο Lord Lord, μπορεί να πετάξει με ένα jetpack και με τις βόμβες βαρύτητας να τραβήξει όλα τα αντικείμενα πάνω  πάνω σε αυτές, ο Drax, να καταστρέψει τα μεγάλα αντικείμενα που θα βρίσκονται στον δρόμο σας κτλ. Φυσικά, αυτός που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλος από τον Groot όπου εκτός από τις 2 μορφές που είναι διαθέσιμες –φυσική και πολύ ψηλός- έρχεται με το γνωστό του μότο «Είμαι ο Groot«.

Όπως καταλαβαίνεται ο βασικός πυρήνας του gameplay παραμένει ο ίδιος με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια LEGO. Οι παίκτες απλά πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουν για την δημιουργία διαφόρων χρήσιμων για την εξέλιξη του παιχνιδιού κατασκευών όπως σκάλες, βατήρες για άλματα και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, όσα περισσότερα αντικείμενα διαλύουν, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός τους στη LEGO Bank και με αυτά τα χρήματα θα μπορούν στην πορεία να «ξεκλειδώνουν» χαρακτήρες, οχήματα και άλλα ενδιαφέροντα. Μια μεγάλη αλλαγή σε αντίθεση με το LEGO Marvel Super Heroes, είναι η αλλαγή του hub σας. Ενώ στο πρώτο παιχνίδι διαδραματιζόταν όλο γύρω από το Manhattan τώρα το βασικό σας hub είναι η Chronopolis. Φυσικά εκεί μέσα θα συναντήσετε και το Manhattan όπως και διάφορες άλλες περιοχές, όπως το βασίλειο του Black Panther. Το παιχνίδι αριθμεί τουλάχιστον 236 χαρακτήρες και μερικοί έχουν τη δική τους ανθρώπινη ταυτότητα. Όπως ο Iron Man για παράδειγμα, είναι επίσης ο Tony Stark καθώς και ο Spider-Man ως Peter Parker. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλά να κάνετε για εσάς που είστε συλλέκτες και κυνηγάτε τρόπαια. Με τόσους πολλούς χαρακτήρες, η εταιρεία ανάπτυξης έχει διαιρέσει την ιστορία σε διάφορα μέρη κατά περιόδους. Αυτό δεν είναι ενοχλητικό, αλλά μερικές φορές πρέπει να κάνετε μια επιλογή αν θέλετε να παίξετε πρώτα με αυτήν την ομάδα ή μάλλον με την άλλη. Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε πρώτα και τι μετά, γιατί στο τέλος τα πάντα έρχονται και πάλι μαζί. Έτσι θα υπάρξει μια αποστολή που ξεκινάτε αρχικά με τους She-Hulk, Thor και Captain AmericaTeam America-, αργότερα παίζετε βαθιά κάτω από το νερό με το Iron Man και την Captain MarvelΤeam Iron Man για να τελειώσετε το κεφάλαιο με τη Miss Marvel, Spider-Man και The White TigerTeam Spider-Man-.

Υπάρχουν είκοσι αποστολές για να ολοκληρωθούν και αυτές έχουν εξαιρετική διάρκεια και δυσκολία. Ενώ σε άλλα παιχνίδια LEGO στο παρελθόν, απλά ολοκληρώνατε επίπεδα χωρίς να χετε καταλάβει το πόσο γρήγορα τελείωσε ή τι κάνατε, η ισορροπία εδώ είναι πολύ καλύτερη. Επιπλέον κάθε φορά που θα παίζεται ένα καινούργιο κεφάλαιο, σκοπός σας είναι να ελευθερώσετε τον cameo και δημιουργό σας, Stan Lee, που όπως σε κάθε ταινία Marvel έτσι και στο παιχνίδι κάνει την guest εμφάνισή του. Φυσικά οι αγώνες ταχύτητας και οτιδήποτε άλλο trial θυμάστε από το παρελθόν έχει επιστρέψει.  Επίσης, ο εκάστοτε χαρακτήρας που έχει στον έλεγχο του ο παίκτης μπορεί να εκτελέσει ένα combo move με τον φίλο του ή με την A.I. του υπολογιστή -αν δεν υπάρχει συμπαίκτης την συγκεκριμένη στιγμή- όπου θα εξαπολύσει μια δυνατή επίθεση καθώς θα καταστρέψει ότι βρίσκετε γύρω του, είτε εχθρούς, είτε αντικείμενα. Όπως καταλαβαίνεται το local co-op υπάρχει και σε αυτόν τον τίτλο και ανά πάσα στιγμή ο φίλος-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο των LEGO και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες που θα βρεθούν στο ταξίδι σας.

Μια νέα προσθήκη στον τίτλο είναι το Battle room όπου εκεί θα έρθετε αντιμέτωποι με τους φίλους σας, σε ένα local co-op τεσσάρων παικτών, με σκοπό να συλλέξετε τα 6 infinity stones. Τα infinity stones θα πέφτουν σε τυχαία χρονικά διαστήματα. Εκείνος που θα προλάβει να το αποκτήσει πρώτος θα πρέπει για κάποια λεπτά να βρει τρόπο να μην τις φάει από τους φίλους του, με σκοπό, μετά το πέρας της εν λόγω ώρας και την απόκτηση του stone να πάρει κάποιους βαθμούς. Εκείνος με τους περισσότερους πόντους όπως καταλαβαίνετε θα είναι και ο νικητής.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα περιβάλλοντα στο background και η ανάλυση που φέρει το παιχνίδι είναι τα 1080p στα 60fps σταθερά. Η κάμερα θα λέγαμε είναι άρτια δομημένη σε κάθε γωνία χωρίς να εμποδίζει την ώρα που παίζεται με το που πάτε και τι κάνετε, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις που αν εγκλοβιστείτε σε κάποια γωνία θα σας κάνει την ζωή δύσκολη μέχρι να βγείτε από το σημείο που έχετε κολλήσει καθώς δεν θα βλέπετε που είστε. Ένα μειονέκτημα του παιχνιδιού όμως είναι ότι παρ όλο το καλό voice acting που υπάρχει, δεν είναι το αληθινό από τους πραγματικούς ηθοποιούς όπου όπως ξέρουμε ο Robert Downey Jr. στο ρόλο του Tony Stark είναι απλά μαγικός. Το μόνο γνήσιο acting που θα συναντήσετε είναι αυτό του Stan Lee.

Spider what;;;;

Ολοκληρώνοντας όσοι ασχοληθούν με το LEGO Marvel’s Avengers 2 σε γενικές γραμμές ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Η θεματολογία προσφέρεται στα πλαίσια της διασκέδασης με την ίδια δοκιμασμένη πλέον συνταγή, με το πλούσιο περιεχόμενο το χιούμορ που θα ικανοποιήσει κάθε φίλο του γνωστού franchise. Όσοι έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορους τίτλους της σειράς, στον συγκεκριμένο τα μονοπάτια σας θα τα βρείτε πολύ εύκολα, γνώριμα και το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτείτε… Άντε πάλι απ’ την αρχή. Ευτυχώς βέβαια το LEGO Marvel Super Heroes 2 δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς θα έχετε μια φρέσκια και πολύ πιο εμπλουτισμένη εμπειρία σε σχέση με τον προκάτοχό του, με όλους τους Avengers διαθέσιμους, νέους ήρωες από τον γνωστό κόσμο της Marvel αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά απουσιάζουν X-Men, Fantastic Four και ο Deadpool. Όπως και να χει όμως και όπως λέει και ο Stan Lee… «Excelsior!«