Platform: PC, Xbox One, PS4 (tested), Switch
Publisher: Warner Bros Interactive Entertainment
Developer: TT Games
Διάθεση: Zegetron
Κυκλοφορία: 15/06/2018

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ένα χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει την Traveller’s Tales, είναι πως έχει το συνήθειο να κυκλοφορεί ένα LEGO τίτλο μαζί με μια ομώνυμη ταινία και αυτή την φορά το κάνει με το LEGO The Incredibles της Disney – Pixar. Τα παιχνίδια LEGO ακολουθούν το ένα το άλλο σε ταχεία διαδοχή. Όσα χρόνια και αν περάσουν τα λατρεμένα τουβλάκια παραμένουν διαχρονική αξία τόσο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους μας. Πέρα του ότι όλοι σχεδόν έχουμε σε κάποια φάση της ζωής μας ασχοληθεί με τα δημοφιλή LEGO φτιάχνοντας παντός είδους κατασκευές, είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόζονται σε κάθε εποχή. Αυτή τη φορά έρχεται στο προσκήνιο το LEGO Τhe Incredibles ή αλλιώς όπως το μεταφράζουμε εμείς εδώ στην χώρα μας Οι Απίθανοι. Όσοι είστε fan του εν λόγω είδους ή σκέφτεστε να το κάνετε δώρο το καλοκαίρι μήπως διστάζετε; Αν ναι, παρακάτω θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες.

Οι ιστορία των Τhe Incredibles, ξεκινάει λίγο ανάποδα αυτή την φορά, όπως το χει κάνει και στο παρελθόν με άλλους τίτλους η εταιρεία π.χ με το LEGO The Avengers. Καθώς εισέρχεστε στο story του παιχνιδιού, διαδραματίζεστε με την ολοκαίνουργια ταινία των Απίθανων 2, όπου προβάλλεται ήδη στις αίθουσες των κινηματογράφων μας, και μπαίνετε από την αρχή στην δράση και στην μάχη θα λέγαμε. Δυστυχώς, δεν θα αναφέρουμε καθόλου την πλοκή για το τι γίνεται και πως εξελίσσεται καθώς θεωρείτε μεγάλο spoil και δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε σε κανέναν σας την μαγική αυτή στιγμή που θα καθίσετε στις καρέκλες της αίθουσας του κινηματογράφου και θα απολαύσετε την ταινία. Το κακό όμως και αυτό μπορούμε να σας το πούμε είναι ότι τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας είναι πολύ λίγα με ότι θα δείτε καθώς το δεύτερο part της ταινίας τελειώνει απότομα και απευθείας, θα επιστρέψετε στην πρώτη ταινία των Απίθανων. Φυσικά, το ίδιο δεν συμβαίνει με την πρώτη ταινία διότι εδώ τα main chapter του story σας είναι περισσότερα απ’ ότι του δεύτερου. Είναι σαν με λίγα λόγια η εταιρεία να παρουσιάζει και να λέει ότι θα σας δώσω το παιχνίδι no2 και τελικά να παίζεται ότι συνέβη στο παιχνίδι no1.

Καλύτερα όμως να περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης και αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους… το gameplay. Όπως καταλαβαίνεται ο βασικός πυρήνας του gameplay παραμένει ο ίδιος με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια LEGO. Οι παίκτες απλά πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουν για την δημιουργία διαφόρων χρήσιμων για την εξέλιξη του παιχνιδιού κατασκευών όπως σκάλες, βατήρες για άλματα και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, όσα περισσότερα αντικείμενα διαλύουν, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός τους στη LEGO Bank και με αυτά τα χρήματα θα μπορούν στην πορεία να «ξεκλειδώνουν» χαρακτήρες, οχήματα και άλλα ενδιαφέροντα. Ο χάρτης βέβαια μας τα χαλάει καθώς είναι ότι πιο μικρό έχουμε δει στην ιστορία των LEGO παιχνιδιών με πολύ λίγα challenges και τα Gold – Red Bricks να είναι πανεύκολα να τα αποκτήσετε, χωρίς ουδεμία πρόκληση. Θα λέγαμε ότι ίσως είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει σε παιχνίδι LEGO. Mια ωραία προσθήκη, είναι ότι αυτές οι μικρές περιοχές που υπάρχουν στον χάρτη και θα πρέπει να τις εξαλείψετε από τους κακοποιούς, όταν με το καλό φτάσετε στο συγκεκριμένο σημείο που πρέπει, μέσω ενός cutscene, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, ένα έκτακτο νέο, όπου θα σας ενημερώνει ότι η περιοχή είναι γεμάτη κακοποιούς. Αφού ολοκληρώσετε τα απλά αυτά challenges, μετά θα σας εμφανιστεί μια ειδική πλατφόρμα όπου θα πρέπει να χτίσετε ένα συγκεκριμένο κτίριο, που όμως θα θυμίζει κάποιες άλλες ταινίες όπως Toy Story, Monsters, Inc, Ratatouille κ.α. Δυστυχώς όμως και εδώ οι χαρακτήρες που θα ξεκλειδώσετε γενικά σε όλο το παιχνίδι δεν ξεπερνάνε τους 113, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που ήταν πάνω από 250. Επίσης, κάποια άλλα πατήματα και διάφορα άλλα γνωρίσματα τα τα βρείτε πολύ εύκολα και ίσως και επαναλαμβανόμενα όπως ότι οι αγώνες ταχύτητας και οτιδήποτε άλλο trial θυμάστε από το παρελθόν έχει επιστρέψει. Επιπλέον, ο εκάστοτε χαρακτήρας που έχει στον έλεγχο του ο παίκτης μπορεί να εκτελέσει μια super κίνηση και να καταστρέψει με την μια ότι υπάρχει γύρω του. Όπως καταλαβαίνεται το local co-op υπάρχει και σε αυτόν τον τίτλο και ανά πάσα στιγμή ο φίλος-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο των LEGO και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες που θα βρεθούν στο ταξίδι σας. Επίσης μια καινούργια πινελιά για τον συγκεκριμένο τίτλο και δυστυχώς η τελευταία, είναι πως όταν ολοκληρώσετε 100% κάποιο chapter του story mode ή κάποια περιοχή για να ξεκλειδώσετε κάποιους special χαρακτήρες θα ανοίγετε μια τυχερή σακούλα. Γιατί την λέμε έτσι; Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία θα θυμάστε στα περίπτερα της γειτονιάς σας αυτή την τυχερή σακούλα που είχε random μέσα της διάφορα παιχνιδάκια. Έτσι και εδώ, θα σκίζετε με ωραίο τρόπο αυτή την σακούλα και το δώρο σας θα είναι κάποιος χαρακτήρας όπου θα σας βοηθήσει στην συνέχεια με το progress σας.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα περιβάλλοντα στο background και η ανάλυση που φέρει το παιχνίδι είναι τα 1080p στα 30fps σταθερά. Βέβαια, στις κονσόλες PS4 Pro και Xbox One X εκεί πάμε στα 60fps. Η κάμερα θα λέγαμε είναι άρτια δομημένη σε κάθε γωνία χωρίς να εμποδίζει την ώρα που παίζεται με το που πάτε και τι κάνετε, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις που αν εγκλοβιστείτε σε κάποια γωνία θα σας κάνει την ζωή δύσκολη μέχρι να βγείτε από το σημείο που έχετε κολλήσει καθώς δεν θα βλέπετε που είστε. Ένα μειονέκτημα του παιχνιδιού όμως είναι ότι παρ όλο το καλό voice acting που υπάρχει, στη φωνή του κύριου Απίθανου, είναι λες και ακούτε τον Homer Simpson σε αντίθεση με όλους τους άλλους τους ηθοποιούς οι οποίοι βρίσκονται στο πόστο τους. Ακόμα και ο Tom Hanks στην φωνή του Woody, δίνει το παρών.

Ολοκληρώνοντας όσοι ασχοληθούν με το LEGO The Incredibles, σε γενικές γραμμές ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Η θεματολογία προσφέρεται στα πλαίσια της διασκέδασης με την ίδια δοκιμασμένη πλέον συνταγή αλλά με καθόλου περιεχόμενο και ελάχιστο χιούμορ σε ότι έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς. Όσοι έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορους τίτλους της σειράς, στον συγκεκριμένο τα μονοπάτια σας θα τα βρείτε πολύ εύκολα, γνώριμα και το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτείτε… Άντε πάλι απ’ την αρχή. Ισχύει δυστυχώς κατά λέξη. Πρώτη φορά βλέπουμε σε παιχνίδι, η εταιρεία να είναι λες και να βαρέθηκε να το καλοφτιάξει και παρέδωσε ένα μικρό και επαναλαμβανόμενο τίτλο που ακόμα και οι μικρότεροι σε ηλικία ίσως το βαρεθούν νωρίς. Τελικά δεν είναι και τόσο Incredible…