Traveller’s Tales αφού έχει περάσει απ’ όλα τα σύμπαντα του κινηματογράφου και τα χει αφομοιώσει πάνω στα αγαπημένα της τουβλάκια που ακούνε στο όνομα LEGO, είπε να ακολουθήσει και να κάνει αυτό που ξέρει καλά τόσα χρόνια (έχοντας δικαίως πλέον συνδέσει το όνομά της με τις αξιολάτρευτες  κατασκευές της Δανέζικης εταιρείας). Για μια ακόμη φορά, αφού πριν κάτι χρόνια είχαμε την ταινία Suicide Squad, που θέλαμε να δούμε όλοι, τελικά μας απογοήτευσε στο τέλος εκτός από την Margot Elise Robbie aka Harley Quinn, η οποία ήταν η μόνη που έδινε νόημα στην ταινία. Έτσι, η TT, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μπει για μια ακόμη φορά στο σύμπαν της DC αυτή την φορά και να πάρει ακριβώς αυτό που έκανε και η ταινία το 2016. Όλους τους «κακούς» να τους αφήσει ελεύθερους στην αρμοδιότητα του εκάστοτε gamer και να κάνει ότι θέλει μαζί τους. Το αποτέλεσμα αυτού; Μα φυσικά το LEGO DC Super-Villains. Το εξής ερώτημα για χιλιοστή φορά θα λέγαμε είναι το εξής: Αξίζει άλλη μια αγορά LEGO τίτλου; Πάμε παρέα να το μάθουμε παρακάτω.

Ο Commissioner Gordon (Batman universe) επιστρατεύει τον φυλακισμένο Lex Luthor για να παρακολουθήσει από κοντά έναν νέο κακοποιό τον Rookie, ο οποίος έχει την ικανότητα να απορροφά υπεράνθρωπες δυνάμεις. Όλα αυτά φυσικά, με αντάλλαγμα την μείωση της ποινής του Luthor. Κάτι όμως πάει στραβά ως συνήθως και τα τσιράκια του Lex εισβάλουν στην φυλακή, ελευθερώνουν τον ίδιο αλλά και τον Rookie και τον εντάσσουν στην ομάδα τους. Καθώς διεξάγονται αυτά τα γεγονότα, στην άλλη πλευρά, ο Joker με την Harley Quinn εισβάλλουν στην Wayne Tech και μαζί με άλλα αντικείμενα κλέβουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα κύβου χωρίς να ξέρουν τι είναι. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, η Justice League εμφανίζεται για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όμως ταυτόχρονα, την εμφάνισή της κάνει από ένα άλλο παράλληλο σύμπαν της Earth-3, μια πανομοιότυπη ομάδα «ηρώων» που αυτοαποκαλείται Justice Syndicate. Η συγκεκριμένη ομάδα, θέλει τον μυστηριώδη κύβο που πήρε η Harley Quinn με σκοπό να το παραδώσει στον Darkseid και βοηθώντας τον να κατακτήσουν όλα τα σύμπαντα. Στην ουσία μιλάμε για μια ομάδα κακοποιών. Αποτέλεσμα; Να παγιδεύσουν όλη την ομάδα της Justice League σε άλλο παράλληλο κόσμο, παραμυθιάζοντας τους πάντες πως έφυγαν οικειοθελώς για να βοηθήσουν τη Γη τους, αφήνοντας τους ίδιους σε αυτή τη Γη ως αντικαταστάτες. Φυσικά, οι μόνοι που γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια, είναι οι ίδιοι οι αντίπαλοι της Justice League οι οποίοι θα ενωθούν τόσο για να νικήσουν και να στείλουν πίσω τους Justice Syndicate όσο και να φέρουν πίσω την κανονική ομάδα των Batman, Superman κ.λ.

Για πρώτη φορά στα χρονικά των LEGO παιχνιδιών, έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε εξ’ αρχής έναν custom χαρακτήρα της αρεσκείας μας (Rookie), o οποίος θα φανεί πολύ χρήσιμος κατά την διάρκεια όλης της ιστορίας. Παρόλο που μπορούμε να τον διαμορφώσουμε από το τι χρώμα θέλουμε να χει το μαλλί του, μέχρι τη γενική εμφάνιση του προσώπου, των στολών του αλλά και των δυνατοτήτων του ο συγκεκριμένος χαρακτήρας δεν μένει στάσιμος και κατά την εξέλιξη της ιστορίας σας θα αρχίσει να εμπλουτίζετε με καινούργια στοιχεία. Φυσικά σε κάθε κεφάλαιο παίρνει μέρος περιστασιακά ανάλογα με τις ανάγκες στην εξέλιξη του σεναρίου. Έτσι θα κληθείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο, κάνοντας χρήση κάποιας σούπερ δύναμης που κατέχει ή κάποιας τεχνικής ικανότητας. Όπως καταλαβαίνεται ο βασικός πυρήνας του gameplay παραμένει ο ίδιος με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια LEGO. Οι παίκτες απλά πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουν για την δημιουργία διαφόρων χρήσιμων για την εξέλιξη του παιχνιδιού κατασκευών όπως σκάλεςβατήρες για άλματα και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, όσα περισσότερα αντικείμενα διαλύουν, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός τους στη LEGO Bank και με αυτά τα χρήματα θα μπορούν στην πορεία να «ξεκλειδώνουν» χαρακτήρεςοχήματα και άλλα ενδιαφέροντα. To βασικό σας hub αυτή την φορά είναι η Gotham City και η Metropolis καθώς και οι υπόλοιπες γνωστές τοποθεσίες του DC σύμπαντος, όπως η φυλακή στο Stryker’s Island, η LexCorp, η Wayne Enterprises κ.α.

Ο χάρτης επίσης είναι γεμάτος με έναν τεράστιο αριθμό από collectibles και challenges, όπως για παράδειγμα κάποιοι αγώνες ταχύτητας αλλά και να ξεκλειδώσετε όλους τους χαρακτήρες που στο σύνολό τους αγγίζουν τους 160+. Όπως όμως και στα προηγούμενα LEGO games, έτσι και εδώ, το σύστημα μάχης παραμένει απλοϊκό με τις απεριόριστες ζωές και το smash action button διαλύοντας τα πάντα στην οθόνη να κάνει για μια ακόμη φορά την εμφάνισή του. Επειδή μιλάμε για τους κακούς μιας ιστορίας, η εταιρεία θέλησε ακόμα και εδώ να κάνει τα πράγματα πιο ευχάριστα για μικρότερες ηλικίες ενώ οι ενήλικες να βαρεθούν πολύ εύκολα καθώς το χιούμορ έπεσε στο πολύ παιδικό επίπεδο σε σχέση με προκατόχους του. Συνεχίζοντας, όπως καταλαβαίνεται το local co-op υπάρχει και σε αυτόν τον τίτλο και ανά πάσα στιγμή ο φίλος-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο των LEGO και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες που θα βρεθούν στο ταξίδι σας.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα περιβάλλοντα στο background και η ανάλυση που φέρει το παιχνίδι είναι τα 1080p στα 30fps σταθερά. Ωστόσο η κάμερα καμιά φορά δείχνει να έχει δική της πρωτοβουλία, αλλάζοντας ξαφνικά γωνίες πάνω σε μια μάχη. Συνήθως θα το συναντήσετε σε κάποιο boss fight. Από την άλλη η οδήγηση των οχημάτων δεν θα πούμε πως είναι και η καλύτερη καθώς όλα τα οχήματα πάνε αρκετά αργά, δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα και ο εκνευρισμός δεν αργεί να έρθει. Στα του ήχου τώρα, όπως σχεδόν κάθε φορά, έτσι κι εδώ έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. Όχι μόνο τα γνωστά κομμάτια από τις ταινίες ακούγονται στο background όταν είστε εντός της πόλης αλλά η TT, πήρε τους γνωστούς ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν τους villains. Στα voice overs μεταξύ άλλων έχουμε την Tara Strong η οποία έχει ξανά υποδυθεί τη Harley Quinn στο Batman: Arkham City, τον Mark Hamill aka Joker aka Luke Skywalker, Kevin Conroy και Michael Ironside από τις animated Batman σειρές των 90’s να υποδύονται τον Batman και Darkseid αντίστοιχα και Nolan North (Nathan Drake) στο ρόλο του αρχηγού της Justice Syndicate, Ultraman.

Συνοψίζοντας, όσοι ασχοληθείτε με το LEGO DC Super-Villains σε γενικές γραμμές ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε. Η θεματολογία προσφέρεται στα πλαίσια της διασκέδασης με την ίδια δοκιμασμένη πλέον συνταγή αλλά με καθόλου περιεχόμενο και ελάχιστο χιούμορ σε ότι έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς. Όσοι έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορους τίτλους της σειράς, στον συγκεκριμένο τα μονοπάτια σας θα τα βρείτε πολύ εύκολα, γνώριμα και το σίγουρο είναι ότι οι ενήλικες θα βαρεθείτε πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν καινοτομεί, δεν έχει πάρει κάποιο ρίσκο και τα LEGO παιχνίδια της τείνουν να γίνουν το ίδιο και το ίδιο επαναλαμβανόμενα χωρίς κάποια ουσία. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μικρές ηλικίες θα το βρουν πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο να παίζουν solo ή και με την παρέα τους.