Έχοντας φτάσει στπ Δεκέμβρη και έχοντας περάσει από καταιγίδα από τριπλέτες AAA τίτλων, μικρές developer ομάδες εμφανίζονται δυναμικά στην gaming αυλαία και κάνουν την επανάσταση τους παρουσιάζοντας μικρά διαμαντάκια. Ανάμεσα σε αυτές, έρχεται η Wish Studios φέρνοντας το Knowledge is Power: Decades, ένα party-family game βασισμένο γύρω από το πρότυπο των κλασικών quiz παιχνιδιών που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Με την παραπάνω προοπτική, λοιπόν, η developer ομάδα φέρνει στο προσκήνιο ένα μοτίβο οικείο με αυτό που έχουμε συνηθίσει –την τελευταία πενταετία- από μικροεφαρμογές σε android συσκευές και το παρουσιάζει στο PlayLink.

Έχοντας κυκλοφορήσει σε πρωταρχικό στάδιο το Knowledge is Power, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η Wish Studios επανέρχεται με το Decades. Το τελευταίο ως διάδοχος της αρχικής φόρμουλας έρχεται ανανεωμένο και με νέες προσθήκες, στοχεύοντας να κερδίσει τους είδη λάτρεις του είδους –αλλά παράλληλα και νέο community.

Με το Decades η developer ομάδα εστιάζει στο υλικό με κριτήριο την κάθε “δεκαετία”. Ουσιαστικά, οι ερωτήσεις επικεντρώνονται γύρω από κάποια χρονικά πλαίσια και γεγονότα τα οποία έλαβαν τόπο την τότε δεκαετία αγγίζοντας από τα 80s και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Εν κατακλείδι, το παραπάνω είναι η βάση και παράλληλα η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον αρχικό τίτλο και στην τωρινή προσθήκη. Το όλο παραπάνω concept ενσωματώνεται με επιτυχία στη φόρμουλα του PlayLink. Το τελευταίο πρόκειται για μια προσθήκη της Sony, η οποία επιτρέπει τη gaming εμπειρία μέσω της android συσκευής σας, χωρίς τη χρήση χειριστηρίου από μεριά σας. Για την υποστήριξη του παραπάνω μοτίβο είναι απαραίτητα μοναχά η εγκατάσταση της εφαρμογής, τόσο στην κονσόλα σας όσο και στην android συσκευή σας.

Στα του gameplay το Knowledge is Power: Decades διατηρεί την κλασική φόρμουλα του προκάτοχού του, βάζοντας κάποιες ακόμη πινελιές. Η βασική ιδέα του τίτλου περιστρέφεται γύρω από τις γνώσεις του player, καθώς και τον παράγοντα της ταχύτητας –ο οποίος είναι καθοριστικός. Κλασικά, όπως κάθε παιχνίδι γνώσεων η αναμέτρηση μεταξύ των παιχτών στηρίζεται τόσο στις γνώσεις αλλά και στην ταχύτητα, εφόσον για κάθε κλάσμα δευτερολέπτου μπορεί να κριθεί ο πόντος.

Όπως και ο αρχικός τίτλος έτσι και το Decades κρατάει το πλάνο των 12 γύρων, διατηρώντας τις κλασικές εκπλήξεις που θα μπορούσε να συναντήσει ο player. Ανάμεσα σε αυτές παραμένουν και τα “πλεονεκτήματα” του παίχτη, τα οποία στην ουσία κάνουν δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου σας λειτουργώντας ως εμπόδιο στην επίλυση της ερώτησης. Για παράδειγμα, ένα πλεονέκτημα είναι η κάλυψης ενός μέρους της απάντησης από πλευράς δικής σας, είτε αυτό της επιλογής όπου μπορείτε να επιβάλλεται την κατηγορία ερώτησης –ανεξάρτητα την προηγούμενη ψηφοφορία μεταξύ των παιχτών.

Η βασική πινελιά του Decades έρχεται στη θεματολογία αυτού. Συνοπτικά, η μεγάλη αλλαγή είναι στα πλαίσια των ερωτήσεων, οι οποίες εστιάζουν όπως προαναφέρθηκε σε γεγονότα που έλαβαν τόπο συγκεκριμένη δεκαετία. Από την άλλη, μια ακόμη διαφορετική πατέντα εντοπίζεται στα πλαίσια των ρυθμίσεων έχοντας πλέον τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε κάποιες υποκατηγορίες ή παραμέτρους του γύρου. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε κάποια πλεονεκτήματα ή παγίδες με τις οποίες δε θέλετε να έρθετε αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο τεχνικό κομμάτι, το Knowledge is Power: Decades σίγουρα δεν αποτελεί την τεχνολογική επανάσταση που θα περίμενε κανείς να δει, αλλά παραμένει αρκετά ικανοποιητικό σε σύγκριση για αυτό που είναι. Από την άλλη, όπως και τα περισσότερα διαμαντάκια του PlayLink έτσι και το Decades είναι πλήρες μεταγλωττισμένο, έχοντας σωστά voice overs και ερμηνείες

Εν κατακλείδι, το Knowledge is Power: Decades φέρνει κάποιες νέες προσθήκες στην τωρινή φόρμουλα, χωρίς κάποια εκθαμβωτική καινοτομία και ιδιαίτερη αλλαγή. Σε ειδικά πλαίσια, το Decades μοιάζει περισσότερο ως ένα έξτρα περιεχόμενο του αρχικού τίτλου παρά ένα νέο ολοκληρωμένο concept. Αν αγαπήσατε τον προκάτοχο τότε το Decades αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη για τη συλλογή σας, καθώς και μια μοναδική εμπειρία για εσάς και τους φίλους σας.