Και ενώ ήμασταν έτοιμοι να αξιολογήσουμε τα παιχνίδια του PS Plus Ιουλίου με το PES 2019 στη λίστα, τελικά έγινε μια ανατροπή που δεν έχουμε ξαναδεί (χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους) και το ποδοσφαιράκι της Konami αντικαταστάθηκε από το Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition. Σίγουρα οι περισσότεροι θα έμειναν ικανοποιημένοι από την αντικατάσταση, ενώ στα συν είναι ότι περιλαμβάνεται στο πακέτο και το Heavy Rain. Επομένως για αυτό το μήνα έχουμε τρία παιχνίδια στη διάθεση μας για το PS4.

Detroit: Become Human

Το καλύτερο παιχνίδι της Quantic Dream αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο PS Plus, ένα χρόνο περίπου μετά την αρχική του κυκλοφορία. Πρόκειται για μια ξεχωριστή και μοναδική single player εμπειρία με κοινωνικές προεκτάσεις που δύσκολα συναντάμε σε άλλα παιχνίδια και με περιτύλιγμα ένα εντυπωσιακό sci fi σκηνικό. Ο άριστος τεχνικός του τομέας με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών σε συνδυασμό με το εξαιρετικό motion capture και γραφικά των μοντέλων θολώνουν τις γραμμές μεταξύ κινηματογραφικής ταινίας και βιντεοπαιχνιδιού, ενώ και το εξαιρετικό ορχηστρικό soundtrack μας συντροφεύει σε αυτό το ταξίδι στο οποίο κουμπώνει τέλεια και η άριστη ελληνική μετάφραση. Όσοι καλώς ή κακώς δεν έχετε ασχοληθεί μέχρι τώρα το PS Plus σας δίνει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο metacritic έχει μέσο όρο 78, στο review μας το είχαμε βαθμολογήσει με 9,5, ενώ στο PS Store κοστίζει €69.99.

Heavy Rain

Στην ουσία πρόκειται για έναν bonus τίτλο που να θυμίσουμε ότι είχε δοθεί στο PS Plus ένα χρόνο ακριβώς πριν, τον Ιούλιο του 2018.  Αξιοπρεπέστατο remaster του κλασικού τίτλου της Quantic Dream το Interactive story drama είναι δυνατή συναισθηματική gaming εμπειρία που πρέπει να ζήσετε. Στο metacritic έχει μέσο όρο 78, στο review μας το είχαμε βαθμολογήσει με 8.

Horizon Chase Turbo

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα arcade racers των 80s και 90s όπως τα Out Run, Lotus Turbo Challenge, Top Gear με μοντέρνα γραφικά που διατηρούν την αισθητική των 16bit και πολύ καλό soundtrack με κλασικό split-screen couch multiplayer συνθέτουν ένα διασκεδαστικό old school ραλάκι που θα εκτιμήσουν κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες. Στο metacritic έχει μέσο όρο 77 και κοστίζει στο PS Store €19.99.

 

Η αλήθεια είναι ότι μόλις ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα παιχνίδια του PS Plus και περιλάμβαναν το PES 2019 είχαμε αρκετή γκρίνια και δικαιολογημένα θα λέγαμε, καθώς ο αθλητικός τίτλος της προηγούμενης χρονιάς μήνα Ιούλιο δεν είναι και ότι καλύτερο και το κοινό που ενδιαφέρεται σίγουρα το έχει ήδη στη συλλογή του. Η αντικατάσταση από το Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition για όποιον λόγο και να έγινε είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, καθώς μιλάμε για ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της κονσόλας και μόλις ένα χρόνο μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το Horizon Chase Turbo μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά όντως ένας καλός indie τίτλος και ένα αξιόλογο arcade racer μιας άλλης εποχής μπορεί να προσφέρει άφθονες ώρες διασκέδασης σε όποιον το δοκιμάσει. Συνολικά είναι ένας από τους πολύ καλούς μήνες της υπηρεσίας, έστω και αν χρειάστηκε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής…

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €90
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 8