Καινούρια χρονιά ξεκίνησε και οι προσδοκίες για καλύτερο line up στην Instant Game Collection του PlayStation Plus πάντα υπάρχουν. Ο Ιανουάριος δε πρωτοτυπεί (ναι πάλι δεν υπάρχει AAA τίτλος για το PS4) και συνολικά έχουμε 6 παιχνίδια με την υποσημείωση ότι το Grim Fandango Remastered είναι cross buy PS4-PS Vita, άρα οι κάτοχοι του φορητού έχουν ένα παιχνίδι επιπλέον. Για να τα περάσουμε από το μικροσκόπιο του PSaddict ένα ένα.

Screenshot_23

 

[divider]PLAYSTATION 4[/divider]

Grim Fandango Remastered

Η remastered έκδοση του κλασικού adventure έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και ένα χρόνο περίπου μετά έρχεται στο PS Plus. Οι λάτρεις του είδους πιθανότατα θα το έχουν ήδη στη κατοχή τους, αλλά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους υπόλοιπους να το δοκιμάσουν.Στο metacritic ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι 80 για την έκδοση PS4 και 84 για το PS Vita, ενώ το PSaddict το βαθμολόγησε με 84%. Η τιμή του στο PS Store είναι στα €14.99

Hardware Rivals

Το multiplayer παιχνίδι με μάχες οχημάτων αποδείχθηκε τελικά αρκετά μέτριο και σίγουρα δε θα γνωρίσει την επιτυχία του Rocket League. Κρίμα γιατί φαινότανε ενδιαφέρον, αλλά φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Στο metacritic ο μέσος όρος είναι 59 μέχρι στιγμής και η τιμή του στο PS Store ανέρχεται στα €20.99.

Με αρκετά παράπονα μας αφήνει ο μήνας όσον αφορά το PS4, καθώς το Grim Fandango Remastered είναι μεν πολύ καλό, αλλά δεν απευθύνεται σε όλους και το πρωτοεμφανιζόμενο Hardware Rivals κινείται στη μετριότητα.

 

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 69,5
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €36
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 6

[divider]PLAYSTATION 3[/divider]

Dragon Age: Origins

Το εξαιρετικό RPG του 2009 αποτελεί τη καλύτερη προσθήκη του μήνα για το PS Plus. Με πολύ καλή ιστορία, εξαιρετικό σύστημα μάχης και άφθονες ώρες απασχόλησης θα σας κρατήσει κολλημένους για αρκετό καιρό. Το metascore του Dragon Age: Origins είναι 87 και κοστίζει στο PS Store €14.99, αν και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου πωλείται σε προσφορά στα €4.99

 

Medal of Honor: Warfighter

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε τη ταφόπλακα για μία από τις πιο αγαπημένες σειρές της εποχής PS1-PS2. Αρκετά μέτριο με αδύναμο σενάριo, δε μπόρεσε να ανταποκριθεί απέναντι στο Call of Duty. Παρόλο αυτά σαν PS Plus τίτλος μπορεί να απασχολήσει τους fans των FPS που δεν ασχολήθηκαν μαζί του όταν και κυκλοφόρησε το 2012. Στο metacritic έχει score 55 και κοστίζει στο PS Store €19.99.

Ο Ιανουάριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά καλός όσον αφορά το PS3, καθώς έχουμε δύο AAA τίτλους, αν και το Medal of Honor: Warfighter κινείται σε μέτρια επίπεδα. To Dragon Age: Origins από την άλλη είναι εξαιρετικό παρόλο που έχει τα χρονάκια του.

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 71
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €35
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 7

[divider]PSVITA[/divider]

Nihilumbra

Σκοτεινό 2D puzzle platform από αυτά αυτά που ταιριάζουν στο φορητό, που αν και έχει τα προβλήματα του και είναι σχετικό μικρό, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. To metascore του είναι 73 και κοστίζει €8.99 στο PS Store.

 

History Legends of War

Παιχνίδι στρατηγικής με θέμα τον B Παγκόσμιο Πόλεμο, που κινείται σε μέτρια επίπεδα κυρίως λόγω επανάληψης. Στο metacritic έχει 60 και κοστίζει €19.99

Και για όσους πρόλαβαν λόγω του λάθους της Sony

 

Legends of War: Patton’s Campaign

Αν και πρόκειται για τίτλο του PSP που κυκλοφόρησε το 2011, το Legends of War: Patton’s Campaign αποτελεί ένα αρκετά καλό turn-based strategy παιχνίδι και θα ικανοποιήσει τους fans του είδους. Στο metacritic έχει 79 και κοστίζει €29.99 στο PS Store! (πανάκριβα τα παιχνίδια του PSP).

Γενικά τα τρία (τέσσερα για όσους κατέβασαν το παιχνίδι του PSP) παιχνίδια που προσφέρονται στο PS Vita (μαζί με το Grim Fandango Remastered) είναι αρκετά καλά, αλλά απευθύνονται σε πιο περιορισμένο κοινό, καθώς μιλάμε για adventure παλαιάς κοπής και RTS, ενώ το puzzle platformer δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 72
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €30
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 7

[divider]ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ PS PLUS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016[/divider]

Πιστεύω η πλειοψηφία των PS Plus συνδρομητών δεν έχει μείνει ικανοποιημένη με τους τίτλους του Iανουαρίου. Για το PS4 περιμένουμε καλύτερα παιχνίδια (τι θα γίνει θα δούμε κανέναν AAA τίτλο;), ενώ ως συνήθως τα καλύτερα παιχνίδια αφορούν το PS3, αν και το Medal of Honor: Warfighter παρά το μεγάλο του όνομα δε ξεφεύγει από τη μετριότητα. Τώρα το λάθος που έκανε η Sony με το PS Vita δείχνει τη προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το μηχάνημα….

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 70
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €111
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 6,5