Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου τα remakes είναι κοινό γεγονός. Μερικά από τα τρανά παραδείγματα αποτελούν τα Shadow of the Colossus, Resident Evil 2 και Final Fantasy VII.  Ένα από τα κλασικά παιχνίδια του PS1 που ζητούν πολλοί φανς να έρθει στη νέα γενιά είναι το original Metal Gear Solid, το οποίο κυκλοφόρησε στο PS1 το 1998 και αγαπήθηκε αμέσως από την πλειοψηφία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πριν 3 χρόνια ψηφίστηκε από το κοινό του PlayStation, ακόμα και στο δικό μας σάιτ, ως το καλύτερο παιχνίδι του PS1. Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν μερικές φήμες για την ύπαρξη ενός remake, οι οποίες όμως ήταν σχετικά ανυπόστατες. Τις τελευταίες μέρες όμως, μετά κι από μία μικρή έρευνα, το remake αυτό δε φαντάζει πολύ μακρινό. Ας δούμε μια σειρά συμπτώσεων, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την μεριά των voice actors που συμμετέχουν στα παιχνίδια της σειράς και κυρίως με τον Robin Atkin Downes, πιο γνωστός από το ρόλο του ως Kazuhira Miller στα τελευταία MGS Peace Walker και MGSV (Ground Zeroes και The Phantom Pain). Ξεκινάμε στις 27 Σεπτεμβρίου με το tweet του στον Hideo Kojima, δημιουργό των MGS, στο οποίο γράφει ατάκα από το τέλος του The Phantom Pain (μικρό spoiler). Από την άλλη φυσικά, το συγκεκριμένο μπορεί να υποδηλώνει τη συμμετοχή του στο Death Stranding, όμως η ατάκα MGS, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που θα δείτε παρακάτω, μπορεί να σχετίζεται με τα υπόλοιπα.

Στη συνέχεια, στις 15 Οκτωβρίου έχουμε ένα tweet από την Chris Zimmerman, η οποία είναι σχεδόν σε όλα τα MGS από το 1998 director των αγγλικών dubs. »ΝΕΑ συναρπαστικά πράγματα στον ορίζοντα. Μείνετε συντονισμένοι».

Την ίδια μέρα έχουμε άλλο ένα tweet από τον Robin Atkin Downes, αυτή τη φορά προς τον επί χρόνια voice actor του Solid Snake (και Big Boss, εκτός του MGS V). »Έχω μια σοβαρή αποστολή για σένα Snake. Στείλε μου μήνυμα.»

Τέλος, ο Downes απαντά σε έναν φαν: »Οι αποστολές χρειάζονται χρόνο για να τις σχεδιάσεις».

Σαν να μην έλειπαν όλα αυτά, ο David Hayter απάντησε στον Downes ότι »έλαβε το μήνυμα» και έβαλε ένα GIF το οποίο γράφει: »εκεί που νόμιζα ότι έμεινα απ’έξω, με ξαναπαίρνουν πίσω». Προφανώς αναφέρεται στην αντικατάστασή του από τον Kiefer Sutherland στο MGS V.

Για να το πάμε από πλευράς παιχνιδιών, ο χαρακτήρας του Downes, Kazuhira McDonnell Miller, παίζει στα εξής: MGS Peace Walker, MGS V, Metal Gear 2 και MGS 1. Συνεπώς το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή, αν πρόκειται για παιχνίδι και όχι για κάποιο διαφημιστικό (μακάρι όχι) ή για τη συμμετοχή του Snake στο νέο Smash Bros του Switch (πάλι μακάρι όχι), μιλάμε για remake του MGS1. Είναι ούτως ή άλλως η πιο λογική και ασφαλής κίνηση από πλευράς Konami. Το spin-off Metal Gear Survive απέτυχε, ενώ ένα νέο MGS είναι ριψοκίνδυνο. Ένα remake ενός τόσο κλασικού τίτλου είναι το πιο ασφαλές οικονομικά και ευκαιρία για την εταιρεία να κερδίσει πίσω πολλούς δυσαρεστημένους φαν. Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό, η Konami ήδη δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των επανακυκλοφοριών/remasters, με το remaster του Zone of the Enders 2 και τα δύο κλασικά Castlevania που έρχονται σύντομα στο PS4.

Μένει όμως ένα μεγάλο ερώτημα. Ποιο στούντιο έχει αναλάβει το remake; Η απάντηση είναι πιθανότατα η Bluepoint Games, το στούντιο πίσω από το πρόσφατο remake του Shadow of the Colossus. Η Bluepoint να υπενθυμίσουμε ότι είχε δουλέψει παλιότερα στις HD εκδόσεις των Ico και Shadow of the Colossus. Μαντέψτε σε ποια άλλα είχε δουλέψει. Στο MGS HD Collection (MGS 2, MGS 3, MGS Peace Walker). Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η Bluepoint είχε βγάλει αγγελία για διάφορες δουλειές προγραμματιστών, όπως θα δείτε στο link του ArtStation. Όπως διαβάζουμε, το στούντιο ετοιμάζει remake κλασικού τίτλου για την τωρινή και την επόμενη γενιά, το οποίο συγχρόνως ίσως επιβεβαιώνει και τις υποψίες μου για PS5 τέλη 2019/αρχές 2020, όπως ανέφερα και στο άρθρο για το PS5.

Υ.Γ. Πριν 3 χρόνια ο ίδιος ο Kojima είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να δει ένα remake του MGS1 σε open-world.

Μη χάσετε τις προτάσεις μας για τις Halloween εκπτώσεις στο PS Store