Το Destiny έχει καταφέρει να είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ανάμεσα στους gamers, μετά το πρώτο vanilla Destiny που αγόρασε κόσμος και κοσμάκης περιμένοντας των Μεσσία του gaming, όπως το προωθούσε η Activision, πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν τρέχοντας ακούγοντας για άλλο ένα Destiny τίτλο. Παραδίδοντας ένα καλό αποτέλεσμα μεν, μακριά από το τέλειο δε, το Destiny 1 κατάφερε να βελτιωθεί αρκετά και να καταφέρει ακόμα περισσότερα μέσα από τα πολλά και μεγάλα expansions που κυκλοφόρησαν, καταφέρνοντας να κρατήσει μια σταθερή και φανατική βάση, αν και μακριά από τα τρελά νούμερα που είχε στο launch. Το Destiny 2 έρχεται να βελτιώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου και με ένα προϊόν δοκιμασμένο από το 2014 και με feedback χρόνων από τους gamers, η Activision ετοιμάζεται να ξαναφέρει το μεγαθήριο της στο προσκήνιο με σκοπό να καταφέρει να μείνει ακόμα ψηλότερα στις προτιμήσεις μας.

Τις μέρες που μας πέρασαν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την beta του παιχνιδιού, η οποία προσέφερε λίγα πράγματα μεν, «κάτι απ’όλα» δε. Συγκεκριμένα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την πρώτη αποστολή Homecoming από το story mode, που την γνωρίζαμε από τα trailers, δύο modes από το PvP του παιχνιδιού καθώς και την Strike mission Inverted Spire.

destiny-2-kampf_strike_action_03

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά, αρχικά ο τεχνικός τομέας εντυπωσιάζει. Τα γραφικά του τίτλου είναι πεντακάθαρα και με περισσότερη λεπτομέρεια σε σχέση με το πρώτο Destiny, τα textures είναι υψηλής ανάλυσης, ενώ το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι οι φωτισμοί. Στο story mode, μας δίνεται η ευκαιρία να χαζέψουμε τα υπέροχα σκηνικά του τίτλου, ο οποίος δείχνει να ρίχνει (επιτέλους) το απαιτούμενο βάρος στο βαθύ του lore. Η πρώτη αποστολή Homecoming μας ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά, με τους Cabal να έχουν κάνει μια πλήρης και επιτυχημένη επίθεση και εμείς να προσπαθούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή μαζί με τους υπόλοιπους Guardians. Αν και η Homecoming λειτουργεί ταυτόχρονα και ως tutorial, η υπόσχεση των developers για περισσότερη ιστορία και βαθύτερο κινηματογραφικό σενάριο, φαίνεται πως θα εκπληρωθεί. Εντονότερες σκηνές μάχης, cutscenes ανάμεσα που προχωρούν την πρόοδο της ιστορίας, δείχνουν ήδη ένα καλύτερο story telling και φαίνεται πως (ίσως) αποφύγουμε την χαμένη ευκαιρία για μια κινηματογραφική scifi ιστορία που δυστυχώς δεν απέδωσε και τόσο καλά το πρώτο Destiny.

Το Strike Mission Inverted Spire ήταν επίσης ενδιαφέρον, αν και σύντομο. Είμαστε σε ένα fireteam 3 ατόμων και ανάμεσα σε μάχες μεταξύ των Vex και Cabal προσπαθούμε να προχωρήσουμε την αποστολή μας και να ανακαλύψουμε τι ψάχνουν να βρουν οι Cabal στο υπέδαφος του νέου αυτού πλανήτη. Ποικιλόμορφα σκηνικά, αλλά σύντομη αποστολή, με το κλασσικό boss στο τέλος το οποίο πήρε ώρα για να «πέσει» και να μας προσφέρει το loot της αποστολής. Κλασσικά raid missions τα Strikes, τα οποία θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε ένα παιχνίδι τύπου Destiny, ειδικά για τους loot hunters.

d2_strike_action_05

Για τέλος άφησα το PvP, το οποίο δυστυχώς με άφησε ανικανοποίητο, σε σχέση με το υπόλοιπό περιεχόμενο. Δύο modes, στο ένα κάνουμε capture διάφορα σημεία και μαζεύουμε πόντους, στο άλλο ενεργοποιούμε μια βόμβα και η αντίπαλη ομάδα πρέπει να την απενεργοποιήσει και το αντίστροφο. Ούτε οι πίστες, ούτε τα Modes αλλά ούτε και η ροή του PvP μου έκανε εντύπωση και σίγουρα το θεωρώ την πιο αδύναμη πλευρά του τίτλου. Φυσικά, ούτε και στο πρώτο με εντυπωσίασε, αν και μου χάρισε αρκετές ώρες ενασχόλησης. Δε λέω φυσικά πως είναι κακό και εννοείται πως θα γκρινιάζαμε αν δεν υπήρχε, αλλά τουλάχιστον αυτό που είδα εγώ στη beta δε με τράβηξε και έχω παίξει και παίζω τα πάντα από competitive shooters. Ίσως όταν φτάσει στα χέρια μου το ολοκληρωμένο περιεχόμενο να αλλάξω άποψη.

Προφανώς και η beta δεν μας άφησε να επεκταθούμε και πάρα πολύ στο customization του χαρακτήρα μας και στις αλλαγές που έκανε η Bungie στο progression system του παιχνιδιού, ο χειρισμός πάντως είναι ότι πιο στάνταρ, εύκολο και άμεσο θα βρείτε στο είδος. Κλασσικός χειρισμός που έχετε συνηθίσει από την πλειοψηφία των shooters και θα χρειαστείτε 1 λεπτό και μηδέν οδηγίες για να κινείστε σαν βετεράνος στο παιχνίδι.

destiny-2-inverted-spire-strike-preview-21

Η Bungie φαίνεται πως ακούει το feedback και την γκρίνια των gamers και είναι έτοιμη να παραδώσει ένα σαφώς καλύτερο Destiny. Η Activision δε, είναι διατεθειμένη να επενδύσει γερά στο franchise και να το εγκαθιδρύσει στην συνείδηση των gamers ως τον καλύτερο προορισμό για online Scifi shooter. Εμείς εδώ θα είμαστε να το δοκιμάσουμε στις 6 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα για PS4, Xbox One και λίγο αργότερα για PC.