Μοιραστείτε τα ψηφιακά σας παιχνίδια με τους φίλους σας! Το GameShare αποτελεί μια διαδεδομένη τακτική για να μοιράζονται δύο φίλοι τα ψηφιακά τους παιχνίδια ή πολύ απλά να μοιράζεστε τις αγορές σας σε 2 PS4 μέσα στο ίδιο νοικοκυριό. Ο οδηγός σας δείχνει: ορισμένους βασικούς κανόνες που ισχύουν, πως να κάνετε GameShare, πως να κάνετε activate/deactivate as primary την κονσόλα σας καθώς και ποια είναι τα αρνητικά του gameshare.

Like αν σας άρεσε το βίντεο και ρίξτε ένα subscribe στο κανάλι μας με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΟΔΗΓΟΣ

Γενικές οδηγίες

Μπορείς να παίξεις παιχνίδια αγορασμένα στον λογαριασμό σου σε οποιοδήποτε ps4, αρκεί να είσαι logged in. για παράδειγμα μπορείς να πας σε ένα φιλαράκι σου και στο ps4 του να κάνεις log in να κατεβάσετε και να παίξετε παιχνίδια σου, όσο παραμένεις loggαρισμένος. Αν κάνεις log out, το παιχνίδι παραμένει μεν αλλά θα είναι κλειδωμένο και θα φαίνεται μια κλειδαριά στο εικονίδιο.

Οποιοσδήποτε μπορεί με τον λογαριασμό του να κάνει log in στην primary κονσόλα σου και να παίξει τα παιχνίδια που έχεις αγορασμένο στο όνομα σου, δηλαδή  μπορεί να ρθει φίλος σου στο σπίτι σου και να κάνει login με τον δικό του λογαριασμό στο primary ps4 σου και να παίξει κανονικά τα αγορασμένα σου παιχνίδια, κερδίζοντας τρόπαια κτλ

Πως κάνω activate as primary την κονσόλα μου;

Activate μπορείτε να κάνετε ΜΟΝΟ ΜΙΑ κονσόλα ανά λογαριασμό και γίνεται ΜΟΝΟ από τις ρυθμίσεις της κονσόλας

Settings > PlayStation™Network/Account Management > Activate as Your Primary PS4 > Activate

Πως κάνω deactivate την κονσόλα μου;

Πάτε από την κονσόλα σας

Settings > PlayStation™Network/Account Management > Activate as Your Primary PS4 > Deactivate

Αν δεν έχετε πρόσβαση στην κονσόλα σας

πάτε από

PC/MAC https://account.sonyentertainmentnetwork.com

κάνετε sign in με τα στοιχεία του PSN λογαριασμού σας, στην καρτέλα Account πάτε στο tab Media and Devices και πατάτε την επιλογή Deactivate All

Στην επόμενη οθόνη πατάτε το YES, αφού πρώτα διαβάσετε πως το deactivation μπορείτε να το κάνετε μια φορά κάθε 6 μήνες (προφανώς για να μην αλλάζετε με πολλά φιλαράκια σας λογαριασμούς) και πως για να παίξετε τα κατεβασμένα σας παιχνίδια θα πρέπει να κάνετε activate την αντίστοιχη κονσόλα.

Πως κάνω GameShare;

Η διαδικασία είναι απλή, μεταξύ δύο έμπιστων φίλων, πρέπει ο ένας να κάνει primary την κονσόλα του άλλου. Θα πρέπει να ανταλλάξετε τα στοιχεία των λογαριασμών σας (username, password) αν είστε από μακρυά ή να πάει ο ένας στο σπίτι του άλλου αν είστε από κοντά και να δημιουργήσετε έναν νέο user ο ένας στο PS4 του άλλου με τα στοιχεία σας, θέτοντας τον ταυτόχρονα ως primary με την διαδικασία που σας περιέγραψα προηγουμένως. Αυτό ήταν, πλέον μπορείτε με τον νέο user να μπαίνετε στην βιβλιοθήκη του φίλου σας και να κατεβάζετε τα παιχνίδια του και αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να κάνει και αυτός. Με το που βάλετε ένα παιχνίδι να κατεβαίνει, μπορείτε να αλλάξετε πίσω στον δικό σας λογαριασμό ώστε όταν το παίξετε το save και τα trophies να είναι στο όνομα σας. Όλα τα παραπάνω υπονοούν πως θα πρέπει να έχετε μόνιμα την κονσόλα σας συνδεδεμένη στο internet διαφορετικά θα σας εμφανίζει κλειδωμένα τα παιχνίδια του φίλου σας που έχετε κατεβάσει.

Πράγματα που πρέπει να προσέχετε

Μην κάνετε log in με τον λογαριασμό του φίλου σας την ώρα που μπορεί να παίζει αυτός με τον δικό του λογαριασμό στο δικό του PS4. Το PSN επιτρέπει μόνο μία φορά logαρισμένο τον κάθε λογαριασμό, επομένως θα πετάξετε τον φίλο σας εκτός του PSN και του παιχνιδιού του χωρίς καμία προειδοποίηση.

Τι γίνεται με τα DLC/Season Pass/Microtransactions

Η συνήθης τακτική είναι πως το gameshare δουλεύει στα DLCs, expansions και στο Season Pass, ενώ αντιθέτως τα microtransactions τύπου όπλα, skins κ.α. είναι δεμένα μόνο σε ένα PSN ID. Καλό θα ήταν όμως να ρίχνετε μια ματιά online πριν προβείτε στην αντίστοιχη αγορά.

Ποια είναι τα αρνητικά του GameShare;

Δυστυχώς το Gameshare είναι μια γκρίζα περιοχή και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή η Sony να κάνει του κεφαλιού της. Προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα, ούτε διάφοροι φίλοι μου, αλλά online έχουν αναφερθεί περιστατικά με ban σε λογαριασμούς με την δικαιολογία πως έκαναν gameshare για μεγάλα διαστήματα με διαφορετικούς ανθρώπους. Για αυτό καλύτερα προσοχή και σταθερότητα και μην πάτε ανά έξι μήνες από φίλο σε φίλο, ανάλογα ποιος έχει τα περισσότερα ή καλύτερα παιχνίδια.

Το GameShare χρησιμοποιείται συχνά ώστε πληρώνοντας ένα παιχνίδι, να το μοιράζονται δύο φίλοι, πράγμα που ρίχνει το κόστος αγοράς στο μισό. Το «κακό» είναι πως την αγορά την πιστώνεται για πάντα μόνο ο ένας λογαριασμός μέσω του οποίου έγινε, με αποτέλεσμα, αν στο μέλλον για οποιοδήποτε λόγο τερματίσετε το gameshare μεταξύ σας τότε τα παιχνίδια θα ανήκουν μόνο στον έναν, σε αυτόν με τον λογαριασμό μέσω του οποίου τα αγοράζατε.

Μικρότερης σημασίας μεν αλλά άβολο δε, δεν μπορείτε να κάνετε remote downloading, να βάλετε δηλαδή μέσω του web store ή του κινητού σας, να κατεβαίνουν τα παιχνίδια που θέλετε στην κονσόλα σας ώστε να τα βρείτε έτοιμα όταν θελήσετε να τα παίξετε.