Platform: PC, Xbox One, PS4 (tested), Switch
Publisher: Outright Games
Developer: Outright Games
Διάθεση: Bandai Namco Greece
Κυκλοφορία: 10/07/2018

Είμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα όσοι από εσάς έχετε και οικογένεια με μικρά παιδιά προσπαθείτε να τα ικανοποιήσετε με ότι περνάει από το χέρι σας (αν δεν έχουν πάει ακόμα σε κάποιο εξοχικό). Συνεπώς, οι καθημερινές βόλτες με φίλους και μη, διάφορες εξορμήσεις σε κάποια παραλία ή και ακόμα κάποιος θερινός κινηματογράφος είναι μια από τις εναλλακτικές που έχετε. Μιας που αναφέραμε την λέξη κινηματογράφος, η παιδική ταινία που προβάλλεται ήδη στις αίθουσες μας και προορίζεται για τους μικρούς μας φίλους ακούει στο όνομα Hotel Transylvania 3: Summer Vacation ή καλύτερα Ξενοδοχείο Για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές. Μαζί με την ταινία, η Outright Games και η Torus Games, θέλησαν να δώσουν και το ομόλογο παιχνίδι στην δημοσιότητα με έναν διαφορετικό λίγο τίτλο, Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard. Τι λέτε; Αξίζει να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα δημοφιλή «τέρατα» στον ψηφιακό κόσμο; Πάμε να το δούμε μαζί!

Να ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά. Η ιστορία του Hotel Transylvania 3: Summer Vacation έχει ως εξής. H αγαπημένη οικογένεια του «Hotel Transylvania» πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Drac, θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Mavis αντιλαμβάνεται πως ο Drac έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Ericka, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα. Σε αντίθεση τώρα το παιχνίδι, έχει μια διαφορετική ιστορία όπου τα τέρατα βρίσκονται σε διακοπές, ένας κεραυνός χτυπάει το κρουαζιερόπλοιο και το πλήρωμα πετάγεται στα θρυλικά νησιά Lost Islands. Σκοπός σας είναι να συγκεντρώσετε όλο το πλήρωμα από χαμένους φίλους σας: το τέρας Frankenstein, Murray τη μούμια και τον Wayne τον λυκάνθρωπο και να επιστρέψετε όλοι στο πλοίο. Καλά όλα αυτά αλλά δυστυχώς τα γεγονότα που μας αφηγούνται την ιστορία γίνονται με την απεικόνιση κάποιων φωτογραφιών και μόνο ως intro scene.

Αφού λοιπόν είμαστε στο πρώτο νησί των Lost Islands (3 στο σύνολο), προσπαθούμε να βρούμε το πλήρωμά μας. Με την πρώτη ματιά, βλέπουμε ότι το παιχνίδι μπορεί να θεωρείται action/adventure αλλά περισσότερο θυμίζει MOBA (όπως το Leauge of Legends). Στην κατοχή μας έχουμε μόνο δυο χαρακτήρες, τον Drac και την Mavis. Όποιον και να επιλέξετε δεν θα έχει αλλαγή ούτε στο story, ούτε στις ικανότητες τους μιας και κανένας από τους χαρακτήρες μας δεν έχει κάποιο special ability. Ουσιαστικά, το κάθε ένα από τα 3 νησιά είναι πανομοιότυπα και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα το ένα από το άλλο, το μόνο που αλλάζει είναι οι λαβύρινθοι στην διαδρομή σας μέχρι να βρείτε ένα χαμένο μέλος σας. Όπως προείπαμε, επειδή δεν έχετε κάποια ικανότητα για να εξολοθρεύσετε κάποιον εχθρό αν βρεθεί στο διάβα σας, καθώς προχωράτε μέσα στο εκάστοτε νησί θα βρείτε ένα Impal portal. Μέσα απ’ αυτό θα μπορείτε να δημιουργείτε ποικιλίες Impas, συμπεριλαμβανομένων των Frankenimpas, του WolfimpasVampirimpas αλλά και Mummimpas. Το καθ’ ένα από αυτά τα μικρά minions έχουν συγκεκριμένες ικανότητες όπου θα σας βοηθήσουν στην διαδρομή σας να περάσετε εμπόδια αλλά και να νικήσετε τους εχθρούς σας. Μιας που μιλάμε για εχθρούς να αναφέρουμε ότι οι εχθροί στο σύνολο τους είναι μονάχα τρεις. Καβούρια, σαρκοφάγα φυτά και σαλαμάνδρες που έχουν την όψη δράκου. Αντιλαμβάνεστε ότι το παιχνίδι ενώ δεν έχει αρχίσει καλά καλά γίνεται κάπως επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Για να δώσετε εντολή στο κάθε impa σας θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν δείκτη όπου είναι μαζί σας σε όλη την διάρκεια της περιπλάνησις σας μέσα στα νησιά, να στοχεύσετε τον εχθρό και να πατήσετε το κουμπί για να επιτεθούν. Μόλις τον αποτελειώσετε, θα πρέπει πάλι με ένα σφύριγμά σας να μαζέψετε το κάθε impa ξεχωριστά. Αυτομάτως, επειδή οι εντολές ναι μεν είναι μόνο 2 αλλά τα impas 4, τα δάχτυλα μπερδεύονται και αν δεν είστε γρήγοροι θα χάνετε μέλη από το crew σας. Όταν με το καλό σκοτώσετε κάποιον εχθρό, εκείνος σας αφήνει ένα πετράδι όπου με αυτό θα πρέπει να το μεταφέρετε πίσω στο Impal portal για να δημιουργήσετε ξανά κάποιο impal για να μεγαλώσει η ομάδα σας. Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο.

Η κατάσταση όμως αρχίζει και χειροτερεύει. Όσο προχωράτε, σε κάθε 100 μέτρα σχεδόν θα βρίσκετε εχθρούς, θα πρέπει να μαζεύετε το πετράδι και να γυρνάτε πίσω στο portal σας. Συνεχώς, το ίδιο βιολί χωρίς σταματημό. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνετε μέσα σε 10 λεπτά μέσα σε ένα νησί, που χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα εξερεύνησης το καθένα. 10 λεπτά λέμε γιατί τόσα θέλει ο ήλιος βάση του παιχνιδιού για να ανατείλει και όπως ξέρετε δράκουλες και νυχτερίδες, δεν θέλουν το φως του. Αφού περάσουν αυτά τα 10 λεπτά βρισκόμαστε πάλι στο νησί για να ακολουθήσουμε τις διαδρομές. Όπως σε κάθε νησί υπάρχει κρυμμένος θησαυρός, έτσι κι εδώ συμβαίνει το ίδιο. Αφού αποκτήσετε διάφορα impas, θα πρέπει να γυρίσετε στο σημείο που βρίσκετε ο θησαυρός, να τον μαζέψετε και για μια ακόμη φορά να τον παραδώσετε στο portal σας. Οι θησαυροί, έχουν ως σκοπό να μεγαλώσουν κατά ελάχιστο τις δυνατότητες των impas σας και να προσθέσουν 2 ολόκληρα λεπτά στο 10λεπτο ρολόι σας. Με λίγα λόγια, προχωρήστε, σκοτώστε, κουβαλήστε και πάλι απ’ την αρχή. Κουραστικό σε μεγάλο σημείο κάτι που μάλλον και τα ίδια σας τα παιδιά εκτός ότι θα δυσκολευτούν, θα βαρεθούν πολύ γρήγορα.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι μπορεί να είναι δοσμένο στα 1080p και 30fps σταθερά αλλά η απεικόνιση τόσο των χαρακτήρων όσο και του περιβάλλοντα χώρου θυμίζει γραφικά παλαιάς γενιάς και ίσως σε βαθμό εποχής PS2 σε συνδυασμό PS3, κτλ. Δυστυχώς, ούτε η απεικόνιση κερδίζει. Στα θετικά όμως είναι ότι η κάμερα είναι άρτια δομημένη πάνω από το κεφάλι του χαρακτήρα χωρίς να προβληματίζει και με αρκετό βάθος στο να βλέπετε τι υπάρχει μπροστά σας και φυσικά οι φωνές των πρωταγωνιστών και μη όπως οι Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James κ.α. είναι εκεί και δίνουν με την δική τους χροιά το δικό τους αποτέλεσμα, μιας και οι διάλογοι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και σας βοηθάνε για κρυμμένα μυστικά αλλά και επειδή δίνουν μια ευχάριστη νότα με τις διάφορες ατάκες.

Συνοπτικά, το Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard, δεν καταφέρνει να αγγίξει καθόλου τον εκάστοτε gamer που θα ήθελε, καθώς σε όλο το παιχνίδι κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα από το πρώτο λεπτό και σε ελάχιστο χρόνο, με αποτέλεσμα να βαρεθείτε πολύ πολύ γρήγορα. Ναι μεν, υπάρχουν κάποιες ιδέες που θα έπρεπε να υλοποιηθούν καλύτερα αλλά το συνεχόμενο μπες – βγες λόγω χρόνου από το παιχνίδι, η ανύπαρκτη ποικιλία εχθρών και οι εντολές του κάθε impa ξεχωριστά, βάζουν την Outright Games στον τοίχο με πρόφαση στο ότι δεν έχει παραδώσει ένα παιχνίδι για κάποια οικιακή κονσόλα ψυχαγωγίας αλλά για ένα γρήγορο τίτλο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα σε κινητές συσκευές. Μάλλον καλύτερα να δείτε την ταινία και να μείνετε εκεί χωρίς να προβείτε σε αγορά του. Τουλάχιστον όχι για τώρα.