Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου σαν gamer ήταν η φετινή Gamescom. Για τέταρτη συνεχόμενη φορά έδωσα το παρόν σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που άφορα τι άλλο το gaming και ότι άλλο γύρω από αυτό άλλα η πρώτη μου φορά ως ανταποκριτής για το PSaddict.gr. Προσκεκλημένοι της CDMedia, μπορέσαμε και κλείσαμε ραντεβού με μια από της μεγαλύτερες εταιρίες στο κόσμο με το όνομα 2K. Το ραντεβού ήταν για την πρώτη μέρα στις 13 του μηνά για να μπορέσουμε να παρευρεθώ στις παρουσιάσεις των παιχνιδιών Evolve k Borderlands: The Pre-Sequel !
Για αρχή λίγα λόγια για το booth της 2Κ. Ο χώρος που φιλοξενούσε τον κόσμο που θα έβλεπε τις παρουσιάσεις ήταν μοναδικός, πολύ ζεστός και πολύ φιλόξενος. Οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με αφίσες από όλα τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί μαζί με μπλούζες από το nba2k kai wwe2k. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω το μπαρ και την ευχάριστη διάθεση που δημιουργούσαν εκεί το προσωπικό. Ας πάμε όμως στο κυρίως πιάτο που είναι τα παιχνίδια και οι παρουσιάσεις.

[divider]EVOLVE[/divider]

Πριν δω την παρουσίαση είχα μια άπλα γενική εικόνα για το τι πρόκειται να δω και τι αφορά. Είχα ακούσει στα πηγαδάκια ποιο πριν ότι ίσως να είναι το παιχνίδι της χρονιά και φυσικά ήμουν επιφυλακτικός με το εάν όντως είναι έτσι. Η παρουσίαση ξεκίνησε στην ώρα της από τους δημιουργούς του παιχνιδιού στο δωμάτιο που θα μας το έδειχναν. Το Evolve κινείται στα πετυχημένα μονοπάτια των fps αλλά με το δικό του twist. Στην ουσία είναι ένα ιδιαίτερο mode που χαρακτηρίζεται ως 4vs1, μια ομάδα τεσσάρων κυνηγών εναντίων ενός τέρατος, το οποίο και αυτό ελέγχεται από 5ο παίκτη. Μπορείς να πάρεις με την παρέα σου τα τέσσερα διαφορετικά classes (Assault Class,Medic Class,Support Class,Trapper Class) ή να διαλέξεις την μεριά του τέρατος και να προσπαθήσεις να διαλύσεις τους φίλους σου. Ξεκινώντας και έχοντας τον Kraken (ένα από τα διαθέσιμα τέρατα με προσανατολισμό περισσότερο στις μακρινές επιθέσεις) θα πρέπει να απομακρυνθούμε γρήγορα προκειμένου να προλάβουμε να εξελιχθούμε πριν μας προλάβουν οι hunters. Η εξέλιξη γίνεται με το να τρεφόμαστε από την τοπική πανίδα και έτσι αποκτάμε καινούριες επιθέσεις, μεγαλώνουμε σε μέγεθος και στατιστικά. Η δε ομάδα των hunters θα πρέπει να είναι σε συνεχής επικοινωνία προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και σε άψογη συνεργασία μεταξύ τους ώστε να χρησιμοποιεί σωστά ο καθένας τις κάθε του ιδιαίτερες ικανότητες. Εξαιρετικά γραφικά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα στη ζούγκλα και πραγματικά σε βάζουν στο κλίμα του «κυνηγιού». Τα mechanics του μοναδικά, ενώ ο ήχος του παιχνιδιού δένει μοναδικά  με την εικόνα  στα αυτιά μου.Η αίσθηση του χειρισμού ήταν απλά μοναδική. Δυστυχώς ο χρόνος ήταν λίγος για να μπορέσω να απολαύσω παραπάνω το παιχνίδι αλλά με έκανε αμέσως να θέλω να το κάνω preorder. Ένα έχω να πω, συγχαρητήρια στην ομάδα της Turtle Rock Studios και ειδικότερα για το βραβείο καλύτερου παιχνιδιού της Gamescom 2014 που κέρδισε.

[divider]Borderlands: The Pre-Sequel[/divider]

Σαν δεύτερο hands on, ήμουν στην ευχάριστη θέση να παίξω ένα παιχνίδι που με κέρδισε από τον πρώτο τίτλο της σειράς, και αναφέρομαι στο νέο μέλος του που ονομάζεται Borderlands: The Pre-Sequel. Όπως καταλάβατε από το όνομα ο νέος τίτλος τοποθετείται ανάμεσα στα δύο Borderlands και λειτουργεί ως γέφυρα για τη σειρά. Η δράση αυτήν την φορά μεταφέρεται στο φεγγάρι  και σου δίνει αμέσως την αίσθηση της χαμηλής βαρύτητας που μαζί με νέα όπλα, κάνουν το παιχνίδι πολύ ποιο συναρπαστικό από κάθε φορά. Δεύτερη άμεση αλλαγή είναι η εξάρτηση σας από το οξυγόνο το οποίο χρειάζεστε για να επιβιώσετε αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ειδικές επιθέσεις εναντίων των εχθρών σας. Ευτυχώς υπάρχει αρκετό drop απο τους εχθρούς οπότε δεν χρειάστηκε να ψάχνουμε απεγνωσμένα γι’αυτο. Ο αγαπημένος μου ήρωας, Handsome Jack, επιστρέφει πιο δυναμικός από ποτέ και μαζί με όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες δημιουργούν ακόμα περισσότερο διασκέδαση.Για ακόμη μια φορά το ύφος του παιχνιδιού σε στυλ κόμικ δείχνει πανέμορφο, ενώ το gameplay του, παρά τις μικρές προσθήκες, παραμένει το ίδιο τρελό shoot n loot για όποιον έχει παίξει τα δύο προηγούμενα games. Γενικότερα κινείται στα γνωστά μονοπάτια τις σειράς και δεν πρόκειται να απογοητεύσει όποιον φαν ασχοληθεί μαζί του.

[divider]2K Booth Photos[/divider]