Μπορεί να άργησε αλλά τελικά το firmware 2.00 μας έφερε έναν (περιορισμένο) music player στο PS4 μας! Η αγαπημένη μας κονσόλα υπολείπεται κατά πολύ σε multimedia λειτουργίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (βλ. Xbox One) αλλά ακόμα και από το PS3! Ο Music Player του PS4 σας επιτρέπει να παίξετε μουσική μόνο από usb stick και όχι απευθείας από τον σκληρό δίσκο του PS4. Τα υποστηριζόμενα format μουσικής είναι τα MP3, MP4, M4A και 3GP. Πάμε λοιπόν να δείξουμε με απλά βήματα πως μπορούμε να ακούσουμε μουσική στην κονσόλα μας:

1.Προετοιμάστε τα αρχεία μουσικής σας.

Τα αρχεία μουσικής σας θα πρέπει να είναι ήδη ripαρισμένα στο pc/laptop σας και να είναι σε μία από τις υποστηριζόμενες μορφές MP3, MP4, M4A ή 3GP, πριν τα περάσετε στο usb σας.

2.Αντιγραφή στο Usb Stick.

Εδώ θέλει λίγη προσοχή και πολλοί την έχουν πατήσει. Δεν θα δουλέψει ο usb music player εάν έχετε τα αρχεία «χύμα» μέσα στο usb σας. Απαιτείται να δημιουργήσετε έναν φάκελο με το όνομα music και εκεί μέσα να αντιγράψετε τα αρχεία και φακέλους μουσικής σας. Με το που τελειώσει η αντιγραφή, συνδέστε το usb σας στην κονσόλα σας. Προσοχή, το usb stick σας θα πρέπει να είναι σε format FAT32.

20150226222922

3.Χρησιμοποιήστε τον USB Music Player

Με το που συνδέσετε το usb stick σας στο PS4, θα εμφανιστεί αμέσως το tile στο μενού με το USB Music Player και μέσω αυτού θα μπορεί άμεσα να αναπαράγεται η μουσική σας. Θα σας εμφανίσει τους φακέλους σας που έχετε στο usb, ανάλογα πως τους έχετε φτιάξει εσείς.

20150226222934

4.UI και αναπαραγωγή

Στα αριστερά σας θα εμφανίζεται η λίστα με τα τραγούδια σας, τα οποία μπορείτε να ακούσετε πατώντας Χ πάνω τους. Στα αριστερά θα μας εμφανιστούν πληροφορίες για τα tracks μας, καθώς και λοιπά κουμπιά όπως pause, repeat, volume. Όταν έχει ξεκινήσει η αναπαραγωγή μας μπορούμε πλέον να πατήσουμε το PS button και να φύγουμε από την εφαρμογή και να ξεκινήσουμε το παιχνίδι μας.

20150226222955

5. In game έλεγχος της μουσική μας

Αν την ώρα που παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι, θελήσετε να αλλάξετε τραγούδι ή να χαμηλώσετε την ένταση της μουσικής από το usb, πατήστε παρατεταμένα το PS button και θα σας εμφανίσει τέρμα κάτω στις εμφανιζόμενες επιλογές τη δυνατότητα να κάνετε pause τη μουσική, να αλλάξετε την ένταση της και να κάνετε skip track με τα R1/L1. Φυσικά μπορείτε και με τον παραδοσιακό, πιο αργό τρόπο, όπου με το πάτημα του ps button βγαίνετε στο μενού και πάτε και κάνετε τις αλλαγές σας από την εφαρμογή USB Music Player.

6.Αφαίρεση της εφαρμογής

Με το που αφαιρέσετε το usb από το PS4, θα σας αφαιρεθεί το tile της εφαρμογής μουσικής από το μενού του PS4, κάτι που είναι θετικό, μιας και χωρίς usb stick, μας είναι αδιάφορη.