Με το 4.50 firmware update, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής δικού μας wallpaper για το φόντο του PS4. Οι περισσότεροι που το δοκιμάσατε ενδεχομένως να αντιμετωπίσατε δυσκολία κατά τη διαδικασία, διότι το σύστημα επιτρέπει ουσιαστικά να επιλέξετε μόνο εικόνες που έχετε κάνει capture μέσω του PS4 Share. Επομένως, ο μόνος τρόπος να επιλέξετε το δικό σας φόντο, είναι κάνοντας screenshot την επιθυμητή εικόνα. Αν ωστόσο η ποιότητά της, ή οι διαστάσεις της δεν είναι κατάλληλες, τότε το αποτέλεσμα ενδεχομένως να σας απογοητεύσει. Ακολουθεί, λοιπόν, ένας εύκολος οδηγός, πως θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα της εικόνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ Νέος οδηγός και για τοποθέτηση wallpaper της επιλογής σας «απευθείας» μέσω USB.

Βήμα 1 – Επιλογή και διαμόρφωση (προαιρετικά) της εικόνας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους αναζήτησης εικόνων, είναι μέσω της μηχανής αναζήτησης Google. Στην αναζήτηση εικόνων, επιλέγετε την καρτέλα Εργαλεία -> Μέγεθος -> Ακριβώς… και επιλέγετε τα ακόλουθα μεγέθη:

  • 1080p : Πλάτος 1920, Ύψος 1080 [ 1920×1080, αφορά τους περισσότερους χρήστες ]
  • 4K: Πλάτος 3840, Ύψος 2160 [ 3840×2160, αφορά τους κατόχους του PS4 Pro σε συνδυασμό με 4K TV ]

Αν φυσικά κατέχετε ήδη κάποια εικόνα, που δεν έχει αυτές τις διαστάσεις, μπορείτε να την διαμορφώσετε εύκολα με διάφορα προγράμματα, όπως το Microsoft Office Picture Manager, το Photoshop, το Paint κ.ά. Φυσικά η αλλαγή του μεγέθους μιας εικόνας αλλοιώνει και την ποιότητά της, συνεπώς πρέπει να γνωρίζετε πως η υπερβολική τροποποίηση δεν θα αποφέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Βήμα 2 – Ανέβασμα της εικόνας

Στη συνέχεια, και αφού έχετε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα, ανεβάζετε την εικόνα εδώ. Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που φιλοξενούν εικόνες χρηστών, εγώ προτείνω το συγκεκριμένο μιας και είναι από τα πιο εύκολα και αποδοτικά εργαλεία στην περίπτωσή μας, αφού δεν απαιτεί εγγραφή.

  • Επιλέγετε, καταρχάς την εικόνα που θέλετε, πατώντας το select images ή σύρετε την επιθυμητή εικόνα οπουδήποτε στη σελίδα.

Screenshot_1

  • Σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει την σωστή εικόνα και πατήστε Start Upload.

Screenshot_2

  • Σημειώστε το direct link που προκύπτει μετά το ανέβασμα της φωτογραφίας, ώστε να το χρησιμοποιήσετε στο επόμενο βήμα.

Screenshot_3 copy

Βήμα 3 – Αποθήκευση της εικόνας στο PS4

Όπως προείπα, δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς το παρόν εύκολος τρόπος μεταφοράς των εικόνων στο PS4. Ανοίγουμε, λοιπόν, τον browser του PS4, και πληκτρολογούμε με προσοχή το direct link που έχουμε σημειώσει από το βήμα 2. Οποιοδήποτε λάθος στο url μετράει, οπότε πληκτρολογήστε με προσοχή για να μην χάνετε χρόνο. Στην συνέχεια θα σας προειδοποιήσει σχετικά με τα πιστοποιητικά της σελίδας – πατάμε yes για να προβληθεί η εικόνα μας.

20170310123700

Πατάμε το τετράγωνο, ώστε να προβληθεί η εικόνα σε fullscreen mode. Αν όλα τα βήματα έχουν γίνει σωστά, τότε βλέπετε την εικόνα αναλλοίωτη να προσαρμόζεται τέλεια στην οθόνη σας. S O S ! Απομακρύνετε τον κέρσορα, ώστε να μην φαίνεται στην οθόνη. Πατήστε για μερικά δευτερόλεπτα το κουμπί Share, ώστε να αποθηκευτεί η εικόνα.

Βήμα 4 – Επιλογή της εικόνας ως wallpaper

Τα «δύσκολα» τελείωσαν. Από το κεντρικό μενού του PS4 επιλέγετε Settings -> Themes -> Select Theme -> Custom -> Select Image και επιλέγετε την εικόνα που αποθηκεύσατε προηγουμένως. Το νέο σας φόντο είναι πλέον έτοιμο.