Μαζί με το PS4 μας ήρθε φυσικά πακέτο και το νέο Dualshock 4, φέρνοντας μαζί πολλούς νεοτερισμούς για τον κόσμο του Playstation όπως, ενσωματωμένο ηχείο, 3.5mm θύρα ακουστικών, touchpad, κυρτές σκανδάλες και light bar. Φυσικά όλα αυτά φαίνεται πως ήρθε με κάποιο κόστος, αυτό της διάρκειας της μπαταρίας. Πολλοί είναι οι χρήστες που παραπονούνται για μικρή διάρκεια της μπαταρίας του χειριστηρίου, με μερικές φορές να φτάνει τις 3 ώρες! Προσωπικά πάντα μου διαρκεί από 6-8 ώρες ανάλογα την ένταση της χρήσης (δόνηση, ηχεία κτλ), παρόλα αυτά σίγουρα δε συγκρίνεται με την κατά πολύ μεγαλύτερη διάρκεια που είχε το dualshock 3. Ευτυχώς η κονσόλα μας προσφέρει ορισμένες επιλογές ώστε να αυξήσουμε την διάρκεια της μπαταρίας, ενώ υπάρχουν και επιλογές για αντικατάσταση της με μεγαλύτερη.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές συμβουλές στον παρακάτω οδηγό:

Μειώστε την ένταση της Light Bar

Μιας και ελάχιστοι είναι αυτοί που προσέχουμε την light bar του dualshock 4 κατά τη διάρκεια gaming, θεωρώ πως είναι το πρώτο στο οποίο πρέπει να επέμβουμε. Έχουμε την δυνατότητα να μειώσουμε την ένταση φωτισμού της μπάρας, έτσι ώστε να πετύχουμε εξοικονόμηση μπαταρίας. Προσοχή, δεν μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε τελείως, απλά να μειώσουμε την ένταση.

Από το μενού της κονσόλας, πηγαίνετε Settings > Devices > Controllers > Brightness και επιλέξτε την χαμηλότερη ένταση φωτισμού (Dim).

Εναλλακτικά και πιο γρήγορα, κρατήστε πατημένο το PS button του ds4 και θα σας εμφανίσει ένα μενού από που πάτε adjust devices και βρίσκετε πάλι την ρύθμιση για το brightness της light bar.

Αυτόματη απενεργοποίηση του Dualshock 4

Η πιο χρήσιμη συμβουλή για την εξοικονόμηση μπαταρίας είναι η παρούσα, πολύ απλά, βάλτε το χειριστήριο σας να απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν το χρησιμοποιείται! Μπορεί να έχετε ανοιχτή την κονσόλα σας για μουσική ή βίντεο, δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνει μπαταρία το dualshock όση ώρα απλά «κάθεται» στο τραπέζι.

Από το μενού της κονσόλας, πηγαίνετε Settings > Power Saving Settings > Turn Off DualShock 4 Automatically και διαλέξτε μία από τις 3 επιλογές, 10, 30 ή 60 λεπτά. Προτείνεται η επιλογή 10 λεπτά (να απενεργοποιείται αυτόματα το χειριστήριο μετά από 10 λεπτά αδράνειας).

Εναλλακτικά και πιο γρήγορα, κρατήστε πατημένο το PS button του ds4 και θα σας εμφανίσει ένα μενού από που πάτε adjust devices ,βρίσκετε την ρύθμιση turn off device>dualshock 4 και απενεργοποιείται αμέσως το χειριστήριο.

Μειώστε την ένταση του ενσωματωμένου ηχείου

Ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά του ds4 είναι το ενσωματωμένο ηχείο που φέρει πάνω του, κάτι το οποίο ενδυναμώνει πολύ την gaming εμπειρία. Σε περίπτωση όμως που «παίζει» στο τέρμα, τότε αυξάνεται και η κατανάλωση μπαταρίας.

Από το μενού της κονσόλας, πηγαίνετε Settings > Devices > Controllers > Volume Control από που θα μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση.

Εναλλακτικά και πιο γρήγορα, κρατήστε πατημένο το PS button του ds4 και θα σας εμφανίσει ένα μενού από που πάτε adjust devices και βρίσκετε πάλι την ρύθμιση για το volume.

Απενεργοποιήστε την δόνηση

Αν και προσωπικά θα μου κακοφαινόταν να απενεργοποιήσω την δόνηση, καθώς την έχουμε συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια που έχει ενσωματωθεί στις gaming συνήθειες μας, ωστόσο σίγουρα ξοδεύει αρκετά από την μπαταρία του χειριστηρίου μας, ειδικότερα σε παιχνίδια που κάνουν εκτεταμένη χρήση της, όπως fps.

Από το μενού της κονσόλας, πηγαίνετε Settings > Devices > Controllers > Enable Vibration και ξετικάρετε το κουτάκι.

Προσθέστε ένα DS4 Battery Pack

Εκτός από τις διάφορες ρυθμίσεις της κονσόλας, μπορούμε να επέμβουμε και «εξωτερικά» στο χειριστήριο μας για να αυξήσουμε την διάρκεια του. Μπορούμε να προμηθευτούμε ένα εξωτερικό battery pack που εφαρμόζεται στο DS4 και μας δίνει έως και 20 ώρες ζωής! Μπορείτε να προμηθευτείτε το Rechargeable Battery Pack της Venomτο οποίο διαθέτει και την επίσημη πιστοποίηση της Sony ως official licensed product.

Venom_Gaming_Website_News_Article_New_PS4_Licenced_product_2

 Αντικαταστήστε την μπαταρία του DS4

Ένας όλα τα παραπάνω δε σας φτάνουν, τότε μπορείτε να μπείτε ακόμα πιο βαθιά στα πράγματα και να αντικαταστήσετε την μπαταρία του χειριστηρίου σας με μία διπλάσιας χωρητικότητας 2000mAh. Υπάρχουν διάφορες μπαταρίες στην αγορά, σε πρόχειρη αναζήτηση βρήκα την παρακάτω:

71IFjRy1hZL._SL1500_

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο οδηγό, για να αντικαταστήσετε την μπαταρία. Προσοχή, με αυτήν την μέθοδο χάνεται η εγγύηση, καθώς επεμβαίνετε στο εσωτερικό του χειριστηρίου.