Μπορεί το firmware 2.00 να έφερε πολλές προσθήκες και ανανεώσεις που ζητούσαν διακαώς οι χρήστες, αλλά όπως γίνεται σχεδόν πάντα, με κάθε αναβάθμιση την εμφάνιση τους κάνουν και κάποιο bugs. Ένα από τα προβλήματα που αναφέρουν πολλοί χρήστες είναι το «πάγωμα» της κονσόλας κατά τη διάρκεια του Rest Mode (πρώην stand by mode), που επιτρέπει την κονσόλα να κατεβάζει updates και patches ενώ καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Χρήστες αναφέρουν πως το PS4 αρνείται να «ξυπνήσει» από το Rest Mode, με αποτέλεσμα να μην εκκινεί η κονσόλα ώστε να παίξουμε. Η λύση που προτείνει η Sony μέσω του Twitter είναι απλή και υπόσχεται πως λύνει το πρόβλημα.

Η διαδικασία που προτείνεται είναι:

1. Σβήστε την κονσόλα

Θα πρέπει να αναγκάσετε την κονσόλα σας να κλείσει. Αυτό γίνεται κρατώντας πατημένο το power button μέχρι να σβήσει το πορτοκαλί φως, βγαίνοντας έτσι και από το Rest Mode. Βγάλτε το σύστημα από την πρίζα, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και ξαναβάλτε το.

2. Μπείτε σε safe mode

Με το PS4 στην πρίζα, ξαναπατήστε το Power button και κρατήστε το πατημένο. Θα πρέπει να ακούστε δύο μπιπ, το ένα σχεδόν αμέσως και το άλλο μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Προσοχή, μην αφήσετε το power button μέχρι να ακούσετε και το δεύτερο μπιπ.

3. Συνδέστε το DualShock 4

Συνδέστε το DualShock 4 στην κονσόλα σας μέσω του παρεχόμενου USB καλωδίου και πατήστε το PS button που βρίσκεται στο χειριστήριο, για να γίνει pair με την κονσόλα.

4. Επανεγκαταστήστε το system software update

Πλέον βρισκόμαστε στο Safe Mode, ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν εδώ καθώς μπορούμε μέχρι και να φορμάρουμε την κονσόλα μας. Αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι η τρίτη επιλογή με την ονομασία ‘Update System Software’. Αυτή η επιλογή θα ξανα εγκαταστήσει το 2.00 software update και θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα σας.