Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουμε να μάθουμε ποιες ελληνικές ομάδες θα είναι διαθέσιμες στους αγαπημένους μας ποδοσφαιρικούς τίτλους. Για ολόκληρο το Ελληνικό πρωτάθλημα ούτε λόγος να γίνεται (και όχι άδικα βέβαια) και ως συνήθως θα περιοριστούμε σε τρεις ομάδες. Ξεκινώντας με τον τίτλο που θα κυκλοφορήσει πρώτος ημερολογιακά και αυτός είναι το PES 2017 στις 15 Σεπτεμβρίου τα πράγματα είναι απελπιστικά, καθώς για πρώτη φορά θα μπορούμε να παίξουμε μόνο με την εθνική ομάδα… Στη λίστα που έχει δώσει στη δημοσιότητα με τις ομάδες η Konami στο επίσημο site στη κατηγορία other European Teams, όπου πέρσι θυμίζουμε υπήρχαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, φέτος οι ομάδες είναι εμφανώς λιγότερες και δεν υπάρχει ελληνική ομάδα! Να κρατήσουμε ένα μικρό παράθυρο μήπως και προσθέσει παραπάνω ομάδες η Konami μετά τη κυκλοφορία του παιχνιδιού, όπως έγινε με τη περσινή έκδοση. Να θυμίσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού του Option File στο PES 2017 στο PS4, οπότε ένα patch με ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι εφικτό και θα περιμένουμε το community να δώσει τέλος στο πρόβλημα με τις επίσημες άδειες που χρόνια ταλανίζει το franchise της Konami.

PES 2017 TEAMS

Πηγαίνοντας τώρα στο FIFA 17, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με τα περασμένα χρόνια και στο παιχνίδι θα βρίσκονται εκτός από την Εθνική Ελλάδος, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ. Η Α.Ε.Κ. για μία ακόμα χρονιά δε βρίσκεται στο FIFA και οι αντιδράσεις μάλιστα οδήγησαν τη ΠΑΕ να δώσει εξηγήσεις στο κοινό της.

«Στα παιχνίδια αυτά μετέχουν οι ομάδες που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε σεζόν και συγκεκριμένα από τη φάση των ομίλων και μετά, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της επόμενης εκδοχής κάθε παιχνιδιού, διαπραγματευόμενες φυσικά και την ανάλογη εμπορική συμφωνία.

Όσες ομάδες λοιπόν θα συμμετέχουν φέτος στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (σεζόν 2016-17) από τη φάση των ομίλων και μετά θα συμμετέχουν στα παιχνίδια για το 2018. Η περίπτωση της ΑΕΚ είναι ιδιάζουσα, αφού παρά το γεγονός ότι η ομάδα ήταν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2015-16 και όχι μόνο, έμεινε εκτός. Οπότε δεν συμπεριλήφθη στον προγραμματισμό των εταιριών (ΚΟΝΑΜΙ & ΕΑ SPORTS) για την έκδοση των παιχνιδιών του 2017.

Για την εκδοχή των παιχνιδιών του 2018 (δηλαδή τα παιχνίδια που θα βγουν του χρόνου τέτοιο καιρό) και παρά τον φετινό πρόωρο αποκλεισμό της ΑΕΚ από τους ομίλους, γίνονται ήδη ενέργειες προκειμένου να συμπεριληφθεί και η ΑΕΚ στις ελληνικές ομάδες τόσο για το FIFA όσο και για το PRO.»

Αυτά λοιπόν γνωρίζουμε για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στους ποδοσφαιρικούς τίτλους και σίγουρα η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά δε μπορούμε να δώσουμε και άδικο στις εταιρείες που δε πολυασχολούνται με το υποβαθμισμένο προϊόν που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα….

maxresdefault