Platform: PS4
Publisher: Sony
Developer: SCE Japan Studio
Διάθεση: Sony Hellas
Κυκλοφορία: 18/01/2017

Μετά από λίγα χρόνια αναμονής η αγαπημένη Gravity Queen Kat, που γνωρίσαμε στο PS Vita, επέστρεψε για μια νέα περιπέτεια στο PS4. Το Gravity Rush 2 είναι ένα sequel, που όχι απλά κατάφερε να αντεπεξέλθει στις εντυπώσεις που είχε αφήσει το πρώτο game, αλλά εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο και κατάφερε να μας κρατήσει δίνοντας περισσότερες δυνάμεις και γεμίζοντας κενά της ιστορίας που ίσως να άφησε ο προκάτοχος του.

Για όσους δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται μιλάμε για έναν action adventure τίτλο, όπου η πρωταγωνίστρια μας έχει τη δύναμη να ελέγχει τη βαρύτητα και με αυτή τη δύναμη εξερευνά το μοναδικό κόσμο του παιχνιδιού και πολεμά τους αντιπάλους της. Το development του παιχνιδιού ανέλαβαν οι  SIE Japan Studio και Project Siren, ενώ το publishing η Sony Interactive Entertainment.

GRAVITY RUSH™ 2_20170112193805

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά αμέσως μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού. Μετά την καταιγίδα η Kat έχει βρεθεί στο χωριό Banga μαζί με τον Syd, ενώ η Raven είναι ακόμα εξαφανισμένη. Ξεκινάμε το παιχνίδι χωρίς τον Dusty, τη γάτα σύντροφο μας, επομένως και χωρίς δυνάμεις και πρέπει να περάσουμε λίγη ώρα εξερεύνησης μέχρι να αποκτήσουμε τις δυνάμεις μας. Στην πορεία του παιχνιδιού γνωρίζουμε καινούριους χαρακτήρες, βλέπουμε όμως και γνώριμες φυσιογνωμίες από την πρώτη περιπέτεια της Kat.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρία chapters, τα οποία έχουν συνολικά 20 επεισόδια. Στο κάθε chapter συναντάμε και μια νέα περιοχή, ξεκινώντας με το Banga, συνεχίζουμε στη Jirga Para Lhao και καταλήγουμε στο Hekseville, την πόλη που γνωρίζουμε από το πρώτο παιχνίδι. Το κάθε chapter έχει τη δικιά του ιστορία ενώ συναντάμε ποικιλία αντιπάλων και ανταγωνιστών.

Ξεκινώντας το παιχνίδι η Kat έχει ουσιαστικά τις ίδιες δυνάμεις με το προηγούμενο game, στην πορεία όμως προστίθενται ολοένα και περισσότερες ικανότητες, ενώ στην πορεία ανακαλύπτουμε νέες μορφές της πρωταγωνίστριας όπως τα Lunar και Jupiter Styles τα οποία έχουν διαφορετικά είδη επιθέσεων, κίνησης και φυσικά μοναδικά finishers. Άλλες δυνάμεις μπορούν να ενεργοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε, ενώ οι πιο δυνατές μπορούν να ενεργοποιηθούν μονάχα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ή όταν έχουμε εκπληρώσει κάποιες απαιτήσεις.

GRAVITY RUSH™ 2_20170113014648

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι εμφανίζονται για άλλη μια φορά τα power ups, όπου χρησιμοποιούμε τους κρυστάλλους που μαζεύουμε για να δυναμώσουμε τις ικανότητες της Kat. Χρησιμοποιώντας κρυστάλλους για να κάνουμε power up κάποια ικανότητα της Kat δυναμώνει και η αντίστοιχη ικανότητα των άλλων styles, κάνοντας δηλαδή power up το gravity kick ταυτόχρονα γίνεται πιο δυνατό το gravity kick όλων των styles.

Πέρα από τα power ups έχουμε πλέον και διάφορα talismans που μπορούμε να βρούμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπάρχουν τρία είδη talismans και το κάθε είδος αντιπροσωπεύει ένα style. Τα talismans δίνουν διάφορες ιδιότητες σε κάθε style, ενώ στο τρίτο chapter του παιχνιδιού έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε merge μερικά talismans ώστε να συγχωνευτούν οι ιδιότητες τους, να τα κάνουμε recycle, ή να τους αλλάξουμε σχήμα ώστε να ταιριάζουν σε άλλο style. Όπως βλέπουμε οι επιλογές για βελτιώσεις είναι πολλές και μας δίνεται η δυνατότητα να πειραματιστούμε και να δούμε τι μας αρέσει περισσότερο για να δυναμώσουμε την Kat και τις ικανότητες της.

GRAVITY RUSH™ 2_20170114005606

Φυσικά το παιχνίδι δεν απαρτίζεται μονάχα από story missions και δε θα μπορούσαν να λείπουν τα side missions και τα challenge missions. Τα side missions είναι πολλά και ποικίλα, από missions που απλά σε στέλνουν να κάνεις mining, μέχρι και missions που κάνεις τη stunt double για μια ταινία. Κάποια side missions ίσως να φανούν βαρετά και ανούσια, αλλά φυσικά είναι προαιρετικά, ενώ άλλα σου δείχνουν πτυχές διάφορων χαρακτήρων και άλλα σε κάνουν να καταλάβεις πως η Kat θέλει την αναγνώριση του κόσμου και θέλει να ταιριάξει μέσα στο πλήθος. Τα challenge missions από την άλλη είναι απλές προκλήσεις που επιβραβεύουν όσους καταφέρουν να τις φέρουν εις πέρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει το παιχνίδι είναι η κάμερα του. Σε ένα παιχνίδι όπου η βασική σου δύναμη είναι ο έλεγχος της βαρύτητας φυσικά βασίζεσαι πάρα πολύ στην κάμερα, και δυστυχώς αυτή δε βοηθά όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν φορές που οι αντίπαλοι σου κινούνται τόσο γρήγορα που η κάμερα δε τους προλαβαίνει και δε μπορεί να κάνει σωστά lock, ενώ άλλες φορές προσπαθείς να αλλάξεις κατεύθυνση και το motion sensor του Dualshock περισσότερο σε βοηθά να χαθείς παρά να κάνει αυτό που θες. Το αποτέλεσμα είναι πολλές μάχες που θα πρεπε να είναι απλές να περιπλέκονται γιατί πολύ απλά δεν κατάφερες να γυρίσεις την κάμερα αρκετά γρήγορα και να επιτεθείς.

GRAVITY RUSH™ 2_20170113014706

Το Gravity Rush 2 δεν έχει multiplayer, αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις με άλλος παίκτες μέσω των φωτογραφιών που βγάζεις, καθώς αν βρεις κάποιον θησαυρό μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία για τους υπόλοιπους παίκτες. Αν κάποιος βρει το θησαυρό χάρη στη φωτογραφία σου κερδίζεις Dusty tokens τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για διάφορες in-game αγορές.

Το παιχνίδι έχει το ίδιο art style με τον προκάτοχο του, με την ιστορία να εξελίσσεται τις περισσότερες φορές σε σελίδες κόμικ κάτι που ακούγεται κάπως βαρετό, ωστόσο δένει με το όλο στυλ του παιχνιδιού και δίνει μια πολύ καλή εμπειρία. Ενώ η μουσική είναι εξίσου καλή και ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον του παιχνιδιού και στη διάθεση που θέλει να σου περάσει.

GRAVITY RUSH™ 2_20170113035452

Ένα πανέμορφο παιχνίδι με ιστορία που όσο την ψάχνεις τόσο σε επιβραβεύει. Είναι από τις φορές που μπορούμε να πούμε πως το sequel κατάφερε να ξεπεράσει το original. Δυστυχώς όμως όσο καλό και να είναι το combat system χαλάει εξ αιτίας της κάμερας, ενώ κάποια side missions ίσως φανούν βαρετά, αλλά θα επιβραβεύσουν όσους έχουν υπομονή και όρεξη να μάθουν περισσότερα για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.