Και ενώ ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο God of War για το PS4 φαίνεται ότι υπάρχουν πλάνα και για τα επόμενα παιχνίδια του franchise. Σύμφωνα με τον game director Cory Barlog τα επόμενα Gow θα μπορούσαν να βασίζονται στη μυθολογία της Αιγύπτου και αυτή των Μάγια.

Μετά από έξι λοιπόν παιχνίδια που λάμβαναν χώρα στην Αρχαία Ελλάδα, ως γνωστόν το νέο God of War έχει να κάνει με τη Νορβηγική μυθολογία, αλλά φαίνεται ότι η σειρά θα μεταφερθεί αλλού πολύ πιο σύντομα.

«The Greek games were the Greek era of God of War. Moving on, the next mythological belief system he interacts with became the Norse era of God of War. But we may end up going on to the Egyptian era and the Mayan era and so on and so forth.»

Φυσικά και ενώ ακόμα αναμένουμε το νέο GOW λεπτομέρειες για τα επόμενα παιχνίδια δεν μπορούν να υπάρξουν και αν η Sony αποφασίσει να συνεχίσει τη σειρά. Μάλιστα όπως δήλωσε το αφεντικό της Santa Monica Shannon Studstill υπήρξαν πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της Sony για το εάν το franchise θα έπρεπε να μπει για περισσότερο καιρό στον πάγο μετά την όχι και τόσο πετυχημένη πορεία του God of War: Ascension. Μάλιστα ο Barlog έπρεπε να δώσει μάχη για να πείσει την εταιρεία για ένα νέο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Barlog το God of War πρέπει να μεγαλώσει σαν franchise και να φτάσει στα επίπεδα του Uncharted και του Assassin’s Creed.  Είναι σημαντικό να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κοινό.

«To me, that was important, because I really think we needed to have a much bigger audience. I want this to reach a lot of people; I want this to be on the level of the Uncharteds and the Assassin’s Creeds. We want to grow this franchise big time.»

Επίσης ο Studstill παραδέχτηκε τη καθοδική πορεία της σειράς και έπρεπε να αλλάξουν αρκετά πράγματα για να αναζωογονήσουν το franchise. Ήταν εμφανές ότι οι ιστορίες με τον Kratos ως badass τύπος έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται τι μπορεί να υπάρξει στη συνέχεια.

«What became apparent to me was that we were watching this franchise wane a bit. It was getting old. The storyline with Kratos being the hardcore badass–I think people were starting to say, ‘What’s next?’ I felt like, in order to reinvent, we really needed to turn a lot of things around.»

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε συνέντευξη στο Gameinformer και στη συνέχεια θα υπάρξουν και περαιτέρω λεπτομέρειες. Φαίνεται πάντως ξεκάθαρα ότι το όποιο μέλλον της σειράς θα εξαρτηθεί από τη πορεία του God of War που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες και από όσο έχουμε δει πιθανότατα θα ανταποκριθεί. Θέλετε να συνεχιστεί το franchise ή θα προτιμούσατε να δούμε κάτι νέο από τη Santa Monica;