Και ενώ η ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια της Epic Games να φέρει το Fortnite στα κινητά μέσα στο προσεχές μέλλον έδειχνε να κλέβει την παράσταση σχετικά με νέα του μήνα σε ότι αφορά το πασίγνωστο online game, το σαββατοκύριακο μας επιφύλασσε μια πολύ μεγάλη έκπληξη !

Έτσι λοιπόν σήμερα είχαμε την επιβεβαίωση από την μεριά των developers ότι το Fortnite  σύντομα θα παρέχει την δυνατότητα του crossplay μεταξύ των χρηστών PC, Xbox και κινητών προσφέροντας έτσι την ευκαιρία παίχτες από διαφορετικές πλατφόρμες να μπορούν να είναι συμπαίκτες ( και αντίπαλοι φυσικά!).

Κάτι τέτοιο βέβαια θα παρέχετε και στο PS4 (μεταξύ ps4 και pc παρέχεται ήδη), απλά δεν θα υπάρχει cross play μεταξύ PS4 και Xbox πλατφόρμας. Αν και το θέμα του crossplay  μεταξύ όλων των διαθέσιμων πλατφορμών έχει συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν και σίγουρα μπορεί να έχουν γίνει και κάποιες δοκιμές ( πριν λίγους μήνες είχαν ακουστεί και κάποιες φήμες που μπορείτε να θυμηθείτε εδω ) , την δεδομένη στιγμή η Epic Games φαίνεται πως δεν μπορεί να γεφυρώσει τελείως το χάσμα.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το πρώτο βήμα το οποίο μένει να δούμε κατά πόσο θα γίνει δεκτό και από τους ίδιους τους gamers . Προσωπικά μιλώντας είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το εγχείρημα θα τύχει της καθολικής αποδοχής από την κοινότητα οδηγώντας έτσι κι άλλους τίτλους να επιδιώξουν παρόμοιες συνεργασίες. Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν και μέσα σε αυτό το πνεύμα μπορούμε να ελπίζουμε ότι  το Fortnite θα αποτελέσει το πρώτο game που θα σπάσει το φράγμα μεταξύ sony και microsoft!