Για όλους τους φίλους των αθλητικών games, το φθινόπωρο είναι πάντα μια σπουδαία εποχή τα τελευταία χρόνια. Από το καλοκαίρι έχουν ήδη δελεαστεί με τις επερχόμενες νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών όπως το FIFA, Μadden κτλ και περιμένουν πως και πως τη φρέσκια έκδοση με τα ανανεωμένα γραφικά, το βελτιωμένο gameplay και τα ανανεωμένα ροστερ μετά και τις τελευταίες μεταγραφές. Σίγουρα όμως όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν αξίζει κάθε χρόνο να αγοράζουμε ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές προσθέτει υλικό το οποίο θα μπορούμε να να είναι μέρος ενός update ή ενός patch.

Aπό την πλευρά της Ε.Α, αυτή η ερώτηση έχει ακόμα πιο πρακτικό ενδιαφέρον και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg o CEO της EA Andrew Wilson, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ετήσιες κυκλοφορίες αθλητικών παιχνιδιών να μετασχηματιστούν σε μια ετήσια συνδρομή. Και αν το σκεφτούμε από την πλευρά της ΕΑ, πραγματικά η μετατροπή των ετήσιων κυκλοφοριών σε ένα είδος υπηρεσίας/συνδρομής είναι αρκετά πιο ελκυστική προοπτική.Αποδεδειγμένα πλέον οι συνδρομές αποτελούν την καλύτερη στρατηγική εσόδων για μια εταιρεία, ενώ μπορούμε να αντιληφθούμε και το πόσο πιο βολικό είναι για τις εταιρείες να κυκλοφορούν το νέο υλικό τους μέσω διαδικτύου σε σχέση με την διακίνηση του μέσω καταστημάτων (και σίγουρα πιο οικονομικό!).

Ο Andrew Wilson αφού ομολογεί ότι από την στιγμή που τα games περνάνε ολοένα και περισσότερο μέσα από τα online stores, η αντιμετώπιση τους ως υπηρεσίες είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, πάει και ένα βήμα παρακάτω θέτοντας την μελλοντική πρόκληση του game streaming αντί του downloading κρατώντας βεβαίως αρκετές επιφυλάξεις. Παρόλα αυτά και μόνο η αναφορά του σε αυτό το ενδεχόμενο ως μια μελλοντική πραγματικότητα είναι αξιοσημείωτη.

Φυσικά για όλα τα παραπάνω δεν είχαμε ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα, ούτε κάποια αναφορά στην τιμή ή έστω στη διαφορά τιμής μεταξύ συνδρομής/ετήσιας κυκλοφορίας, αλλά πλέον είναι αρκετά εμφανές ότι η ΕΑ αναθεωρεί την στρατηγική των ετήσιων κυκλοφοριών και ψάχνει για εναλλακτικές. Εσείς τι προτιμάτε ; Μια ετήσια συνδρομή πχ στο FIFA είναι καλύτερη από το ανανεωμένο hard copy του παιχνιδιού κάθε χρόνο ;