Η ιστορία με τα microtransactions του Star Wars Battlefront 2 φαίνεται ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για τα υπόλοιπα παιχνίδια που χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές. Παράδειγμα το Ultimate Team του FIFA όπου κερδίζετε coins παίζοντας, αλλά φυσικά μπορείτε να αγοράσετε κιόλας με πραγματικό χρήμα.

Πρόσφατα στο reddit fans του FIFA ξεκίνησαν μια κίνηση με την ονομασία #FixFIFA με σκοπό να αναγκάσουν την ΕΑ να προβεί σε αλλαγές. Τα συνεχόμενα updates που αλλάζουν στοιχεία του gameplay δημιουργούν παράπονα, ενώ φυσικά στο στόχαστρο είναι και τα microtransactions του Ultimate Team. Έχει βγει ακόμα και petition #FixFifa με 2600 μέχρι τώρα υπογραφές, ενώ οι fans ζητάνε από τους παίκτες να μποϊκοτάρουν το παιχνίδι και να μην το αγοράσουν στη Black Friday.

Το όλο ζήτημα με το Star Wars Battlefront 2 και την απόφαση της ΕΑ να αποσύρει προσωρινά τα microtransactions  έδειξε ότι ο κόσμος δε μπορεί να ανεχτεί όλες τις τακτικές των εταιρειών και λογικά θα υπάρχουν αντιδράσεις σε όσους επιχειρούν κάτι παρόμοιο και στο μέλλον…