FIFA ή PES; Το αιώνιο ερώτημα των ποδοσφαιρόφιλων gamers επιστρέφει για ακόμα μια φορά. Πρόκειται για τη τρίτη χρονιά που κυκλοφορούν ταυτόχρονα οι δύο κορυφαίοι εξομοιωτές του βασιλιά των σπορ στη τρέχουσα γενιά και ευτυχώς για εμάς ο ανταγωνισμός μας προσφέρει καλύτερα παιχνίδια κάθε χρόνο. Τα derby είναι κλειστά και αν μη τι άλλο έχουμε να κάνουμε και φέτος με δύο εξαιρετικούς τίτλους. Το ιδανικό θα ήταν να μπορείτε να αποκτήσετε και τα δύο, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τίτλου για να βοηθήσουμε στην επιλογή σας.

fifavspes-1200x702

 

[divider]ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ[/divider]

Το FIFA 17 επιχείρησε τη μεγάλη αλλαγή με την αντικατάσταση της μηχανής γραφικών, από την Ignite στη Frostbite. Το αποτέλεσμα  εξαιρετικό και εμφανώς τα βελτιωμένα γραφικά του FIFA 17 του δίνουν ένα προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το PES 2017. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο τίτλος της Konami, που χρησιμοποιεί για ακόμα μια χρονιά τη FOX Engine, δεν έχει να επιδείξει πολύ καλά γραφικά με αληθοφανή μοντέλα και όμορφη παρουσίαση. Εκεί που χάνει το PES 2017 είναι στη μέτρια περιγραφή του αγώνα, που υστερεί αρκετά σε σχέση με το FIFA 17.

 

[divider]ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ[/divider]

Σε αυτόν τον τομέα, όπως κάθε χρόνο, έχουμε νίκη του FIFA 17 με γκολ από τα αποδυτήρια. Η Konami διατηρεί τις διοργανώσεις της UEFA, αλλά όσον αφορά τις ομάδες η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μεμονωμένες συμφωνίες με Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ και  Άρσεναλ είναι θετικές αλλά λείπουν πολλά δυστυχώς… Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες το PES 2017 φέτος δεν έχει καμία, ενώ στο FIFA 17 υπάρχουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Το μόνο θετικό για το PES 2017 είναι ότι πλέον επιτρέπεται ο διαμοιρασμός μέσω option file και ήδη κυκλοφορούν patch, ενώ αναμένουμε τη προσπάθεια της WE Hellas που θα προσθέσει ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα.

maxresdefault

 

[divider]GAMEPLAY[/divider]

Το σημαντικότερο βέβαια σε έναν ποδοσφαιρικό τίτλο είναι το gameplay και μπορώ να πω ότι και τα δύο παιχνίδια είναι έξοχα και άκρως εθιστικά. Νομίζω εδώ είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων πρώτα από όλα και καλό θα κάνετε να δοκιμάσετε τα demo από το PS Store για να δείτε ποιο σας αρέσει παραπάνω. Προσωπικά προτιμάω το FIFA 17, αλλά μπορώ να πω ότι και το PES 2017 είναι πάρα πολύ καλό. Και οι δύο εταιρείες έχουν κάνει δουλειά και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

 

[divider]MODES-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ[/divider]

Όσον αφορά το περιεχόμενο και τα δύο παιχνίδια έχουν πάμπολλα modes για να μας κρατήσουν όλο το χρόνο. Το PES 2017 έχει το Master League, το FIFA 17 το Ultimate Team να ξεχωρίζουν, αλλά και εδώ η EA Sports με το Story mode προσθέτει το κάτι παραπάνω. Το The Journey με πρωταγωνιστή τον Alex Hunter είναι μια εξαιρετική προσθήκη που έλειπε από τους ποδοσφαιρικούς τίτλους και ευελπιστούμε ότι και η Konami του χρόνου θα προσθέσει κάτι παρόμοιο. Όσον αφορά το Online κομμάτι και εκεί υπερέχει το FIFA 17, καθώς και περισσότερους παίκτες έχει και πιο γρήγορα βρίσκουμε αγώνες.

[divider]ΕΠΙΛΟΓΟΣ[/divider]

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για δύο εξαιρετικούς τίτλους και όποιον και να προτιμήσετε δε θα κάνετε λάθος. Το FIFA 17 σαν πακέτο είναι πιο πλήρες και υπερτερεί στους περισσότερους τομείς σε άλλον λιγότερο όπως τα γραφικά και σε άλλον περισσότερο όπως στις επίσημες άδειες. Στο gameplay που μετράει και περισσότερο και τα δύο είναι εξαιρετικά και η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Ευχόμαστε ο ανταγωνισμός και του χρόνου να μας προσφέρει ακόμα καλύτερα ποδοσφαιράκια!

Διαβάστε το review μας για το PES 2017

Διαβάστε το review μας για το FIFA 17

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ VIDEOGAME ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ποιο videogame ποδοσφαίρου προτιμήσατε φέτος;