Άλλη μια εκπληκτική gaming χρόνια φτάνει στο τέλος της, συνοδευόμενη πάντα από τα ετήσια The Game Awards του γνωστού παραγωγού, Geoff Keighley. Το format του event, κατανοητά διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές, με μια πλέον εξ ολοκλήρου online παρουσίαση. Αυτό που παραμένει ανέπαφο όμως, είναι το σύστημα ψήφων όπου το 90% καθορίζεται από την κριτική επιτροπή(80+ media), ενώ το υπόλοιπο 10% υπολογίζεται από τις ψήφους του κοινού. Τα βραβεία του σόου ωστόσο, αποτελούν για πολλούς το λιγότερο ενδιαφέρον μερίδιο, με τις ανακοινώσεις/ενημερώσεις πολυαναμενόμενων τίτλων να κατέχουν την προσοχή και το ενδιαφέρον της μάζας. Έτσι λοιπόν, η συντακτική ομάδα του PSaddict.gr, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας τις προβλέψεις της για τους νικητές των βραβείων(πάντα με βάση προσωπικών προτιμήσεων) καθώς και να μαντέψει μερικές από τις αποκαλύψεις του event που αναμένονται να ταρακούνησουν την βιομηχανία. Ας ξεκινήσουμε!
Με εξαιρετική δομή και σκηνοθεσία, ο Neil Druckmann παρέδωσε ένα μοναδικό sequel, που αψηφά όλους τους κανόνες. Θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας για πολλά χρόνια ως ένα από τα καλύτερα σκηνοθετημένα παιχνίδια όλων των εποχών.
Με μια ευφάνταστη δομή ανοιχτού κόσμου, ένα εθιστικό σύστημα μάχης και ένα σχεδόν πρωτόγνωρο συναίσθημα εξερεύνησης, το Ghost of Tsushima αξίζει δικαιωματικά την ψήφο μας.
Δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε κάτι άλλο παρά από τον βασιλιά της δράσης που ακούει στο όνομα DΟΟΜ Eternal. Μπορεί να κατακρίθηκε σε διάφορους τομείς, όμως ο τομέας της μάχης/δράσης δεν είναι ένας από αυτούς.
Η μαεστρία της Naughty Dog στην δημιουργία πρωτότυπων πλοκών και στην εξιστόρηση αυτών ξεκίνησε με το πρώτο The Last of Us, ένα στάνταρ που όλοι πιστεύαμε ότι ήταν αξεπέραστο. Το The Last of Us Part II όμως, κυκλοφόρησε και έθεσε νέα όρια.
Παρακολουθώντας, την πρόσφατη πορεία του director, Tetsuya Nomura, είχα μείνει ανέλπιστος και προβληματισμένος με την ανακοίνωση του Remake. Ευτυχώς το “άτυχο σερί” του Nomura, έσπασε με τον ερχομό του Final Fantasy VII Remake και τοποθέτησε επιτυχώς την Square Enix στον χάρτη. Ένα ιδιαίτερο Remake που οι οπαδοί του είδους οφείλουν να δοκιμάσουν.
Αδιαμφισβήτητα, η φετινή χρονιά συνοδεύτηκε από ονειρικές ερμηνείες και ειδικά όταν μιλάμε για το The Last of Us Part II. Η επιλογή ήταν ξεκάθαρα μεταξύ Ashley και Laura, ωστόσο η Laura κατάφερε να φέρει εις πέρας, μία από τις δυσκολότερες ερμηνείες της καριέρας της.
Το Ori and the Will of the Wisps κερδίζει δικαιωματικά την ψήφο μας, χάρη στην σχεδόν απεριόριστη παλέτα χρωμάτων που εναλλάσσεται σε υπερβολικά συχνούς ρυθμούς.
Ένα υπερπλήρες soundtrack που καλύπτει μια πληθώρα μουσικών genres και καθηλώνει με τον δυναμισμό του και ειδικά με τις μελωδίες των χαρακτήρων.
Ηχητικά, το The Last of Us προσδίδει μια εμπειρία που δεν έχει προηγούμενο, είτε αυτό κρίνεται σε ότι αφορά την μάχη, είτε στους πιο φυσικούς ήχους.
Η έξοδος του Hades από το early access μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ονειρική για την Supergiant Games. Δεν πρόκειται μόνο για το καλύτερο indie της χρονιάς αλλά και για ίσως το καλύτερο παιχνίδι του είδους (roguelike).
Η κυκλοφορία που τράνταξε τα νερά της βιομηχανίας, δεν ήταν άλλη παρά από αυτή του Fall Guys: Ultimate Knockout. To νέο spin στο είδος του battle royale πέτυχε διάνα, θέτοντας το Fall Guys ως την πιο απολαυστική multiplayer εμπειρία που βιώσαμε φέτος.
Έπειτα από το σχεδόν καταστροφικό Tony Hawk’s Pro Skater 5, η σειρά επέστρεψε πιο δυναμικά από ποτέ με ένα εξαίσιο remake και μάλλον το καλύτερο skating game της περασμένης γενιάς.
Φτάνοντας στο παιχνίδι της χρονιάς, η ψήφος μας δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά αλλού εκτός του The Last of Us Part II. Ένας τίτλος που συγκλόνισε όλη την συντακτική ομάδα του PSaddict και έθεσε νέα όρια στις single player εμπειρίες.