Μία από τις πολλές και σημαντικές πληροφορίες που μάθαμε μέσω του Wired είναι ο τρόπος που θα κατεβάζουμε τα παιχνίδια στην επόμενη κονσόλα. Αντί να τα κατεβάζουμε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού ταυτόχρονα, πλέον θα μπορούμε να διαλέγουμε, ανάλογα με το ποιο θέλουμε να παίξουμε πρώτα.

Ειδικότερα, ο Mark Cerny είπε «Αντί να χειριζόμαστε τα παιχνίδια σαν τεράστια μέρη πληροφοριών, θα επιτρέψουμε την μεμονωμένη χρήση μέρους αυτών.» Η σελίδα μετέπειτα εξήγησε αναλυτικά, πως ο παίκτης θα μπορεί να κατεβάσει το single player ενός παιχνιδιού, χωρίς να αναγκαστεί να περιμένει να κατέβει και το multiplayer, ή το αντίστροφο. Επίσης, ο παίκτης θα μπορεί να κατεβάζει το multiplayer καθώς παίζει το ήδη εγκατεστημένο single player, γεγονός που θα χαροποιήσει τους περισσότερους gamers εκεί έξω.

Αναλογιστείτε πόσες ώρες περιμένατε για να κατέβει ένα mode που ποτέ δεν παίξατε, και σκεφτείτε πως αυτό δε θα αποτελέσει πρόβλημα ξανά. Το PlayStation 5 έχει πολλά να μας δώσει ακόμα και περιμένουμε με ανυπομονησία.