H Ubisoft και η σειρά Far Cry, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το συγκεκριμένο franchise, πάντοτε ξεχωρίζει για τις μαγευτικές τοποθεσίες του, τους εχθρούς με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι αλλά και για το χαοτικό gameplay που μας προσφέρει. Έτσι λοιπόν, χωρίς να έχει κλείσει ούτε χρόνο το τελευταίο μέρος της σειράς, φυσικά και μιλάμε για το Far Cry 5, η μαμά Ubisoft, ανακοίνωσε την ύπαρξη και συνάμα τη συνέχεια της σειράς, με το Far Cry: New Dawn. Όσοι είχατε ασχοληθεί με το Far Cry 5, θα θυμάστε καλά τον ψυχοπαθή Joseph Seed ή αλλιώς «Father» καθώς ήταν ο αρχηγός της παραθρησκευτικής οργάνωσης Eden’s Gate με τα 3 του αδέρφια να τον στηρίζουν με το να επιβλέπουν τρεις περιοχές. Για να μην κάνουμε κάποιο spoiler για εκείνους που δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα, στο τέλος κάτι περίεργο συμβαίνει τόσο σε εσάς όσο και στον ίδιο τον Father.

Ερχόμαστε τώρα στο νέο κεφάλαιο της σειράς και μετά από 17 χρόνια και την καταστροφή της Hope County στη Montana στην Αμερική, εκεί που όλα έχουν χαθεί, η εν λόγω πολιτεία, αρχίζει και πάλι και παίρνει τα πάνω της, καθώς η φύση αρχίζει να ανθίζει, τα ζώα να επιστρέφουν πίσω στον συγκεκριμένο τόπο αλλά νέοι και παλιοί κάτοικοι να γυρνάνε για μια νέα αρχή. Εκεί όμως είναι που στραβώνει και το όλο πράγμα. Ομάδες κακοποιών με αυτή την φορά τις δίδυμες επικεφαλείς, Mickey και Lou, κάνουν την εμφάνισή τους, με σκοπό να μαζέψουν όλες τις προμήθειες των κατοίκων, να λεηλατήσουν τα σπίτια τους και ότι άλλο τους ανήκει καθώς και να τους πάρουν ομήρους.

Εκεί, ξεκινάμε και εμείς την ιστορία μας με την επιλογή ανάμεσα ανδρικό και θηλυκό φύλο χαρακτήρα. Η Carmina Rye από το Far Cry 5 (κόρη του Nick και Kim Rye), είναι η οδηγός μας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και μας ενημερώνει σχετικά με το πως πρέπει να κινηθούμε. Σχετικά με ότι αφορά το gameplay, είμαστε σίγουροι πως το μυαλό σας πάει στο ότι πρέπει να σταματήσουμε τις δίδυμες αδερφές και να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά. Δίκιο έχετε! Επιπλέον, τα Guns for Hire έχουν επιστρέψει. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για A.I. companions, που σας βοηθούν σε όλη την διάρκεια των αποστολών σας και απαρτίζονται από τους λεγόμενους specialists. Κάπου εδώ, να αναφέρουμε ότι ο γλυκός σκύλος Boomer, δεν υπάρχει στο New Dawn καθώς δεν τα κατάφερε να επιζήσει. Όμως σε αντίθεση με τον Boomer, έχουμε 2 νέα companions, τον Timber, ένα νέο σκύλο και τον Horatio, έναν αγριόχοιρο. Η μία από τις 3 νέες προσθήκες που θα φέρει το New Dawn, είναι το light στοιχείο RPG. Δηλαδή, τα όπλα σας πλέον θα έχουν ranks και θα είναι χρήσιμα ενάντια σε αντιπάλους οι οποίοι θα έχουν και αυτοί αντίστοιχο rank. Όσο πιο δυνατό το δικό σας, τόσο το καλύτερο για εσάς ενάντια στους εχθρούς σας. Δεύτερη προσθήκη, θα είναι το upgrade στο home base σας και όχι μόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είτε στο βασική σας βάση είτε σε άλλες που απλά μπορείτε να τις κατακτήσετε μόλις εξολοθρεύσετε τους εχθρούς, θα μπορείτε να τις αναβαθμίσετε για δικό σας καλό είτε γιατί θα σας δίνουν καλύτερα resources τα οποία τα χρειάζεστε για το πέρας των αποστολών σας είτε γιατί οι ομάδες των διδύμων κοριτσιών, θα κάνουν ότι μπορούν για να καταλάβουν την βάση και να κλέψουν τα πάντα από εσάς. Στην άλλη περίπτωση που αναφέραμε πιο πάνω για δεύτερη βάση και όχι την βασική σας, μπορείτε αν δεν θέλετε να την έχετε υπό την κατοχή σας, απλά να πάρετε ότι resources θέλετε και απλά να φύγετε. Τελευταία προσθήκη και ίσως και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η ονομαζόμενη Expeditions. Σε αυτήν, θα πρέπει να φέρετε εις πέρας αποστολές, έξω από την Hope County, όπως σε έναν βάλτο στην Λουιζιάνα ή σε ένα Λούνα Πάρκ ακόμα και σε μια γέφυρα πάνω από ένα φαράγγι στην Αριζόναπαρέα με κάποιο άλλο μέλος από την Gun for Hire ομάδα σας και να συγκεντρώσετε σπάνια αντικείμενα για την αναβάθμισή σας. Τέλος, να θυμίσουμε πως όπως και το Far Cry 5, έτσι και το New Dawn έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσετε το παιχνίδι παρέα με ένα φίλο σας online.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, παρόλο που δοκιμάσαμε τον τίτλο σε preview έκδοση, δεν βρήκαμε παραδόξως καποιο glitch ή bug του παιχνιδιού, κάτι το οποίο δεν μας χάλασε την εμπειρία όσο παίζαμε. Το παιχνίδι το δοκιμάσαμε σε PS4 Pro και έτρεχε αψεγάδιαστο στα 1080p και στα 30fps. Η κάμερα δεν μας δυσκόλεψε καθόλου καθώς ανταποκρινόταν πολύ καλά σε όλη την διάρκεια της εμπειρίας μας. Οι εκρήξεις και ότι έχει να κάνει με τον χαώδη του Far Cry, είναι το κλειδί της επιτυχίας καθώς κάνουν το παιχνίδι να δείχνει πανέμορφο και αρκετά αληθοφανές.

Όπως και να χει, είναι σίγουρο πως περιμένουμε την πλήρη έκδοση του τίτλου καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Βέβαια, το New Dawn φάνηκε υποσχόμενο και μένει μόνο να δείξει τι θα μας φέρει το τελικό αποτέλεσμα στις 15 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε απολαμβάνουμε την τώρα Hope Country και τον ψυχοπαθή Joseph Seed.

Ευχαριστούμε τη CD Media για την πρόσκληση να δοκιμάσουμε το Far Cry: New Dawn