Μετά το πολύ επιτυχημένο Fallout 4, η Bethesda δοκιμάζει για πρώτη φορά τη τύχη της σε έναν multiplayer τίτλο στο σύμπαν του Fallout. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η εταιρία θα κυκλοφορήσει ένα MMO.

Στη βάση του το Fallout 76 είναι ένας PvE shooter τίτλος με RPG στοιχεία που βασίζεται κυρίως στην αναζήτηση και το στήσιμο της βάσης μας. Αυτή τη φορά στο ταξίδι μας στη Wasteland δε θα είμαστε μόνοι, καθώς μας επιτρέπει να παίξουμε με φίλους και αγνώστους. Πολλοί από τους μηχανισμούς του Fallout 4 επιστρέφουν και σε αυτό το τίτλο και δουλεύουν άριστα σε ένα multiplayer παιχνίδι.

fallout 76
Ο χαρακτήρας μας μπορεί να είναι άντρας ή γυναίκα. Οταν φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας το παιχνίδι μας δίνει το ID του.

To looting έχει επιστρέψει και είναι πολύ γνώριμο. Μπορείς να μαζέψεις αντικείμενα από διάφορα ντουλάπια, σάκους, φοριαμούς, πτώματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιέχει loot. Τα αντικείμενα που μαζεύεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αυτούσια ή να τα διαλύσεις στα υλικά τους ώστε με αυτά να φτιάξεις όπλα, πανοπλίες και διάφορα σημαντικά αντικείμενα για τη βάση σου.

Και στη μάχη τα πράματα είναι λίγο πολύ γνώριμα με το προκάτοχο του. Ένα από τα features που ήθελα να δοκιμάσω ήταν τo V.A.T.S το οποίο διαφέρει φυσικά με αυτό του single player Fallout 4. Λόγο της φύσης του παιχνιδιού, αυτή τη φορά η δράση δε μπαίνει σε slow motion αλλά δουλεύει ως ένα auto-targeting σύστημα.

Fallout 76 map
Ο χάρτης του Fallout 76 είναι τεράστιος

Αυτή τη φορά οι αναβαθμίσεις του χαρακτήρα γίνονται μέσα από κάρτες με τις οποίες αποκτάς κάποια Perks. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς ένα πόντο στην αναβάθμιση σου, τοποθετείς μία κάρτα στα στατιστικά σου. Μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς με αυτές τις κάρτες και να έχεις διαφορετικές δυνατότητες.

Σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις ομάδα με έως τρεις παίκτες ακόμα. Έτσι μπορείτε με συνεννόηση ο καθένας να έχει μία ιδιότητα και να αλληλοσυμπληρώνει τους άλλους ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι υπέροχα. Αρκετά βελτιωμένα απο το Fallout 4. Μη ξεχνάμε πως είναι ένας MMO τίτλος.

Όταν ελευθερώσεις κάποιο Settlement, ανοίγει το μενού μέσα από το οποίο μπορείς να χτίσεις. Το μενού και οι επιλογές είναι ίδιες με του Fallout 4 και σε κάποια σημεία αρκετά βελτιωμένο.

Τα survival στοιχεία είναι εδώ καθώς έχεις να προσέχεις για νερό και φαγητό και γενικά να διαχειρίζεσαι τους βασικούς σου πόρους.

Το PvP ξεκλειδώσει από το level 5 και μετά αλλά για να έρθεις σε μία μάχη με έναν άλλο παίχτη, πρέπει και οι δύο να δεχτείτε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μονομαχία. Αν για κάποιο λόγο σε χτυπήσει κάποιος άλλος χωρίς τη συναίνεσή σου σε μάχη, τότε δέχεσαι τη μίνιμουμ ζημιά. Σε περίπτωση που καταφέρει μεγάλη ζημιά, τότε θα σημειωθεί σαν δολοφόνος και θα μπορέσουν όλοι οι παίχτες να τον κυνηγήσουν.

fallout 76

Εκτός από τα παραπάνω θετικά, το Fallout 76 έχει και τα θεματάκια του. Λείπουν οι NPCs και ο κόσμος έμοιαζε άδειος. Βέβαια δοκίμασα τη beta και όπως είναι λογικό δεν υπήρχε πολυκοσμία. Υπήρξαν στιγμές που απλά ένιωθα να γυρνάω σαν την άδικη κατάρα και απλά σκότωνα εχθρούς. Τα λιγοστά terminals και τα ρομπότ διάσπαρτα μέσα στο χάρτη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το immersion που προσφέρει ένας πραγματικός NPC με τον οποίο μπορείς να συνδιαλλαγείς. Αν το παιχνίδι με την επίσημη κυκλοφορία του γεμίσει με κόσμο, ίσως αλλάξω γνώμη. Αλλά μέχρι τώρα στο μυαλό μου μοιάζει άδειο.

Fallout 76

Η Bethesda κατάφερε να δημιουργήσει ένα τίτλο που αναμένει τους παίχτες για να γεμίσουν τα κενά. Με την επίσημη κυκλοφορία θα φανεί αν θα κερδίσει το στοίχημα που έβαλε.