Βρισκόμαστε ήδη στη μετάβαση σε 4K περιεχόμενο και συσκευές που διαθέτουν HDMI 2.0, αλλά φαίνεται πως η εξέλιξη είναι ασταμάτητη (και τα έξοδα επίσης). Το HDMI Forum ανακοίνωσε τα specs για το νέο πρότυπο με το όνομα HDMI 2.1, το οποίο πλέον θα υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις με ταυτόχρονα υψηλά frame rates. Με το HDMI 2.1 θα υποστηρίζονται 4Κ σε 120fps καθώς και 8K σε 60fps. Επίσης θα χουμε HDR σε 8K περιεχόμενο, αν και θα απαιτούνται και νέα καλώδια με δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων 48Gbps για όλα τα νέα καλούδια και μάλιστα σε ασυμπίεστη μορφή.

Το νέο Dynamic HDR θα βελτιώνει τα χρώματα ανα σκηνή ή ακόμα και ανα frame δίνοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα ανα σκηνή και όχι γενικές βελτιώσεις για όλη την ταινία/game. Θα υποστηρίζεται επίσης το Game VRR Mode που εισάγει variable refresh rate για να καταπολεμήσει το lag και screen tearing. Θα υποστηρίζεται επίσης object based audio, θα έχει δηλαδή ο κάθε ήχος τον δικό του σημείο στον 3d χώρο.

Δυστυχώς τα specifications δε θα γίνουν διαθέσιμα έως το 2ο τετράμηνο του 2017 και φυσικά οι τηλεοράσεις που θα το υποστηρίζουν θα έρθουν ακόμα αργότερα.