Ως γνωστόν η μεγαλύτερη έκθεση όσον αφορά τη βιομηχανία των video games λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα στο Los Angeles και μιλάμε φυσικά για την Ε3. Η EA από πέρσι αποφάσισε να μην παρουσιάζεται στην Ε3 και να διοργανώνει το δικό της event λίγες ώρες πριν. Το EA Play, περί ου ο λόγος, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα διαρκέσει από τις 10 εώς τις 12 Ιουνίου.

EA-PLAY-2017-1-1070x572
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη το πρόγραμμα κυκλοφοριών έχει κυκλοφορήσει από την ΕΑ για το τρέχον οικονομικό έτος και χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις ή κάποιες αναφορές σε μελλοντικά παιχνίδια το line up είναι δυνατό. Ξεκινάμε με τους αθλητικούς τίτλους της EA Sports και μετά από χρόνια θα κυκλοφορήσει πέντε τίτλους. Madden 18 και NHL 18 δε μας απασχολούν και ιδιαίτερα και πάμε στο μεγαλύτερο franchise της Ευρωπαϊκής αγοράς που δεν είναι άλλο από το FIFA. Το FIFA 17 ήταν εξαιρετικό και η προσθήκη της Frostbite μαζί με το The Journey έφτασαν τις πωλήσεις στα 11εκ σπάζοντας κάθε ρεκόρ για αθλητικό τίτλο. Λογικά στο FIFA 18 η ιστορία του Alex Hunter θα συνεχιστεί, ενώ μένει να δούμε και τι βελτιώσεις θα υπάρχουν στο gameplay. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η επανακυκλοφορία του NBA Live μετά από δύο χρόνια. Πάνε χρόνια από τότε που έχουμε έναν καλό τίτλο της σειράς και ευελπιστούμε το φετινό να είναι ποιοτικό και να βάλει λίγο ανταγωνισμό στο βασιλιά του είδους το NBA 2K. H ΕΑ Sports δίνει υποσχέσεις για κάτι καλό μένει να το δούμε επιτέλους και στη πράξη. Τέλος το UFC 3 θα κυκλοφορήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και φαίνεται ότι εδραιώνεται στις κυκλοφορίες της εταιρείας. Το UFC 2 ανέβασε αρκετά τον πήχη και να δούμε πόσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να μας παρουσιάσει η EA Sports.

alex-hunter-journey-fifa-17

Πάμε τώρα σε μη αθλητικούς τίτλους και το όνομα που ξεχωρίζει για φέτος είναι το Star Wars Battlefront 2. H DICE έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και το καινούριο Star Wars θα έχει επιτέλους single player campaign και αρκετά μεγαλύτερο περιεχόμενο σε σχέση με το πρώτο μέρος. Η Critirion Games βοηθάει στην ανάπτυξη  και είναι αρκετά πιθανό να έχουμε και συνέχεια για το PS VR μετά το περσινό πολύ καλό X-Wing VR Mission. Το Star Wars όμως είναι μηχανή κοπής χρήματος και η EA έχει στα σκαριά και άλλους τίτλους που πιθανόν να παρουσιάσει με κάποιο teaser, όπως το παιχνίδι τρίτου προσώπου που ετοιμάζει η Visceral και θα κυκλοφορήσει το 2018. Action adventure τρίτου προσώπου Star Wars παιχνίδι έχει αναλάβει και η Respawn Entertainment αλλά λογικά βρίσκεται αρκετά νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης και δε νομίζω να έχουμε πολλές λεπτομέρειες στο EA Play. Συνεχίζοντας με τις περιπέτειες στο διάστημα σίγουρα θα δούμε περιεχόμενο DLC για το Mass Effect Andromeda. Μπορεί η Bioware Montreal να βρίσκεται σε δυσμένεια μετά το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα, αλλά η υποστήριξη του τίτλου θα συνεχιστεί κανονικά.

Επόμενο παιχνίδι που θα δούμε είναι το νέο Need For Speed που θα κυκλοφορήσει στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Για άλλη μια φορά η Ghost Games βρίσκεται στο τιμόνι και ευελπιστούμε να έχει μάθει από τα λάθη του προπέρσινου reboot. Ήδη γνωρίζουμε ότι ευτυχώς το παιχνίδι δεν θα είναι always online, ενώ φυσικά θα υπάρχουν κυνηγητά με την αστυνομία.

need-for-speed-05-09-17-1

Οι παραπάνω τίτλοι είναι δεδομένοι και στην παρουσίαση της EA θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες συνοδευόμενες από νέα trailer και ημερομηνίες κυκλοφορίες. Ωστόσο σίγουρα θα έχουμε και κάποιες επιπλέον ανακοινώσεις και πιθανότατα θα αφορούν τα project της Bioware. Πριν από ένα μήνα περίπου είχαν κυκλοφορήσει οι φήμες που αφορούσαν το νέο παιχνίδι της Bioware με κωδική ονομασία Dylan και θα είναι ένα MMO σε στυλ Destiny και με επιρροές από The Division. Επίσης η Bioware Austin εργάζεται σε τίτλο Star Wars, που ενδέχεται να είναι remake του Knights of the Old Republic, οπότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η EA να δώσει στο φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες αν όντως ισχύουν οι φήμες. Όσον αφορά συνέχεια άλλων franchises δε μπορώ να δω τίποτα καινούριο σε Dead Space, Skate που θα τα περίμενε αρκετός κόσμος.

bioware-logo

Στο περσινό EA Play ανακοινώθηκε το EA Originals, που στην ουσία η EA στηρίζει μικρούς indie developers να μας προσφέρουν δυνατές εμπειρίες. Πρώτη ήταν το εντυπωσιακό Unravel και γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ετοιμάζεται το sequel, οπότε το Unravel 2 λογικά θα αποκαλυφθεί με trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας. Κάτι παρόμοιο αναμένουμε και με τα Fe και Sea of Solitude, που ανακοινώθηκαν από πέρσι και έκτοτε δε γνωρίζουμε τίποτα. Πιθανότατα θα δούμε και άλλους indie τίτλους στη προσπάθεια της EA να επεκτείνει την υποστήριξη της σε μικρότερους developers.

EA-Originals

Αν μη τι άλλο το EA Play 2017 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι περισσότερες κυκλοφορίες είναι ήδη γνωστές, αλλά όλο και κάτι καινούριο θα έχει να μας παρουσιάσει η EA. Το Star Wars θα καταλάβει μεγάλο χρόνο στη παρουσίαση με αρκετά παιχνίδια να ετοιμάζονται από τα studio της εταιρείας, ενώ και οι αθλητικοί τίτλοι αποτελούν ανέκαθεν δυνατό χαρτί με κυριότερο το FIFA.

ea_fy2018_schedule_1200

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε στο φετινό EA Play;