Μετά το Dragonball Xenoverse, έρχεται ένα sequel για το παιχνίδι βασισμένο σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα anime. Στις 25 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το Dragonball Xenoverse 2 και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη beta το σαββατοκύριακο που πέρασε. Όπως και ο προκάτοχος του το Xenoverse 2 είναι ένα role playing game, το οποίο έχει αναλάβει η Bandai Namco Entertainment. Το παιχνίδι θα περιέχει τουλάχιστον 68 χαρακτήρες από τη σειρά.

Το παιχνίδι ξεκινά με τη δημιουργία του χαρακτήρα μας, όπου διαλέγουμε και φυλή. Οι διαθέσιμες φυλές είναι Earthling, Saiyan, Namekian, Majin και Frieza Clan και η καθεμία έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εάν έχουμε save από το προηγούμενο παιχνίδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για μερικά πράγματα, όπως για να δούμε τον παλιό μας χαρακτήρα ως τον ήρωα που έσωσε τον κόσμο. Στην περίπτωση που δεν έχουμε save, τη θέση του παίρνει ένα άλλος χαρακτήρας που διαλέγουμε.

DRAGON BALL XENOVERSE 2 Open Beta_20161008204651

Η beta μας έδωσε μια καλή γεύση της ιστορίας και βλέπουμε πάνω κάτω πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Η ιστορία ακολουθεί τη βασικά ιστορία του anime, με κάποιες αλλαγές στο χρόνο της οποίες προσπαθούμε να διορθώσουμε. Μαζί με το βασικό story υπάρχουν διαφόρων ειδών parallel quests για να μαζέψουμε λεφτά, αντικείμενα αλλά και experience. Ανάμεσα σε αυτά πήραμε και μια γεύση από τα online battles, στα οποία πέρα από τον χαρακτήρα σου μπορεί να διαλέξεις και άλλους από τη σειρά. Φυσικά υπάρχουν αρκετά πράγματα στα οποία δεν είχαμε πρόσβαση στη beta και περιμένουμε να δούμε πως θα είναι στο ολοκληρωμένο game.

DRAGON BALL XENOVERSE 2 Open Beta_20161010084526

Τα γραφικά και το σχέδιο φαίνεται να αποδίδουν πολύ καλά και είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε για ένα Dragonball παιχνίδι, καθώς σου δίνουν την αίσθηση που θα έπρεπε για να μπεις στη διάθεση του παιχνιδιού, κάτι που θα καταλάβουν όλοι οι fans της σειράς. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το soundtrack το οποίο είναι αυτό που θα περιμέναμε από το Dragonball.

Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις μου από τη beta είναι καλές. Με άφησε αρκετά ευχαριστημένο αν και πιστεύω πως ίσως να μην καταφέρει να ενθουσιάσει όσουν δεν είναι fans της σειράς. Θα τραβήξει σίγουρα όσους αγαπούν το Dragonball, οι υπόλοιποι όμως ίσως βαρεθούν αρκετά γρήγορα καθώς δε φαίνεται το παιχνίδι να προσπάθησε και πολύ να τραβήξει όσους δε γνωρίζουν τη σειρά ή δεν είναι φανατικοί και να τους «μυήσει» στον κόσμο του. Το story πάντως αν και γνωστό καθώς το βλέπουμε πέρα από το anime σε κάθε παιχνίδι, θα ευχαριστήσει τους fans λόγω νοσταλγίας αλλά ελπίζω να δείξει και το κάτι παραπάνω που θα τους κρατήσει γιατί μονάχα η νοσταλγία δεν είναι αρκετή για ένα καλό παιχνίδι. Περιμένουμε να δούμε το full game για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.

DRAGON BALL XENOVERSE 2 Open Beta_20161010015721