Platform: Playstation 4, PC
Publisher: Square Enix
Developer: Omega Force
Κυκλοφορία: 13/10/2015

Το Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below είναι ένα RPG/hack and slash παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από Omega Force και εκδόθηκε από Square Enix. Κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου(Ευρώπη) για PS3 και PS4, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί  sequel του παιχνιδιού, που αναμένεται να κάνει την ‘εμφάνισή’ του μέσα στο 2016.

H ιστορία μας διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου τα τέρατα και οι άνθρωποι, ζουν αρμονικά μεταξύ τους.  Στην ‘μέση’ του κόσμου αυτού υπάρχει η πόλη Arba, που ‘φιλοξενεί’ το μεγαλύτερο festival της χρονιάς. Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του όμως, μια σκοτεινή ομίχλη ‘τύλιξε’ ολόκληρη την πόλη και επηρέασε τα τέρατα, με αποτέλεσμα να γίνουν εχθρικά προς τους ανθρώπους. Στόχος σας είναι να ανακαλύψετε τι προκάλεσε την αλλαγή αυτή και να επαναφέρετε την ‘ισορροπία’ που υπήρχε μεταξύ ανθρώπων/τεράτων έως τώρα. Πριν αρχίσετε τον ταξίδι σας, θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα από 2 χαρακτήρες: τον Luceus και την Aurora.

12132662_1074376585907729_6689876699194055481_o

O Luceus είναι ένας αρκετά συγκροτημένος άτομο, που έχει πάντα στο μυαλό του μια στρατηγική για οποιαδήποτε κατάσταση. Μαζί με την Aurora, υπηρετεί τον βασιλιά και έχει το αξίωμα του captain. Σε αντίθεση με τον Luceus(παρόλο που έχουν το ίδιο αξίωμα), η Aurora είναι άφοβη και δεν αποφεύγει πότε τις μάχες. Ανεξαρτήτως της επιλογή σας, θα μπορείτε να χειριστείτε και τους 2 χαρακτήρες, όποτε επιλέξτε ελεύθερα. Το party σας μπορεί να αποτελείται συνολικά από 4 άτομα, εκ των οποίων το 1 είναι πάντα ο χαρακτήρας που επιλέξατε στην αρχή. Εκτός αυτού, καλείστε να διαλέξετε τα gameplay settings που σας αρμόζουν καλύτερα. Ο αυτόματος χειρισμός πραγματοποιεί τα περισσότερα actions δίχως να κάνετε κάτι, σε αντίθεση με τον manual που πραγματοποιείτε εσείς ό,τι κινήσεις θέλετε. Θα σας συστήναμε να μην επιλέξετε τον αυτόματο χειρισμό, καθώς είναι αρκετά ελαττωματικός.

Οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε πως η Omega Force είναι γνωστή για την δημοφιλή σειρά παιχνιδιών, Dynasty Warriors. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως το Dragon Quest Heroes έχει το ίδιο ‘μοτίβο’, με την διαφορά πως οι στρατιώτες αντικαθιστούνται από τέρατα.  Ο στόχος όλων των παραπάνω, είναι να μπορέσετε να καταλάβετε το μοτίβο του παιχνιδιού. Σε καμία περίπτωση, δεν θα λέγαμε πως το Dragon Quest Heroes είναι ένας ‘κλώνος’ του Dynasty Warriors. Στον τομέα του gameplay λοιπόν, εκτός των κλασσικών μηχανισμών( guard, light attack, strong attack, dodge), υπάρχουν επίσης διάφορα actions(spells). Το κάθε action καταναλώνει MP(Mana Points) και ο κάθε χαρακτήρας, έχει μοναδικά actions. Εξαίρεση του ‘κανόνα’ αυτού είναι τα actions των Luceus/Aurora που είναι πανομοιότυπα, αλλά δεν χρησιμοποιούν την ίδια ‘μαγεία’. Ο Luceus έχει στην κατοχή του κυρίως fire actions, ενώ η Aurora αντίστοιχα  Wind και Ice. Μιλώντας για actions/spells, υπάρχει το Tension bar, που ανεβαίνει όσο πραγματοποιείτε συνεχόμενα combos και spells.  Όταν την ολοκληρώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το High Tension Mode, όπου ανεβαίνει το attack power σας και θεραπεύονται όλα τα status alignments.

12094742_1074376599241061_6095590152038850069_o

Όσο ‘βρίσκεστε’ στο state αυτό, όλα τα spells/skills δεν καταναλώνουν MP. Έχετε την δυνατότητα να πολεμήσετε αξιοποιώντας αυτά που προσφέρει το state αυτό ή να πραγματοποιήσετε Coup De Grace. Το Coup De Grace είναι ουσιαστικά η ‘special‘ κίνηση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε χαρακτήρας. Αφού την χρησιμοποιήσετε παρόλα αυτά, αυτομάτως τελειώνει το high tension mode. Φυσικά, κατά την διάρκεια της μάχης ‘δέχεστε’ βοήθεια και από κάποια τέρατα, χάρη στα monster medals. Αφού εξουδετερώσετε/νικήσετε κάποιο monster, υπάρχει πιθανότητα να κάνει drop ένα coin. Το coin αυτό, κάνει το summon το συγκεκριμένο monster και πολεμάει μαζί. Υπάρχουν 2 διαφορετικά types: Gold Sentry και Silver Saviour Medals. Τα Gold Sentry medals κάνουν summon ένα δυνατό και συνήθως μεγάλο τέρας, που θα παραμείνει στην μάχη μέχρι να μειωθεί πλήρως το life bar του. Αντιθέτως, τα Silver Saviour Medals σας βοηθούν κάνοντας μια special κίνηση, αλλά εξαφανίζονται μετά την χρήση της. Κάθε medal χρησιμοποιεί ένα μέρος του ‘inventory‘, oπότε μπορεί να χρειαστεί να ‘θυσιάσετε’ κάποιο medal για να κάνετε summon ένα δυνατότερο monster που απαιτεί περισσότερο χώρο. Για να αποφύγετε το να κάνουν spawn συνεχώς εχθροί, στοχεύστε και εξουδετερώστε τον Nightmaw. O Nightmaw ανοίγει ένα portal και κάνει summon τέρατα, κάτι που σημαίνει πως εάν τον σκοτώσετε, το portal θα κλείσει . Κάποια στιγμή στο παιχνίδι θα αποκτήσετε το Ζοοm Action, που σας επιτρέπει να μεταφέρεστε γρήγορα σε πολλά σημεία της πίστας.

12095018_1074376509241070_8569512209174359864_o

Απ’ το Dragon Quest Heroes, δεν θα έλειπαν φυσικά και τα boss fights. Πολλές φορές, θα πρέπει να ‘εκμεταλλευτείτε’ το περιβάλλον προς όφελός σας, για να νικήσετε μερικά bosses. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Spellcaster ή Ballista, που βρίσκονται σε διάσπαρτα μέρη σε κάθε πίστα. Δυστυχώς, κάθε Spellcaster/Ballista έχει συγκεκριμένο αριθμό bullets/charges και υπάρχει ένα μικρό cooldown μέχρι να είναι έτοιμα πάλι για χρήση. Έπειτα από το τέλος κάθε αποστολής, θα λαμβάνετε experience points, skill points, gold, spoils και items. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα attributes διαφέρουν από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.  Παρόλα αυτά, είναι στην δική σας κρίση το πως θα ‘χτίσετε’ τους χαρακτήρες. Εκτός των attributes όμως, υπάρχουν επίσης special effects και exclusives. Τα special effects είναι κοινά για όλους τους χαρακτήρες σε αντίθεση με τα exclusives, που είναι μοναδικά και ονοματίζονται βάση του ήρωα. Συνολικά, θα αποκτήσετε 12 χαρακτήρες καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

12080031_1074376499241071_7993147432793853516_o

Στο τέλος κάθε αποστολής, θα επιστρέφετε στο StoneCloud όπου υπάρχουν διαθέσιμα shops και taverns. Συνολικώς, υπάρχουν διαθέσιμα weapons, Orbs, medals, Post Office, Quests και Αccolades. Αγοράζοντας νέα weapons/Orbs, ανεβαίνουν ταυτόχρονα τα στατιστικά των ηρώων και οι επιθέσεις/actions τους είναι δυνατότερα.  Tα accolades, σας προσφέρουν διάφορα rewards ενώ το κάθε accolade, το λαμβάνεται με την επίτευξη ενός trophy. Για να μην υπάρξει κάποιο ‘μπέρδεμα’, η λέξη  trophy παραπέμπει όντως στα trophies που υπάρχουν σε κάθε game. Για την ολοκλήρωση των Quests, πρέπει να συλλέξετε τα Items που θα αναγράφονται στην λίστα. Ο Merchant που δέχεται mini medals(τα συλλέγεται μέσα στις πίστες), τα ανταλλάσει για κάποιο σπάνιο accessory ή item. Ένας επίσης ‘παραγωγικός’ τρόπος να ξοδέψετε τα items σας, είναι να επισκεφτείτε τον Alchemist και να δημιουργήστε accessories με την χρήση αντικειμένων. Στην περίπτωση που σας λείπουν υλικά, οι πιθανότητες είναι πως δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το item και θα χάσετε μάταια τα αντικείμενά σας.

10818338_1074376512574403_5020631764350067572_o

Στο Post Οffice, λαμβάνεται μηνύματα διάφορων πελατών που σας ευχαριστούν για τις υπηρεσίες σας και υπάρχει πιθανότητα να λάβετε κάποιο extra reward.  Για να κάνετε save το παιχνίδι(εκτός του auto-save), υπάρχει το chapel οπού ‘προσεύχεστε’ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μπορείτε επίσης, να δημιουργήσετε HealStones που θα σας βοηθήσουν αναμφίβολα κατά την διάρκεια της μάχης.  Τέλος, υπάρχει το Patty’s Place, ένα tavern όπου μπορείτε να οργανώσετε το party σας όπως επιθυμείτε και να παρακολουθήσετε όλα τα cinematic scenes του παιχνιδιού. Βέβαια, οι σκηνές που θα είναι διαθέσιμες έχουν να κάνουν άμεσα με το progress που θα έχετε κάνει οι ίδιοι.

11230054_1074376595907728_8895374433927855707_o

Στον γραφικό τομέα, το Dragon Quest Heroes τρέχει σταθερά σε 1080p και 60fps, κάτι που εντυπωσιάζει βάση των πολλών animations που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Τα τέρατα και τα μέρη που υπάρχουν, είναι μοναδικά και δεν είναι κανένα παρόμοιο με το άλλο. Αντίστοιχα, τα textures είναι αρκετά λεπτομερή, βάση του σχεδιασμού των μοντέλων/κτηρίων και άλλων. Προχωρώντας στον ηχητικό τομέα τώρα, είναι διαθέσιμο Αγγλικό και Γιαπωνέζικο voice-casting. Σε περίπτωση που δεν αντέχεται κάποιο από τα 2, μπορείτε να το αλλάξετε όποτε θέλετε. Το παιχνίδι περιλαμβάνει Dualshock features, καθώς οι περισσότεροι διάλογοι  ηχούν από το χειριστήριο. Για τους οπαδούς των anime, αξίζει να γνωρίζεται πως υπάρχουν οι φωνές των Happy από Fairytail και Zaraki Kenpachi από Bleach.

Δείτε το gameplay βίντεο μας για το Dragon Quest Heroes:

Το Dragon Quest Heroes προσφέρει μεγάλο replayability value, πλούσιο customization, πληθώρα επιλογών και ένα αξιόλογο storyline. Προτείνετε αναμφίβολα στους λάτρεις της σειράς(παρόλο που είναι spin-off), ενώ μπορούν να το παίξουν ακόμη και άτομα που δεν έχουν ξαναπαίξει κάποιο παρόμοιο παιχνίδι. Ο τίτλος υπερτερεί επίσης στον γραφικό/ηχητικό τομέα, δίχως να υπάρχουν glitches και framedrops. Παρόλα αυτά, οι μάχες πολλές φορές γίνονται κουραστικές και το AI πολλών τεράτων δεν ανταποκρίνεται σωστά.