Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, η εκδήλωση Digital Expo 2017, που διοργανώθηκε από το GameSpace.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο New York College. Το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, αποδείχτηκε μια ιδανική επιλογή, καθώς η στήριξη και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή· παραπάνω από 14.000 επισκέπτες έδωσαν το παρόν, αφενός συμβάλλοντας και αφετέρου αναδεικνύοντας την τεράστια προσπάθεια των ιθυνόντων.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από αγαπημένα και προσφιλή προς το κοινό πρόσωπα της πλατφόρμας YouTube, σεμινάρια ακαδημαϊκού χαρακτήρα, διαγωνισμοί σε κονσόλες και υπολογιστές με αξιοσημείωτα έπαθλα, διαγωνισμοί Cosplay και Fan Art, κληρώσεις με πλούσια δώρα, εμφανίσεις από άτομα του καλλιτεχνικού χώρου και πολλά άλλα. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ένθερμη συμμετοχή ανεξάρτητων προγραμματιστών και εταιρειών ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να αλληλεπιδράσουν με το υλικό πάνω στο οποίο εργάζονται.

Ακόμη, τα άτομα μικρότερης ηλικίας είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν κονσόλες και παιχνίδια που κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια πριν, καθώς στο χώρο υπήρχαν αρκετές επιλογές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρατήρησα γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, οι οποίοι όχι μόνο δεν διατηρούσαν μια παθητική στάση στην έκθεση, αλλά, αντιθέτως, έπαιζαν μαζί τους σε παλαιότερες και νέες κονσόλες. Είναι ανάγκη να γεφυρωθεί όσο είναι εφικτό το χάσμα μεταξύ των γενιών και να εξαλειφθεί παράλληλα η τάση δαιμονοποίησης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της εκδήλωσης, λοιπόν, είναι το γεγονός πως προσέλκυσε όλες τις ηλικίες και δεν τους επέτρεψε απλώς να περιεργαστούν αλλά τους έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να διασκεδάσουν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η δοκιμαστική έκδοση του πρώτου ελληνικού VR παιχνιδιού τρόμου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Tenebra Studios, με τον τίτλο “Δούκισσα της Πλακεντίας” (“Duchess of Plaisance”). Το παρόν έδωσε μάλιστα και “αυτοπροσώπως” η Δούκισσα, με την ενδυμασία φυσικά που άρμοζε στην περίσταση. Ο τίτλος βάση στοχοθεσίας θα γίνει διαθέσιμος και για το PSVR. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με την ομάδα παραγωγής, και θα επανέλθουμε με εκτενέστερη περιγραφή του τίτλου καθώς και της εταιρείας.

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τους συντελεστές του Digital Expo 2017, ήταν μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία με πλούσιο πρόγραμμα. Είναι σίγουρο πως η διοργάνωση και η εκτέλεση της εκδήλωσης ήταν μια χρονοβόρα και άκρως κουραστική διαδικασία, συνεπώς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Gamespace.gr, το New York College καθώς και όλους τους χορηγούς και επισκέπτες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην πραγμάτωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση και τη δυνατότητα συμμετοχής, είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα και αισιόδοξοι για οτιδήποτε ακολουθήσει.

Μπορείτε να δείτε περισσότερο υλικό και πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης, στο Facebook page της, καθώς και στο Twitter και το Instagram της.