Με λιγότερους από δύο μήνες να απομένουν πριν από την κυκλοφορία του τίτλου, παίρνουμε τελικά μια ιδέα για το πως θα είναι το επόμενο παιχνίδι του Hideo Kojima, το Death Stranding. Αυτή την εβδομάδα ο Kojima, παρουσίασε ένα gameplay demo 50 λεπτών στο  Tokyo Game Show και όπως αποδεικνύεται είχε ακόμη περισσότερα από αυτό να μας δείξει.

Αυτή τη φορά ο Kojima εστίασε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού και μας πρόσφερε ίσως το πιο περίεργο demo του παιχνιδιού που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το demo αφορά το safe-house του Sam Bridges όπου οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τον όμορφο αλλά και επικίνδυνο κόσμο του Death Stranding. 

Σύμφωνα με τον Kojima, οι παίκτες δεν χειρίζονται τον Sam στο Safe-house αλλά θα αλληλεπιδρούν μαζί του σαν μια «ψυχή». Θα δίνουν με αυτό τον τρόπο εντολές στον Sam να κάνει πράγματα όπως να κάνει μπάνιο, να επιθεωρήσει τα όπλα του και τα εργαλεία του, να δει την πρόοδο των αποστολών του αλλά και να αλληλεπιδράσει με το μυστηριώδες μωρό που έχουμε δει να έχει μαζί του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες θα μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του Sam. Στο demo βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις τον Sam, να καθοδηγεί τον παίκτη προς τα εκεί που θέλει να πάει ο ίδιος και αν ο παίκτης αποπειραθεί να κάνει ζουμ σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του σώματός του, τότε ο Sam δεν θα διστάσει να ρίξει μία μπουνιά στην κάμερα. Φυσικά είναι από τις μικρές δώσεις περίεργου χιούμορ του Kojima που περιμένουμε να δούμε στον τίτλο.

Το demo εστιάζει επίσης σε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού και αυτό δεν είναι άλλο από την παραμετροποίηση. Η γκάμα της παραμετροποίησης μπορεί να αφορά κάτι απλό όπως ένα ζευγάρι γυαλιά, να αλλάξουμε το χρώμα τους, αλλά φτάνει και σε ποιο σημαντικούς παράγοντες όπως το backpack του Sam. Οι παίκτες θα πρέπει να παραμετροποιήσουν με προσοχή το backpack έτσι ώστε να έχει αρκετό χώρο για να κουβαλήσει ακόμα περισσότερα πράγματα ο χαρακτήρας.

Μετά από τα δύο demos που είδαμε στo Tokyo Game Show, πήραμε μια γεύση για το πως θα μοιάζει το Death Stranding και μερικές από τις δυνατότητες που θα έχουμε σαν παίκτες αλλά βέβαια δεν έλυσαν όλες μας τις απορίες. Ελπίζουμε αυτό να γίνει τουλάχιστον σε ένα βαθμό με την τελευταία παρουσίαση που φημολογείται ότι θα κάνει ο Kojima, πριν την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου.