Ο Kojima είχε δηλώσει πως θα απουσιάζει από την φετινή Ε3 για να συγκεντρωθούν στο development του Death Stranding, κάτι το οποίο ομολογουμένως δεν πιστέψαμε και πάρα πολύ και περιμέναμε να μας κάνει την έκπληξη. Την έκπληξη τελικά δεν μας την έκανε ο Kojima αλλά ο Shawn Layden (President & CEO of Sony Interactive Entertainment America (SIEA)), o οποίος σε συνέντευξη του στην The Telegraph αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία:

Είναι σε λειτουργία.  Βοηθήθηκε πολύ μετά την απόφαση του Kojima να χρησιμοποιήσει την Decima Engine της Guerilla Games. Και αυτό του έδωσε μια μεγάλη ώθηση ώστε να το τρέξει και να το δοκιμάσει, έχουμε και μερικές λειτουργικές πίστες. Έχω παίξει μάλιστα λίγο.

Φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς για το project καθώς ξεκίνησε μόλις φέτος. Με την μηχανή γραφικών του Horizon Zero Dawn όμως να έχει ήδη εγκατασταθεί, δεν θα αργήσουμε να δούμε το πρώτο tease από το παιχνίδι να τρέχει.

Άκρως ενδιαφέρουσα η τελευταία δήλωση του Layden, κάτι που ομολογεί πως ίσως δούμε το πρώτο gameplay σχετικά «σύντομα», ίσως στην φετινή PSX 2017. Σε ερώτηση δε για το αν το παιχνίδι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο hype που περιβάλλει τα παιχνίδια του Kojima απάντησε «Όλο αυτό και ακόμα παραπάνω!».