Platform: PC, PS4 (tested), Xbox One
Publisher: Ubisoft
Developer: Ubisoft
Διάθεση: CDMedia
Κυκλοφορία: 29/06/2018

Πέρασαν κιόλας 3,5 χρόνια από τη κυκλοφορία του The Crew, ενός arcade racer που αν και ήταν αρκετά καλό παιχνίδι, εντούτοις δε κατάφερε να σημειώσει τη μεγάλη επιτυχία. Συνεπώς λίγοι περίμεναν ότι η Ubisoft θα στηρίξει τη προσπάθεια της Ivory Tower και για ένα δεύτερο παιχνίδι, αλλά το The Crew 2 είναι εδώ και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα λάθη του προκατόχου του και να ανεβεί στη κορυφή του είδους. Θα τα καταφέρει να γκαζώσει στη κορυφή αυτή τη φορά ή θα μείνει στις χαμηλές θέσεις; Για να δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Ξεκινώντας με την ιστορία του παιχνιδιού συναντάμε και τις πρώτες διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Το σενάριο αλά Fast and the Furious με τις ιστορίες εκδίκησης δεν υπάρχει πλέον και αντ’ αυτού πλέον αναλαμβάνετε το ρόλο ενός no name οδηγού στη προσπάθεια του για να γίνει διάσημος μέσω των αγώνων ταχύτητας. Η μετάβαση αυτή γίνεται κερδίζοντας followers και ανεβαίνοντας στη κλίμακα ξεκλειδώνονται αγώνες. Κερδίζοντας αγώνες ανταμειβόμαστε με χρήμα και loot που αναβαθμίζουν τα οχήματα μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσουμε ακόμα δυνατότερα μοντέλα. Μη περιμένετε λοιπόν εντυπωσιακά cutscenes κτλ, καθώς αυτή τη φορά το The Crew 2 επικεντρώνεται στη δράση και την ταχύτητα. Αυτό που παραμένει αυτούσιο είναι ο τεράστιος χάρτης του παιχνιδιού που περιλαμβάνει όλες τις ΗΠΑ σε μικρότερη βέβαια κλίμακα και αυτό σημαίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων στο open world περιβάλλον και μεγάλη ποικιλία αγώνων.

Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά που συναντάμε στο δεύτερο μέρος και μας είχε κάνει εντύπωση από τότε που είχαμε δει τα πρώτα trailer είναι η προσθήκη αγώνων σε αέρα και θάλασσα με μονοθέσια αεροσκάφη και ταχύπλοα. Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν μηχανές, monster trucks, super cars και διαφόρων ακόμα ειδών γρήγορα αυτοκίνητα. Πραγματικά η ποικιλία σε οχήματα που υπάρχει στο The Crew 2 είναι μεγάλη και σίγουρα προσθέτει πόντους στη συνολική εμπειρία. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αγώνων (Street Racing, Offroad, Freestyle και Pro Racing) που χωρίζονται σε υποκατηγορίες και καλύπτουν όλο το φάσμα αγώνων. Όπως μπορείτε να δείτε στη φώτο παρακάτω υπάρχουν οι κλασικοί αγώνες που πρέπει να μπούμε στη πρώτη τριάδα με αυτοκίνητα, μηχανές, ταχύπλοα και θα οδηγήσουμε μέσα στις πόλεις, στην ύπαιθρο, offroad και μέσα στη θάλασσα, ενώ επίσης υπάρχουν drift, drag race και τα aerobatics που με το αεροσκάφος μας κάνουμε διάφορες μανούβρες, καταβάσεις και αναβάσεις κερδίζοντας πόντους. Στη σειρά Live Xtrem οι αγώνες είναι μικτοί και αλλάζουμε οχήματα μέσα στον ίδιο αγώνα από αυτοκίνητα σε μηχανές και ταχύπλοα.

 

Όσον αφορά το gameplay μιλάμε για arcade racing όπως ήταν και το πρώτο μέρος. Κάθε όχημα διαφέρει από το άλλο βέβαια και αλλιώς είναι να οδηγάς μηχανή και αλλιώς αυτοκίνητο ή ταχύπλοο. Τα αυτοκίνητα έχουν τη καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, ενώ τα αεροσκάφη μπορεί να σας δυσκολέψουν στην αρχή μέχρι να συνηθίσετε το χειρισμό και να μπορείτε να κάνετε τα ακροβατικά. Οι αγώνες με τα ταχύπλοα δε διαφέρουν και πολύ από αυτούς των αυτοκινήτων, ενώ οι μηχανές είναι σχετικά εύκολες στο χειρισμό. Σε όλα τα οχήματα υπάρχει nitro, ενώ πολύ καλή δουλειά έχει γίνει όσον αφορά την αίσθηση της ταχύτητας. Η AI δυστυχώς έχει τα προβλήματα της και οι προγραμματιστές θέλοντας να κάνουν τους αγώνες κλειστούς και με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους το παρακάνουν. Όταν είμαστε πίσω ως δια μαγείας οι προπορευόμενοι κόβουν ταχύτητα και στην ουσία μας περιμένουν για να τους προσπεράσουμε, ενώ αντίθετα όταν εμείς είμαστε στη πρώτη θέση δε μπορούμε να ξεφύγουμε όσο καλά και αν οδηγήσουμε. Σίγουρα είναι το πιο μελανό σημείο του παιχνιδιού, αλλά κατά τα άλλα το The Crew 2 προσφέρει πολλές ώρες arcade διασκέδασης και ίσως με κάποια μελλοντικά update που μας έχει συνηθίσει η Ubisoft διορθωθεί η κατάσταση.

Ένα άλλο κομμάτι που θα πρέπει να διορθώσει η Ubisoft είναι το multiplayer. Δυστυχώς δεν υπάρχει PvP ακόμα και θα προστεθεί τον Δεκέμβρη πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι μισοτελειωμένο, προφανώς για να το κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος. Η κίνηση αυτή σίγουρα αποτελεί ρίσκο και δε γνωρίζουμε κατά πόσο ο κόσμος θα ξανασχοληθεί με το παιχνίδι μετά από έξι μήνες. Όσοι πάντως ενδιαφέρεστε για το ανταγωνιστικό multiplayer καλά θα κάνετε να περιμένετε και να αγοράσετε και σε καλύτερη τιμή. Προς το παρόν αυτό που μπορείτε να κάνετε σε multiplayer είναι ένα συνεργατικό co op μέχρι τεσσάρων ατόμων σε rally raid events, που είναι time attack αγώνες. Σίγουρα υστερεί σε αυτό το κομμάτι, ενώ να τονίσουμε ότι το The Crew 2, όπως και ο προκάτοχος του, είναι always online και απαιτούν να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο internet για να παίξουμε. Δε ξέρουμε ακριβώς πως θα διαμορφωθεί το παιχνίδι το επόμενο διάστημα αλλά προς το παρόν μιλάμε για ένα κυρίως single player παιχνίδι.

Όπως προείπαμε το παιχνίδι περιέχει και πάλι όλο το χάρτη των ΗΠΑ, που είναι τεράστιος, αλλά στην ουσία δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε στο free roam. Υπάρχει ένα πολύ καλό photo mode, όπου διάσπαρτα μέσα στο χάρτη έχουμε κάποια objectives να βγάλουμε κάποιας εξαιρετικής ομορφιάς φωτογραφίες, αλλά εφόσον το παιχνίδι αυτή τη φορά μας επιτρέπει να κάνουμε fast travel και με ελάχιστο loading απευθείας στους αγώνες δε βλέπω το λόγο να οδηγάμε από τον έναν αγώνα στον άλλον. Το θετικό είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε οχήματα πατώντας το R3 και κάπως έτσι μπορούμε να προσαρμοστούμε πιο εύκολα στο χειρισμό. Θεωρώ ότι το The Crew 2 δε χρειαζότανε το open world στοιχείο και θα μπορούσε να δώσει έμφαση αποκλειστικά στους αγώνες. Προφανώς και οι προγραμματιστές έχοντας πάρει το feedback από τον πρώτο τίτλο θέλησαν να μας δώσουν την επιλογή του fast travel από την αρχή, υποβαθμίζοντας έτσι την παρουσία του open world στοιχείου.

Το σύστημα customization επίσης είναι προβληματικό, καθώς όπως προείπαμε η αναβάθμιση των οχημάτων βασίζεται σε loot που γίνεται τυχαία. Δηλαδή δε μπορούμε να αναβαθμίσουμε πχ τη μηχανή μας αν το θέλουμε παρά μόνο αν τυχαία κερδίζοντας έναν αγώνα πετύχουμε την αναβάθμιση. Microtransactions υπάρχουν και εδώ, αλλά αφορούν το ψηφιακό χρήμα που χρειάζεται για να αγοράσουμε οχήματα. Ωστόσο μέσα από τις νίκες μας στους αγώνες μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας και είναι προαιρετικό για όποιον θέλει να προχωρήσει πιο γρήγορα στο παιχνίδι να δώσει extra χρήματα.

Ο τεχνικός τομέας είναι φανερά βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τα  μοντέλα των οχημάτων είναι εκπληκτικά, όπως και τα περιβάλλοντα που μας  επιτρέπουν να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά μέσα στις πόλεις δεν υπάρχουν κι πολλές λεπτομέρειες. Οι καιρικές συνθήκες από βροχή, χιόνι κτλ απεικονίζονται άψογα, ενώ και στις θαλάσσιες διαδρομές κυρίως συναντάμε υπέροχους φωτισμούς. Ηχητικά οι μηχανές των οχημάτων είναι ρεαλιστικές, ωστόσο το voice acting είναι μέτριο. Το soundtrack με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς περιλαμβάνει rock κομμάτια που ταιριάζουν στο concept του παιχνιδιού, αλλά δεν έχουν μεγάλη ποικιλία και είναι σχετικά άγνωστα.

Εν κατακλείδι, το The Crew 2 είναι ένα πολύ καλό arcade racer, που έχει τα προβλήματα του. Μπορεί να σας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης και οι fans του είδους καλά θα κάνουν να το δοκιμάσουν. Η Ubisoft μας έχει συνηθίσει να βελτιώνει αισθητά τα παιχνίδια της με τα συνεχόμενα updates και το νέο περιεχόμενο και πιστεύουμε ότι στο απώτερο μέλλον το The Crew 2 έχει τις προοπτικές να γίνει ακόμα καλύτερο. Μέχρι τότε όσοι πιστοί προσέλθετε, οι υπόλοιποι μπορείτε να περιμένετε την εξέλιξη και κάποια πτώση τιμής προφανώς.