Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο cult παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς, ήταν το PS3 αποκλειστικό Demon’s Souls. Το παιχνίδι που εκτόξευσε τη δημοφιλία της From Software και ξεκίνησε το είδος των Souls-like παιχνιδιών, το Demon’s Souls ως όνομα ανήκει στην Sony. Πρόσφατα, 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έκλεισαν οι online servers του παιχνιδιού, ενώ ανανεώθηκε και το trademark του παιχνιδιού για το PS3 από την ATLUS USA, που διένειμε το παιχνίδι στην Βόρεια Αμερική.

Μετά την χθεσινή δήλωση της Bluepoint πως και το επόμενο της παιχνίδι είναι ένα remake και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης, πολλοί fans ανάμεσα μας άρχισαν να υποστηρίζουν πως πρόκειται για κάποιο Demon’s Souls Remake. Η μεγάλη αναγνώριση του Bloodborne ανάμεσα στους fans του PS4, η αναμονή για remaster του Dark Souls και η προϊστορία μεταξύ Sony και Bluepoint, όπου οι τρεις τελευταίες της δουλειές ήταν παιχνίδια της Sony (Uncharted Remastered Collection, Gravity Rush Remastered, Shadow of the Colossus) ΙΣΩΣ μας δείχνουν προς ένα Demon’s Soul Remake.

Για μένα μεγάλη σημασία έχουν και τα λόγια του Miyazaki, όπου το 2016 σε συνέντευξη του στο Gamespot δήλωσε:

Η Dark Souls σειρά ανήκει στην Bandai Namco Entertainment και τα Demon’s Souls και Bloodborne είναι της Sony. Έτσι, η απόφαση για να κάνουν κάποιο remake ή remaster είναι δική τους.

Για μένα και την From Software, δεν νομίζω πως θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία κάτι τέτοιου, αλλά θα μπορούσε να γίνει μέσω ενός άλλου developer.

Σίγουρα όλα αυτά παραμένουν φήμες και εικασίες, οπότε λογικά θα περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση, για όποιο και αν είναι αυτό το νέο remake της Bluepoint, στην φετινή Ε3.