Platform: PS4, PC, XboxOne
Publisher: Wales Interactive Ltd
Developer: Milky Tea Studios
Κυκλοφορία: 3/05/2016

Το είδος των Kart racing παιχνιδιών γνώρισε μεγάλη άνθηση στις προηγούμενες γενιές, κυρίως λόγω της επιτυχίας της σειράς Mario Kart, αλλά στις υπάρχουσες κονσόλες δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του είδους. Οι μεγάλες εταιρείες δε μπαίνουν στο κόπο, θεωρώντας προφανώς ότι τα κέρδη δε θα είναι σημαντικά, επομένως ο κλήρος πέφτει σε indie δημιουργίες για να καλυφθεί το κενό. Πρώτη προσπάθεια από τη Milky Tea Studios και τη Wales Interactive, με το Coffin Dodgers να φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει κάποιες ώρες διασκέδασης, αλλά τελικά να μην καταφέρνει και πολλά πράγματα.

Το σενάριο του παιχνιδιού συνδυάζεται με το ρητό «ο χάρος βγήκε παγανιά» στη κυριολεξία. Στο χωριό Sunny Pines, όπου περνάνε τα τελευταία τους αρκετοί ηλικιωμένοι, υπάρχει ένας επισκέπτης που τους προειδοποιεί ότι σε τρεις μέρες θα έρθει να πάρει τις ψυχές τους και δεν είναι άλλος από το χάρο. Την επόμενη μέρα εφτά από τις πιο γενναίες μορφές του χωριού αποφασίζουν να προκαλέσουν το χάρο σε μονομαχίες με τα scooter μέχρι θανάτου! Με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ το σενάριο, αλλά η πρόκληση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ακούγεται.

Το story mode του παιχνιδιού αποτελείται από τέσσερα περιβάλλοντα με τρεις αγώνες το κάθε ένα, ενώ υπάρχει και η τελική αναμέτρηση για να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια εώς τρία λεπτά περίπου και καταλαβαίνετε ότι δε θα χρειαστείτε περισσότερες από δύο ώρες για να το ολοκληρώσετε. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στη πρώτη τριάδα για να προχωρήσουμε αλλιώς game over και φτου και από την αρχή. Στην αρχή διαλέγουμε έναν ηλικιωμένο κύριο ως χαρακτήρα, αλλά δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους. Αυτό που μας βοηθάει είναι η δυνατότητα αναβάθμισης του scooter, που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Μαζεύοντας αρκετά κέρματα μπορούμε να μεταμορφώσουμε το scooter και όταν αυτό γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό, απλά γινόμαστε ανίκητοι.

Όσον αφορά το gameplay, το Coffin Dodgers κάνει απλώς τα βασικά. Η arcade οδήγηση δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, τα αναγκαία power ups υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στο παιχνίδι από speed booster ,Uzi, πυραύλους και ασπίδες, και βοηθάνε να εξουδετερώνουμε τους αντιπάλους. Υπάρχει και μια melee attack στα πρότυπα του Road Rash και όσο κρατάμε πατημένο τον κύκλο φορτίζει μια μπάρα που αντιστοιχεί στη δύναμη του χτυπήματος. Το replay value είναι μικρό και όταν τελειώσουμε το story mode δεν υπάρχει λόγος να ξανασχοληθούμε. Ίσως μια δεύτερη γύρα με το χάρο σαν χαρακτήρα που ξεκλειδώνεται, αλλά και πάλι η πρόκληση δεν είναι μεγάλη. Για multiplayer υπάρχει μόνο σε local και σε split screen εώς τεσσάρων παικτών και δεν υποστηρίζεται online multiplayer, που όπως και να το κάνουμε θα λειτουργούσε θετικά ώς προς τη διάρκεια ενασχόλησης. Υπάρχει ένα ακόμα mode που ονομάζεται Crazy Grandppa και λειτουργεί περίπου όπως το Crazy Taxi. Σε συγκεκριμένο χρόνο θα πρέπει να βρίσκουμε όσα περισσότερα αντικείμενα μπορούμε μέσα στο χάρτη. ένα βελάκι μας καθοδηγεί και χρόνος προστίθεται μόλις βρούμε το στόχο. Καλή ιδέα αλλά πολύ επαναλαμβανόμενο και δε πρόκειται να κρατήσει το ενδιαφέρον για παραπάνω από μερικές κούρσες.

Ο τεχνικός τομέας δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τα γραφικά θυμίζουν παιχνίδι PlayStation 3 στη καλύτερη. Οι πίστες μεταξύ τους έχουν ελάχιστες διαφορές και όλα μοιάζουν να επαναλαμβάνονται. Στο ίδια επίπεδα και η βαρετή και επαναλαμβανόμενη ηχητική επένδυση του παιχνιδιού. Αν το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει πριν καμία δεκαετία θα λέγαμε ότι ο τεχνικός του τομέας είναι καλούτσικος, αλλά με τα σημερινά δεδομένα το  Coffin Dodgers είναι πιο κάτω και από μέτριο.

Ένα θετικό σημείο που μπορεί να προσελκύσει αρκετούς είναι το εύκολο Platinum Trophy που διαθέτει για έναν ανεξήγητο ρόλο. Αν είστε trophy hunter να ξέρετε ότι δε θα χρειαστεί και μεγάλη προσπάθεια. Γενικά το Coffin Dodgers είναι ένα kart racer που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση και το κενό στη κατηγορία παραμένει.