Platform: PC, PS4, Xbox One
Publisher: Activision
Developer: Sledgehammer Games
Διάθεση: IGE S.A.
Κυκλοφορία: 03/11/2017

Το Call of Duty World War II κατάφερε να πετύχει το στόχο του και να επαναφέρει τη σειρά πίσω στις τρελές πωλήσεις και στην αίγλη που είχε χάσει. Την επιστροφή αυτή την επιβεβαιώνω και εγώ καθώς είναι το μόνο CoD παιχνίδι μετά από χρόνια που βρίσκεται μήνες εγκατεστημένο στην κονσόλα μου μετά την αρχική του κυκλοφορία και ασχολούμαι μαζί του σχεδόν καθημερινά. Την ενασχόληση μου αυτή ήρθε να ενισχύσει η κυκλοφορία του πρώτου DLC με το όνομα The Resistance. Το The Resistance DLC έρχεται δωρεάν για τους κατόχους του Season Pass ή μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά στα 14.99€ και προσφέρει 3 νέους online χάρτες, ένα νέο War Operation και νέο zombie κεφάλαιο. Ας δούμε το καθένα αναλυτικά:

 

Οι τρεις νέοι Online χάρτες που προσφέρονται είναι οι:

Occupation
Πρόκειται για remake χάρτη από το Modern Warfare 3, μιλάμε για ένα μετρίου μεγέθους χάρτη και σίγουρα ο πιο περίπλοκος από τους τρεις. Διαφορετικά επίπεδα, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, κλειστοί διάδρομοι και ανοιχτές ευθείες, αυτός ο χάρτης τα χει όλα και προσωπικά έγινε γρήγορα ο αγαπημένος μου. Μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικά κάτι που χτυπάει ωραία στο «μάτι» (φαίνεται και ο πύργος του Άιφελ) και είναι πραγματικά απόλαυση να κυνηγάς τους αντιπάλους στους δρόμους του Παρισιού.

 

Anthropoid
Άλλος ένας νέος και καλοσχεδιασμένος χάρτης, εμπνευσμένος από την ομώνυμη επιχείρηση με απόπειρα δολοφονίας ενός ανώτατου αξιωματικού των Γερμανών στην Πράγα. Ο πιο μεγάλος χάρτης από τους τρεις, τουλάχιστον ως προς τους χώρους. Αρκετές ανοιχτές ευθείες που βολεύουν τους snipers, χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση καθώς υπάρχουν παράλληλα δρομάκια και εμπόδια ώστε να κινηθεί κάποιος με ασφάλεια. Πολύ ωραίος χάρτης για Domination mode.

Valkyrie
Ο πιο μικρός χάρτης, εμπνευσμένος από το αρχηγείο του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής επιδρομής στην Σοβιετική ένωση. Σε αυτό το χάρτη γίνεται ένας μικρός και έντονος χαμός, στο κέντρο του υπάρχει κτήριο όπου συνήθως μαζεύονται όλοι να αλληλοσκοτωθούν, ενώ γύρω γύρω υπάρχουν δρόμοι και σταθερά πολυβόλα. Ιδανικός χάρτης για κοντινές μάχες, team deathmatch και καραμπίνες, ότι πρέπει μάλιστα και για το Resistance division.

Συγκεντρωτικά είμαι άκρως ευχαριστημένος και από τους τρεις νέους χάρτες, ο καθένας τους με εξιτάρει για διαφορετικό λόγο και ήταν η απαραίτητη ένεση ποικιλίας που χρειαζόταν το παιχνίδι, εξαιρετικές επιλογές.

Προχωράω στο νέο War Operation με το όνομα Intercept. Βρισκόμαστε έξω από το St. Lo της Γαλλίας και ως επαναστάτες καλούμαστε να σώσουμε στο πρώτο κύμα τους αιχμαλώτους που έχουν οι Γερμανοί, στη συνέχεια να καταστρέψουμε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και στο τέλος να σταματήσουμε το τραίνο με τις ενισχύσεις των Γερμανών. Ανάμεικτα συναισθήματα για το νέο Operation, σίγουρα δεν ξεπερνάει τα ήδη υπάρχοντα, το βρίσκω ιδιαίτερα μέτριο, άνευρο και μία από τα ίδια. Στο τέλος, βαριόμουν να το παίξω για να είμαι ειλικρινής και το γυρνούσα σε The Resistance Mosh Pit. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, απλά σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω και σε σχέση με τους νέους online χάρτες, έκανα γρήγορα την επιλογή μου για το που θα περάσω τις ώρες μου. Χαμένη ευκαιρία κατά τη γνώμη μου, για το κατά τ’άλλα πολύ ωραίο War Mode του νέου CoD WW2.

Για τέλος έχουμε το νέο κεφάλαιο στο Zombies Mode με τίτλο The Darkest Shore. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους ήρωες μας στο επικίνδυνο αυτό ταξίδι, μετά τα καταστροφικά γεγονότα στο Mittelburg. Έχουν λάβει πληροφορίες ότι ο Doktor Straub βρίσκεται σε ένα νησί βόρεια της Γερμανίας. Το νησί διαθέτει πολλά τούνελ και κομμάτια με ομίχλη κάτι που κάνει δυσκολότερη την πλοήγηση μας στην πίστα και φυσικά, πολλά zombies. Έχουν προσθέσει και ένα νέο είδος «spider zombie» καθώς και το νέο όπλο Saw που είναι αρκετά απολαυστικό. Το νέο αυτό κεφάλαιο στην ιστορία μας έρχεται να προσθέσει πολλές και ποιοτικές ώρες ενασχόλησης, ενώ κρίνω παραπάνω από σημαντικό να το παίξετε με φίλους σας, καθώς θα τους χρειαστείτε για την επίλυση των γρίφων και του easter egg. Το Zombies Mode του WWII αναδεικνύεται εύκολα σε ένα από τα καλύτερα της σειράς και το νέο The Darkest Shore κεφάλαιο θεμελιώνει αυτή την άποψη.

Εν κατακλείδι, το πρώτο DLC του CoD WWII είναι άκρως διασκεδαστικό. Οι τρεις νέοι online χάρτες είναι απολαυστικοί και βολεύουν σε πολλά modes και σε διαφορετικές τακτικές ανάλογα τα γούστα του παίκτη. Το Intercept, το νέο War Operation, μας πέφτει ελαφρώς μέτριο και άνευρο, ειδικά σε σχέση με το επίσης πολύ καλό The Darkest Shore του Zombies Mode. Σαν πακέτο, το The Resistance DLC προσφέρει πολύ αξιόλογο περιεχόμενο, για τα συνηθισμένα πρότυπα των DLC πακέτων της σειράς. Όσοι ασχολείστε με το CoD WWII και θέλετε να επεκτείνετε την εμπειρία σας προτιμήστε το άφοβα και δεν πρόκειται να κλάψετε τα λεφτά σας.