Οι φήμες σχετικά με τη νέα κονσόλα της Sony δεν έχουν σταματημό. Ένας χρήστης του beyond3d forum (via NeoGaf), αποκάλυψε ότι όχι μόνο τα dev kits έχουν μοιραστεί στα χέρια των developers αλλά έδωσε και στην δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά του PS5 dev kit τα οποία είναι τα εξής:

CPU 8core/16threads @ 3.2Ghz (boost) Zen 2 AMD
GPU Navi based 12.6tflops to 14.2tflops
Memory 24Gb total, 20Gb GDDR6 at 880Gb/s-4Gb DDR4 για OS
2Tb HDD

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πάνω κάτω αυτά που περιμένουμε από το επόμενο PlayStation, με τεράστιο βήμα να θεωρoύμε τη CPU. Η μνήμη προφανώς στο τελικό προϊόν θα είναι λιγότερη, μιας και στα dev kits συνήθως είναι περισσότερη, περιμένουμε κάτι σε 16Gb GDDR6 +4Gb DDR4 για το λειτουργικό. Μειονέκτημα ίσως φανεί ο μηχανικός σκληρός δίσκος αντί SSD, αλλά τουλάχιστον λογικά θα δούμε τα 2Tb να γίνονται στάνταρτ.

Επίσης, μαζί με τα παραπάνω, έχουμε την φήμη για ειδικό event από τη Sony πριν την Ε3 2019 όπου θα δούμε tech demos, ανακοινώσεις και ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5 μέσα στο πρώτο ή δεύτερο τετράμηνο του 2020.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι φήμες, παρομοίως μέσω beyond3d είχε γίνει και το σωστό leak για τα χαρακτηριστικά του Wii U.

Μην ξεχάσετε να δείτε το SideQuest με πρώτες εντυπώσεις από The Division 2 και γενική συζήτηση