Εάν κοιτάξει κανείς το πρόσφατο παρελθόν της Capcom, εύκολα καταλαβαίνει οτι η εταιρεία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, βασισμένη στα τεράστια και παλαιότερα franchises της. Αδιαμφισβήτητα, τα Resident Evil, Monster Hunter και Devil May Cry οδηγούν την εταιρεία σε μία από τις καλύτερες περιόδους της πορείας της στο χώρο. Στο μεταξύ, αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν θα έχουμε ξανά, κάποια στιγμή, κάποια πέρα για πέρα νέα εμπειρία, που δεν θα σχετίζεται με τα κλασσικά franchises που προαναφέρθηκαν.

Απάντηση στο ερώτημα φαίνεται πως έρχεται να δώσει ο CO της Capcom, Ryozo Tsujimoto, ο οποίος σε συνέντευξη του τόνισε πως η εταιρεία δεν σκοπεύει ποτέ να εγκαταλείψει τη δημιουργία νέων  IPs, που θα αποτελέσουν τους στυλοβάτες της στο μέλλον. Φυσικά, όπως τόνισε ο Tsujimoto, η μεγάλη επιτυχία της πρόσφατης ενασχόλησης της με κλασσικές σειρές, είναι κάτι που τους κάνει να θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις υπάρχουσες εμπειρίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τους απασχολεί και η ανάπτυξη φρέσκων ιδεών.

Να υπενθυμίσουμε, πως το τελευταίο καινούριο IP της Capcom ήταν το Dragon’s Dogma του 2012, το οποίο δεν τα πήγε μάλιστα και τόσο καλά σε πωλήσεις.