Ο ενθουσιασμός στους περισσότερους fans ενός εκ των μεγαλυτέρων franchise έχει επιστρέψει μετά και την επίσημη αποκάλυψη ότι το νέο Call of Duty της Sledgehammer Games θα εξελίσσεται στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Επιστροφή στις ρίζες λοιπόν για το Call of Duty μετά από 9 χρόνια και τέλος τουλάχιστον για φέτος το φουτουριστικό περιβάλλον. Στο αφιέρωμα μας θα θυμηθούμε όλους τους τίτλους της σειράς που έχουν να κάνουν με τα δραματικά γεγονότα ενός πολέμου που σημάδεψε την ανθρωπότητα και έδωσε έμπνευση για πάρα πολλά first person shooters.

Call of Duty PC 2003

Call-of-Duty-Game

2003 και η Infinity Ward κυκλοφορεί το πρώτο παιχνίδι της σειράς εμπνευσμένη και από την επιτυχία του Medal of Honor (αρκετά μέλη της ομάδας συμμετείχαν στη δημιουργία του Medal of Honor: Allied Assault). Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και πολύ καλές κριτικές το συνοδεύουν, ενώ το 2009 επανακυκλοφορεί με τις «Hardened» και «Prestige» editions του Call of Duty: Modern Warfare 2 ως Call of Duty Classic για τα PS3 και Xbox 360.

 

Call of Duty: Finest Hour PS2, Xbox, Gamecube 2004

maxresdefault (4)

Η επιτυχία του παιχνιδιού σήμαινε και μεταφορά στις κονσόλες της εποχής και η Spark Unlimited (έκλεισε το 2015) αναλαμβάνει χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάσει τα επίπεδα της έκδοσης για PC. Είχε μάλιστα διαφορετική ιστορία σε σχέση με τον αρχικό τίτλο λειτουργώντας σαν ένα side-story/expansion.

 

 

Call of Duty 2 PC, Xbox 360 2005

top_main_01

Βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του και με εντυπωσιακά γραφικά ως launch τίτλος του Xbox 360 έδωσε μεγάλη ώθηση στη κονσόλα της Microsoft. Ήταν και το πρώτο παιχνίδι του είδους που μας μετέφερε στην Αφρική, ενώ και το multiplayer ήταν πάρα πολύ καλό για την εποχή του.

 

 

 

Call of Duty: Big Red One PS2, Xbox, Gamecube 2005

call-of-duty-2-big-red-one

Η Treyarch κάνει το ντεμπούτο της στη σειρά με το Call of Duty 2 για τις κονσόλες. Διαφέρει και πάλι από την έκδοση για PC, δεν είναι το ίδιο ποιοτικό,αλλά επρόκειτο για αρκετά καλό παιχνίδι από όσο θυμόμαστε με ενδιαφέρον single player campaign.

 

 

 

Call of Duty 3 PS2, PS3, Xbox,  Xbox 360, Wii 2006

call-of-duty-3-1

Η Treyarch επιστρέφει και σε διάστημα μόλις 8 μηνών καταφέρνει να ετοιμάσει τον νέο τίτλο της σειράς. Στις ιδιαιτερότητες ότι δε κυκλοφόρησε για PC και ότι ήταν από τους launch τίτλους του PS3 και του Wii. Παρόλο τις αντιξοότητες και τη πίεση χρόνου η Treyarch έκανε καλή δουλειά και συνέβαλε στην άνοδο του franchise που εκτοξεύτηκε την επόμενη χρονιά με τη κυκλοφορία του Modern Warfare.

 

 

 

Call of Duty: Roads to Victory PSP 2007

44526110_1280x720

Ο ένας και μοναδικός τίτλος του franchise που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PSP. Στο τιμόνι η Amaze Entertainment με ένα σχετικά μέτριο αποτέλεσμα λόγω και της έλλειψης του δευτέρου αναλογικού μοχλού στην κονσόλα που δε βοηθούσε για τα FPS. Πάλι βέβαια ήταν καλύτερο από το τραγικό Call of Duty: Black Ops: Declassified που χαντάκωσε το PS Vita κάποια χρόνια αργότερα…

 

 

 

Call of Duty: World at War PS3, Xbox 360, PC, Wii 2008

1200x630bb

Η Treyarch πήρε το χρόνο της και επέστρεψε για μια τελευταία φορά στο μέτωπο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Νομίζω είναι το καλύτερο παιχνίδι της σειράς που αφορά τη συγκεκριμένη εποχή λόγω βέβαια και της τεχνολογικής εξέλιξης. Στο PlayStation 2 κυκλοφόρησε το spin off με τίτλο Call of Duty: World at War Final Fronts με τη Rebellion να παραδίδει ένα καλό αποτέλεσμα.