Το Borderlands: The Handsome Collection αποτελείται από τα: Borderlands 2 και Borderlands: The Pre-Sequel. Δυστυχώς, στο πακέτο δεν περιλαμβάνεται ο πρώτος τίτλος της σειράς. Παρ’όλα αυτά, το πακέτο αυτό έχει πολύ ικανοποιητικό περιεχόμενο και προσφέρει πολλές και ευχάριστες ώρες gameplay. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι περιέχει και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Επειδή πρόκειται για Remaster τίτλο θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο τι παραπάνω προσφέρει αυτή η συλλογή από τα original παιχνίδια.

630x

Στα γραφικά υπάρχει μια μικρή βελτίωση, η οποία είναι αναμενόμενη. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει περαιτέρω δουλειά σε αυτόν τον τομέα, κυρίως στο βάθος του πεδίου όρασης, αφού πολλές φορές εμφανίζονταν από το πουθενά αντικείμενα ή εχθροί, όχι σε τόσο μεγάλη απόσταση. Τα 1080p και 60 fps πάντως είναι εδώ να κάνουν τη διαφορά, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις πολλών. Γενικά πάντως, η μεταφορά στη νέα γενιά είναι ικανοποιητική, εφόσον το artstyle της σειράς φαίνεται καλύτερα από ποτέ.

2787289-2k_bthc_announce+screen_btps+jet

Από πλευράς gameplay το πιο σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί είναι η νέα επιλογή co-op σε split screen για 4 άτομα. Σπάνια βλέπουμε πλέον παιχνίδια με τα οποία μπορείς να διασκεδάσεις στο σπίτι σου με τους φίλους σου(τουλάχιστον στο Playstation). Για αυτούς που δεν έχουν παίξει παιχνίδια της σειράς θα σας πάρει πολύ χρόνο να βρείτε τα πατήματά σας, συνοδευόμενοι από το χιούμορ του Claptrap. Τα skills και τα όπλα είναι »άπειρα» και τα main missions πολλά, για να μην αναφέρουμε και το multiplayer, online και μη. Στο Pre-Sequel, το οποίο διαδραματίζεται στη σελήνη Ελπίς(Elpis), πιθανό να σας ενοχλήσει η μπάρα οξυγόνου, που πρέπει συνεχώς να την προσέχετε για να μη μειώνεται η ζωή σας. Επίσης στο multiplayer του Pre-Sequel διακρίνονται αρκετά frame drops. Τέλος, όσοι έχετε τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια στο PS3 μπορείτε να μεταφέρετε τα saves σας και να συνεχίσετε την περιπέτειά σας στη νέα γενιά.

Borderlands The Handsome Collection 4

Η διάρκεια δε θα πρέπει να σας ανησυχεί. Το κάθε παιχνίδι μπορεί να σας πάρει και εκατοντάδες ώρες, ανάλογα με το αν αρκείστε στο main story ή αν είστε trophy hunters. Ακόμα και αν βαρεθείτε μόνοι σας, μπορείτε να παίξετε και με τους φίλους σας σε split screen. Έχετε άφθονο περιεχόμενο στη διάθεσή σας και ποικιλία από όπλα και skills. Όσον αφορά τα υπόλοιπα σημεία του παιχνιδιού, είναι ίδια και απαράλλαχτα.

Για να κλείσουμε, αν δεν είστε κάτοχος κανενός τίτλου Borderlands και είστε φαν των fps, πιστεύω ότι είναι ώρα να το δοκιμάσετε. Αν είστε κάτοχος, δε θα σας προσφέρει κάτι καινούριο πέρα από τις μικρές βελτιώσεις στα γραφικά. Παρ’όλα αυτά, είναι μια συλλογή που αξίζει τα λεφτά της(κατά τη γνώμη μου).

Το Borderlands: The Handsome Collection μας παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.