Παρόλο που ο σκηνοθέτης του Borderlands 3 Paul Sage επιβεβαίωσε πως δε θα υπάρξει καινούριο Vault Hunters ως DLC, οι fans του παιχνιδιού δε θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ  για το πρώτο τους δωρεάν γεγονός. Μέσα από ένα πρόσφατο επεισόδιο της μηνιαίας σειράς «Borderland Show», αποκαλύφθηκε πως το Bloody Harvest θα έρθει αυτό το Halloween (τέλη Οκτωβρίου) και θα είναι δωρεάν για όλους τους παίκτες.

Σύμφωνα με την Gearbox αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές φορές που θα παραδοθεί δωρεάν υλικό στους παίκτες του Borderlands 3. Ενώ δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία, η εταιρία εξηγεί πως θα είναι κοντά στο Halloween και θα διαρκέσει όλη αυτήν την περίοδο και συνεχίζει εξηγώντας πως θα λειτουργεί.

Κάθε Vault Hunter, ο οποίος έχει φύγει από τον πλανήτη Pandora και άρχισε να εξερευνεί το ατελείωτο διάστημα στο Sanctuary III θα βρίσκεται αντιμέτωπος με στοιχειωμένους εχθρούς σε όλον τον γαλαξία. Αυτοί οι εχθροί είναι το κλειδί στην είσοδο ενός νέου συμβάντος – συγκεκριμένου χάρτη.

Νικώντας στοιχειωμένους εχθρούς, ο παίκτης θα αποκτά μία ουσία που ονομάζεται Hecktoplasm, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέου ερπετού στο Sanctuary. Επιπλέον, οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση στον χάρτη του Bloody Harvest, ο οποίος θα είναι γεμάτος από undead Maliwan και Rakk-O’-lantern ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο τελικός του εν λόγω mode θα είναι όμοιος με αυτόν της πλοκής του παιχνιδιού, ο «Captain Haunt«, το απέθαντo φάντασμα του Captain Traunt.

Το Bloody Harvest συμβάν θα προσθέσει πολλά πρόσθετα, θεματικά με το Halloween. Για παράδειγμα, θα υπάρξει ένα skin (εναλλακτική εμφάνιση) στη συσκευή ECHO, trinket σε όπλα και ένα skin για κάθε ήρωα. Προφανώς, θα υπάρξει και Legendary Loot καθόλη τη διάρκεια του event. Το επόμενο γεγονός που περιμένουμε από την εταιρία, είναι κάτι που μας έκαναν tease στο PAX West, το «Maliwan Takedown».

Όπως και να χει, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη έναν μήνα για το επόμενο Borderlands Show για την πιθανότητα να διαρρεύσει κάτι.