Σε ένα μήνα ακριβώς ξεκινάει η Ε3 2017 (13-15 Ιουνίου) στο Los Angeles, η μεγαλύτερη Έκθεση για videogames παγκοσμίως, εδώ και χρόνια. Η τελευταία τάση θέλει τις εταιρείες να κάνουν τις δικές τους παρουσιάσεις, κάτι που εναγωνίως περιμένουν όλοι οι fans, καθώς συνήθως γίνονται οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις του χρόνου. Η Bethesda εξακολουθεί την ίδια τακτική των τελευταίων 2 χρόνων, διοργανώνοντας τη δική της παρουσίαση την Κυριακή 11 Ιουνίου, κάτι που τελικά ακολούθησε και η Microsoft μετακινώντας την δική της παρουσίαση επίσης την Κυριακή, λίγες ώρες πριν την αντίστοιχη της Bethesda. Η εταιρεία δεν το άφησε βέβαια ασχολίαστο, όπως θα δείτε στο παρακάτω tweet, παρόλα αυτά οι πράξεις έχουν δείξει πως η Bethesda συνεργάζεται στενά με την Microsoft, με τελευταίο παράδειγμα την προώθηση του Fallout 4 στο Xbox One.

Τι περιμένουμε να δούμε από την Bethesda;

Εν αρχή, η εταιρεία έχει ήδη πετάξει το «τυράκι» της, με την παρακάτω εικόνα που παρουσιάζει το θεματικό πάρκο της εταιρείας. Στην εικόνα διακρίνουμε θεματικές ενότητες από ήδη κυκλοφορίες της εταιρείας όπως τα Dishonored 2, Prey, Doom, TESO, Quake Champions, Fallout 4, ενώ υπάρχουν δύο –under construction– θεματικές ενότητες.

bethesda-e3-theme-parκ

Ξεκινώντας από τα ήδη υπάρχοντα IPs της Bethesda θα λέγαμε πως περιμένουμε ανακοινώσεις για DLCs και Expansions. Για το Dishonored 2 το θεωρώ σίγουρο, μιας και ίδια τακτική ακολουθήθηκε και για το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Στο Fallout 4 πιστεύω πως στην ελάχιστη περίπτωση θα δούμε κάποιο DLC ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, κάποιο expansion/spin-off, με κορυφή μια ανακοίνωση ενός ολόκληρου spin-off τίτλου στα πρότυπα του Fallout New Vegas. Η ύπαρξη του Fallout 4 VR είναι γνωστή και πολλοί μιλούν ήδη με τα καλύτερα λόγια, ενώ αναμένεται συνεργασία με την MS και την κυκλοφορία του στο Xbox Scorpio και στα VR headset που θα υποστηρίζει.

fallout4vr

Η ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθηθεί και στα Prey, DOOM, με το πρώτο να λαμβάνει ίσως κάποιο DLC στα πρότυπα του Dishonored που μας έχει μάθει η Arkane Studios και στο DOOM ίσως δούμε κάποιο μεγάλο standalone expansion στα πρότυπα του Wolfenstein The Old Blood.

Για το The Eldel Scrolls Online έχουμε το Morrowind expansion που κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου, ενώ το Quake Champions έχει ανακοινωθεί μόνο για PC, ίσως να δούμε κάποια ανακοίνωση για έκδοση τους και στις κονσόλες.

Προχωρώντας, ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τι μπορεί να είναι οι δύο -υπό κατασκευή- περιοχές της BethesdaLand. Έχω δύο σιγουράκια, ένα είναι κάποιος νέος Wolfenstein τίτλος,ο οποίος είχε teaseαριστεί από την περσινή press conference. Το θεωρώ σίγουρο το sequel καθώς το Wolfenstein New Order ήταν ένα εξαιρετικό arcade FPS και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και θα θέλαμε πολύ να δούμε ένα «New Order 2» ή «The New Colossus» όπως φημολογείται πως θα ονομάζεται.

wolfenstein-the-new-order-4

Το δεύτερο σιγουράκι μου είναι το The Evil Within 2. Με τη φόρα που έχουν πάρει τα horror παιχνίδια και η πέραση που έχουν ανάμεσα στους gamers/streamers/youtubers θεωρώ την καταλληλότερη στιγμή για να επιστρέψει το The Evil Within. Με το Resident Evil 7 να μην ικανοποίησε μια μερίδα των fans, το The Evil Within 2 αναμένεται να μας επιστρέψει στο κλασσικό third person horror που αγαπάμε. Φυσικά, υπάρχει ήδη και σχετική φήμη εδώ και καιρό.

Tew_boxman_670x300

Αν κάτι κάνει ΜΠΑΜ στην press conference της Bethesda αυτό θα ήταν μια ανακοίνωση του The Elder Scrolls 6. Έχουν περάσει 6 χρόνια από την κυκλοφορία του άκρως επιτυχημένου Skyrim, ενώ το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά την remastered κυκλοφορία του. Ο καιρός γαρ εγγύς πιστεύω για ένα νέο Elder Scrolls και ίσως να είναι ο κρυφός άσος που θα δείξει πριν το κλείσιμο η Bethesda, για να σκορπίσει παραλήρημα σε όλα τα social media και sites που θα καλύπτουν το γεγονός.

The-elder-scrolls-map

Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά προβλέψεις και τίποτα άλλο, κάποιες βάσιμες και κάποιες στηριζόμενες σε φήμες. Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε ανακοινώσεις για τελείως νέα παιχνίδια που ετοιμάζονται και μακάρι να ρθουν. Η Bethesda έχει δείξει πως τιμάει τα IP της ενώ επενδύει «πατώντας σε δύο πόδια». Θέλει σταθερές επενδύσεις, κάτι που τα Dishonored, Prey, The Evil Within έχουν δείξει πως μπορούν να καταξιωθούν στο μυαλό των gamers. Ελπίζουμε στα καλύτερα για τη Bethesda, η οποία κατέχει τα επάξια τα τελευταία χρόνια μια θέση ανάμεσα στους δυνατότερους publishers της βιομηχανίας.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε από την Bethesda;