Το νέο God of War κυκλοφόρησε για το PS4, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές (δείτε εδώ το review μας) και αναμένουμε να σαρώσει σε πωλήσεις. Με αφορμή λοιπόν το νέο παιχνίδι της Santa Monica στο αφιέρωμα μας θα δούμε τα παιχνίδια της Sony που σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλες τις κονσόλες της εταιρείας. Όπως θα δείτε παρακάτω δύο studio κυριαρχούν στη δεκάδα με τη Polyphony Digital και τη σειρά Gran Turismo να καταλαμβάνει τις πέντε από τις έξι πρώτες θέσεις και τη Naughty Dog να ακολουθεί με τέσσερα παιχνίδια στη πρώτη δεκάδα. Άμα θέλουμε να κάνουμε ένα διαχωρισμό ανά κονσόλα το PS4 έχει δύο παιχνίδια, το PS3 τρία, το PS2 μόλις δύο και το PS One τρία παιχνίδια.

Καταρχάς, όσοι χάσατε το κυριακάτικο GameCast δείτε το παρακάτω και δεν θα χάσετε!

 

Πάμε στο αφιέρωμα, shares και likes βοηθούν να μαθευτεί η δουλειά μας!

 

10. Uncharted 3: Drake’s Deception PS3   2011   6,6 εκατομμύρια

Τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της λατρεμένης σειράς στο PS3. Όλα πούλησαν πολύ καλά και από τα 5 περίπου εκατομμύρια του αρχικού τίτλου, πήγαμε στα 6,5 περίπου του Uncharted 2 που είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με το Uncharted 3: Drake’s Deception.

 

 

 

 

9. Crash Bandicoot PS One  1996  6,8 εκατομμύρια

Η αρχική τριλογία του Crash ήταν και είναι φαινόμενο ακόμα και στις μέρες, αν κρίνει κανείς και από τις πωλήσεις της περσινής N Sane Trilogy. Το πρώτο παιχνίδι της Naughty Dog πούλησε εξαιρετική κοντά στα 7 εκατομμύρια και κατάφερε να γίνει η μασκότ που τόσο ανάγκη είχε εκείνα τα χρόνια το καινούριο brand του PlayStation.

 

 

8. The Last of Us PS3 2013 7 εκατομμύρια

Η Naughty Dog αποχαιρέτησε το PS3 με τον καλύτερο τρόπο δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ και η remastered έκδοση του PS4 βρίσκεται σε νούμερο πάνω από 6 εκατομμύρια.

 

 

 

7. Horizon Zero Dawn PS4  2017  8 εκατομμύρια

Πανάξια το Horizon Zero Dawn βρίσκεται στη δεκάδα και έχει προοπτικές για να πουλήσει ακόμα περισσότερο. Ίσως ούτε η Sony με την Guerrilla δε περίμεναν να φτάσει σε αυτά τα νούμερα και τα sequel είναι κάτι παραπάνω από βέβαια. Μπορεί άραγε αυτό το IP να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω;

 

6. Gran Turismo 2 PS One 2000 9,5 εκατομμύρια

Το Gran Turismo εκείνα τα χρόνια ήταν σειρά φαινόμενο και όχι άδικα εντυπωσιάζοντας με τον ρεαλισμό του. Το Gran Turismo 2 του 2000 κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του πρωτότυπου πλησιάζοντας τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα τη παρουσία του στο PS one.

 

 

5. Uncharted 4: A Thief’s End PS4 2016 10 εκατομμύρια

Δε ξέρουμε αν είναι το καλύτερο Uncharted που κυκλοφόρησε, αλλά πούλησε περισσότερο από όλα τα θρυλικά παιχνίδια της σειράς. Κύκνειο άσμα της ιστορίας του αγαπημένου Nathan Drake και η απορία μας είναι εάν θα καταφέρει το The Last of Us Part II να το ξεπεράσει σε πωλήσεις.

 

 

4. Gran Turismo PS One 1998 11 εκατομμύρια

Το Gran Turismo συνέβαλε τα μέγιστα στη καταξίωση του PS One και είναι ο νούμερο ένα τίτλος σε πωλήσεις της κονσόλας, που όπως θα θυμάστε οι μεγαλύτεροι κυκλοφόρησαν θρυλικοί τίτλοι. Μακράν το καλύτερο racing της εποχής και γέννησε το κορυφαίο σε πωλήσεις franchise του PlayStation.

 

 

3. Gran Turismo 4 PS2 2005 12 εκατομμύρια

Με αρκετή καθυστέρηση και σχετικά αργά στον κύκλο ζωής του PS2 κυκλοφόρησε το Gran Turismo, αλλά για ακόμα μία φορά η Polyphony Digital μας εντυπωσίασε. Οι πωλήσεις δεν έφτασαν αυτές του Gran Turismo 3, ωστόσο 12 εκατομμύρια δε τα λες και λίγα…

 

 

2. Gran Turismo 5 PS3 2010 12 εκατομμύρια

Πέντε χρόνια ήταν πολλά χωρίς Gran Turismo, αν εξαιρέσουμε βέβαια το φορητό Gran Turismo στο PSP, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με 12 εκατομμύρια πωλήσεις. Προβλήματα υπήρχαν και οι βαθμολογίες ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τους προκατόχους, αλλά είναι ο τελευταίος πραγματικά επιτυχημένος τίτλος της σειράς.

 

 

1. Gran Turismo 3: A-Spec PS2 2001 15 εκατομμύρια

Από τους καλύτερους τίτλους όλων των εποχών και εξωφρενικές πωλήσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι κυκλοφόρησε στην αρχή της ζωής του PS2. Από τους τίτλους που συνέβαλαν τα μέγιστα στη κυριαρχία της κονσόλας. Τέλος να αναφέρουμε ότι η σειρά Gran Turismo μαζί με τις πεσμένες πωλήσεις του Gran Turismo Sport πρέπει να έχουν ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια συνολικά και είναι μακράν το μεγαλύτερο franchise της Sony…