Με αφορμή την είδηση ότι το PlayStation 4 ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια πωλήσεις στο παρόν αφιέρωμα το PSaddict παρουσιάζει τις κονσόλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Αν και υπάρχουν και φορητά που βρίσκονται ψηλά θα ασχοληθούμε μόνο με τις οικιακές κονσόλες και όπως θα δείτε η Sony καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά συνεχώς….
Like και subscribe αν σας άρεσε το βίντεο!


 

Με αφορμή την είδηση ότι το PlayStation 4 ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια πωλήσεις στο παρόν αφιέρωμα το PSaddict παρουσιάζει τις κονσόλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Αν και υπάρχουν και φορητά που βρίσκονται ψηλά θα ασχοληθούμε μόνο με τις οικιακές κονσόλες και όπως θα δείτε η Sony καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά συνεχώς….

 

10. XBOX ONE 32 εκατομμύρια

Τα λάθη της Microsoft στη τρέχουσα γενιά είναι πάρα πολλά και το αποτέλεσμα φαίνεται από τις πωλήσεις του Xbox One. Η υψηλή αρχική τιμή σε σχέση με το PS4, η πολιτική της Microsoft με τα μεταχειρισμένα παιχνίδια και το always online σε συνδυασμό με τα λίγα αποκλειστικά παιχνίδια το έχουν αφήσει χαμηλά σε πωλήσεις. Βλέπει με τα κιάλια τον προκάτοχο του και θεωρούμε ότι δύσκολα θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις με το πιθανότερο να μένει στα 40-45 εκατομμύρια. Σίγουρα η Microsoft δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη…

 

 

9. ΝINTENDO 64 33 εκατομμύρια

Η είσοδος της Sony στο χώρο και η απουσία του CD στοίχησαν στη Nintendo και το N64, αν και έχει να παρουσιάσει κλασικούς τίτλους που μνημονεύονται ακόμα και στις μέρες μας, όπως τα Mario 64 και Goldeneye, τελικά και παρά το πολύ καλό ξεκίνημα οι πωλήσει του κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Αισθητά χαμηλότερα από τους προκατόχους του, αλλά καλύτερα από το Gamecube που ακολούθησε.

 

 

8. SUPER NINTENDO ENTERTAINMENT SYSTEM 49 εκατομμύρια

Αν και δεν έφτασε τις πωλήσεις του NES μιλάμε για μια πετυχημένη εξαιρετική κονσόλα με καταπληκτικούς τίτλους. Ξεπέρασε το Megadrive και βοήθησε τη Nintendo να χτίσει το μύθο της. Αξέχαστη η ιστορία με τη συνεργασία Nintendo- Sony για το Super NES CD που χάλασε και είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία (ευτυχώς για όλους μας) του PlayStation.

 

 

 

7. NINTENDO ENTERTAINMENT SYSTEM 62 εκατομμύρια

Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει ποιο θα ήταν το μέλλον των κονσολών εάν το NES δεν είχε μπει στα σπίτια εκατομμυρίων σπιτιών ανά τον κόσμο. Η ζήτηση το 1983 για κονσόλες δεν ήταν μεγάλη και το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο, αλλά με τα Mario Bros, Metroid και Zelda το μέλλον της βιομηχανίας άλλαξε μια κι καλή.

 

6. PLAYSTATION 4 71 εκατομμύρια

Αυτό που ζούμε με το PlayStation 4 δε το περίμενε ούτε η Sony. Σε τέσσερα χρόνια έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια πωλήσεις και φυσικά η επιτυχία μόνο τυχαία δεν είναι. Τα επερχόμενα exclusives τύπου God of War, Spiderman, Death Stranding, The Last of Us Part II μεταξύ άλλων φανερώνουν ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Θεωρούμε ότι η δεύτερη θέση και τα 105 εκατομμύρια πωλήσεις είναι πλέον εφικτός στόχος και λογικά το PS4 θα ξεπεράσει το αρχικό PlayStation.

 

5. XBOX 360 86 εκατομμύρια

Μακράν η πιο πετυχημένη κονσόλα της Microsoft μέχρι σήμερα, εκμεταλλεύτηκε την αργοπορημένη άφιξη του PS3 και τα λάθη της Sony. Ταυτόχρονα η Microsoft είχε ανέκαθεν εξαιρετικές online υπηρεσίες που εκτόξευσαν τη δημοφιλία του Xbox 360 ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ. Τα περισσότερα multiplatform έτρεχαν καλύτερα στο Xbox, ενώ είχε και δυνατά exclusives.

 

4. PLAYSTATION 3 87 εκατομμύρια

Πολλά λάθη έκανε η Sony με το PS3 και τα πλήρωσε, ειδικά στην αρχή της πορείας του. Η εξωφρενική τιμή των 600Ε σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή Cell που έκανε δύσκολη υπόθεση την ανάπτυξη των παιχνιδιών, δημιούργησε προβληματισμό. Η Sony βέβαια κατάφερε να το γυρίσει κυρίως χάρη στα καταπληκτικά exclusives τύπου Uncharted, The Last of Us και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots και τελικά να ξεπεράσει έστω και για λίγο το Xbox 360. Φαίνεται ότι το PS4 άνετα θα το περάσει σε πωλήσεις, που σημαίνει ότι το PS3 θα είναι η λιγότερη πετυχημένη κονσόλα της Sony (εξαιρώντας βέβαια τα φορητά).

 

3. NINTENDO WII 102 εκατομμύρια

Η Nintendo μετά την αποτυχημένη πορεία των N64 και Gamecube ρισκάρει και πρωτοτυπεί με το καινοτόμο Wii. Προσελκύει κοινό που δεν είχε και μεγάλη σχέση με τα video games, χάρη στα motion controls και παρά το αδύναμο hardware σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει και το PS3 και το Xbox 360. Η συνέχεια φυσικά με το WiiU ήταν μια παταγώδη αποτυχία, ενώ το Switch που επίσης έχει την καινοτομία της υβριδικής κονσόλας, ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και σίγουρα στο μέλλον θα είναι μέσα στη δεκάδα, όσον αφορά τις κονσόλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

 

2. PLAYSTATION 104 εκατομμύρια

Η μεγάλη είσοδος της Sony στη βιομηχανία έφερε την επανάσταση. Το CD αντικατέστησε τα παραδοσιακά cartridges και οι δυνατότητες πολλαπλασιάστηκαν. Και εκεί που τα videogames θεωρούνταν παιδική ενασχόληση, η Sony με το PS One κατάφερε να κάνει το gaming συνήθεια για εκατομμύρια κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας. Από παιχνίδια τι να πρωτοαναφέρουμε από Crash Bandicoot, Resident Evil, Metal Gear Solid, Final Fantasy VII, Driver, Tomb Raider, Gran Turismo και πάει λέγοντας…

 

1. PLAYSTATION 2 158 εκατομμύρια

Και στην κορυφή στογγυλοκάθεται το PS2. Από το CD στο DVD και η Sony γιγαντώνει το brand του PlayStation. Αμέτρητες παιχνιδάρες και exclusives με τα GTA, Gran Turismo, Metal Gear Solid 2-3, God of War 1-2 και τόσο ακόμα να απογειώνουν τις πωλήσεις σε σημείο που να θεωρείται ακατόρθωτο κάποια κονσόλα πλέον να φτάσει τα 150 εκατομμύρια. Και μόνο ότι βρισκόταν σε παραγωγή για 13 ολόκληρα χρόνια τα λέει όλα.