Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στο RPG είδος τα ιαπωνικά συνέχισαν να είναι ο κυρίαρχος, έναντι των δυτικών που να πούμε την αλήθεια ήταν ελάχιστα. Αρκετά καλή χρονιά και φέτος για τα RPG, αν και δεν υπήρχε κάποιος »επαναστατικός» τίτλος. Φυσικά, τα παρακάτω είναι η προσωπική μου λίστα, ψηφίστε το δικό σας παρακάτω στην ψηφοφορία. Αυτά είναι τα 5 RPG που θεωρώ καλύτερα για το 2018:

1) Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Το πρώτο παιχνίδι αποτελούσε συνεργασία του Studio Ghibli και της Level-5 και αγαπήθηκε από το κοινό. Ένα sequel όμως δεν ήταν και ό,τι πιο ασφαλές οικονομικά. Παρόλα αυτά, η Level-5, μόνη της αυτή τη φορά, το έκανε πράξη και μάλιστα πέτυχε. Το Ni No Kuni 2 άλλαξε τους μηχανισμούς στο gameplay. Άφησε στην άκρη τα turn-based στοιχεία και το monster collecting και έγινε ένα action-RPG με στοιχεία hack n’ slash. Αν και τα χάλασε λίγο στα side quests, ήταν μια πανέμορφη και διασκεδαστικότατη εμπειρία, άξια για να τοποθετηθεί σε αυτή τη λίστα. Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας εδώ.

2) Monster Hunter: World

Η σειρά που εδώ και χρόνια έχει γίνει πασίγνωστη και έχει προκαλέσει εθισμό στην Ιαπωνία, έκανε το μεγάλο βήμα και από τις φορητές κονσόλες της Nintendo ήρθε στα PS4 και Xbox One. Η αποδοχή του ήταν πολύ θετική από την πλειοψηφία, με το διασκεδαστικό co-op να είναι το ζουμί του, ενώ τα μικρά θέματα που είχε στην κάμερα και στο framerate δεν το εμπόδισαν να λάμψει σε αυτή τη γενιά. Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας εδώ.

3) Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Το Dragon Quest είναι σειρά αντίστοιχου βεληνεκούς με το Final Fantasy στην Ιαπωνία, όμως σε αντίθεση με την »αντίπαλη» σειρά, το Dragon Quest έχει κρατήσει τα περισσότερα παραδοσιακά στοιχεία που το διακρίνουν. Το ενδέκατο μέρος της κύριας σειράς δέχτηκε δικαιολογημένα θετικές κριτικές και αγαπήθηκε από το old-school κοινό, αφού τα περισσότερα που έκανε τα έκανε όπως έπρεπε. Πέρυσι έκανε μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία όπου κυκλοφόρησε πρώτη φορά και οι πωλήσεις του ήταν σχετικά ικανοποιητικές και στη Δύση. Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας εδώ.

4) Divinity: Original Sin 2

Ένα από τα δυνατότερα RPG που κυκλοφόρησε πέρυσι σε PC, ήρθε φέτος στο PS4 και κέρδισε κι εδώ τις εντυπώσεις. Το εθιστικότατο gameplay καθώς και τα άρτια multiplayer modes  ήταν τα δυνατά σημεία του, ενώ τα side quests ήταν λίγο απογοητευτικά. Must τίτλος για όλους τους λάτρεις των δυτικών RPG και των turn-based συστημάτων. Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας εδώ.

5) Kingdom Come Deliverance

Η »έκπληξη» της χρονιάς από ένα Τσεχικό studio. Ένα διαφορετικό σχετικά RPG βασισμένο στο ρεαλισμό, που αν και μερικοί κριτικοί δεν εκτίμησαν (κυρίως για τα τεχνικά του θέματα), αγαπήθηκε από το κοινό. Τα δυνατά του χαρακτηριστικά ήταν το καλογραμμένο του σενάριο και οι ενδιαφέροντες μηχανισμοί, ενώ τα αρνητικά του ήταν κυρίως τα τεχνικά θέματα και το save system. Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας εδώ.

[easypoll id=»7″]