Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός των τίτλων τρόμου που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά για το PS4 δεν αγγίζει τους αντίστοιχους των περασμένων ετών. Από την άλλη, η ποιότητα των περισσότερων φετινών παιχνιδιών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και έτσι η απουσία του πλουραλισμού στις επιλογές των gamers, αντισταθμίζεται κάπως. Επειδή το να επιλέξει κάποιος εύκολα το καλύτερο παιχνίδι τρόμου για το 2017 είναι κάτι το ανέφικτο, ο λόγος περνάει σε εσάς και σας προκαλούμε να αναδείξετε τον τίτλο που προσέφερε τις περισσότερες κραυγές αγωνίας για το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Outlast 2

Το εξαιρετικό πρώτο Outlast ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών. Έτσι, αναμενόμενα η Red Barrels έφερε στις κονσόλες μας το sequel, Outlast 2. Ο τίτλος είναι βελτιωμένος σε κάθε τομέα σε σχέση με τον προκάτοχο του, με δυνατό του σημείο την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Σίγουρα δεν είναι για εκείνους που σοκάρονται εύκολα, καθώς το παιχνίδι είναι γεμάτο με εικόνες θρησκευτικού φανατισμού, σταυρώσεις και άπλετο gore. Το σενάριο είναι αρκετά προσεγμένο και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του παίκτη καθ’ όλη τη διάρκεια του. Σίγουρα μία από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017, που δεν απογοήτευσε. Μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ.

Friday the 13th

Το Friday the 13th είναι ένας multiplayer τίτλος, φυσικά βασισμένος στο σύμπαν του πολύ επιτυχημένου franchise τρόμου. Ο παίκτης αναλαμβάνει είτε τον ρόλο του Jason Voorhees, είτε ενός από τους επτά camp counselors, μπαίνοντας στο ρόλο του θύτη ή του θύματος αντίστοιχα. Το παιχνίδι, παρότι ταλανίζεται από την απουσία single-player campaign, είναι εξαιρετικά ευχάριστο (εκτός φυσικά αν τρέχετε να ξεφύγετε από τον Jason) , ενώ τα επίπεδα, η μουσική και οι χαρακτήρες είναι πιστή μεταφορά από τις ταινίες.

Little Nightmares

Τo Little Nightmares των Tarsier Studios είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι του Playstation 4. Το παιχνίδι μας καλεί να βιώσουμε ανατριχιαστικούς εφιάλτες που όλοι μας είχαμε ως παιδιά βάζοντας μας στον ρόλο ενός μικρού κοριτσιού, με το όνομα Six, το οποίο βρίσκεται παγιδευμένο σε έναν αφιλόξενο κόσμο. Το ιδιαίτερο εικαστικό του τίτλου είναι πανέμορφο, ενώ ο ακουστικός του τομέας δίνει ρέστα. Είναι δύσκολο μέσα από λίγες μόνο λέξεις να αποτυπωθούν τα εφιαλτικά σκηνικά που βιώνει όποιος ασχοληθεί με το παιχνίδι. Παρότι τα credits πέφτουν σχετικά γρήγορα, το Little Nightmares ανήκει στην κατηγορία των σκεπτόμενων platformers, εκεί ψηλά με το Limbo και το Inside και αποτελεί must-buy. Εδώ το review μας για το παιχνίδι.

The Evil Within 2

Το Evil Within 2 είναι ένα εξαιρετικό sequel . Η Bethesda άφησε πίσω της τα ευδιάκριτα προβλήματα του πρώτου τίτλου, όπως το σχετικά αδιάφορο σενάριο και τα πλήρως ανισόρροπα μεταξύ τους κεφάλαια και δημιούργησε ένα παιχνίδι που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Shinji Mikami. Ο άρτιος τεχνικός τομέας και το καλοδουλεμένο σενάριο καθηλώνουν, ενώ το -κάτι λιγότερο από- open world στοιχείο του παιχνιδιού είναι κάτι που συνεισφέρει στην εμπειρία. Το review του PSaddict για το παιχνίδι είναι εδώ.

Resident Evil 7: Biohazard

Η μεγάλη επιστροφή του θρυλικού Resident Evil στις ρίζες του είναι γεγονός! Το Resident Evil 7 : Biohazard τιμά απόλυτα την κληρονομιά της σειράς και την πηγαίνει ένα επίπεδο πιο πέρα. Η first-person οπτική, ο ήχος από άλλο πλανήτη, τα εξαιρετικά δομημένα περιβάλλοντα και φυσικά η οικογένεια Baker υπόσχονται μία εμπειρία, που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Το παιχνίδι υποστηρίζει τη χρήση Playstation VR για τους πραγματικά ατρόμητους και είναι κατά πάσα πιθανότητα η πιο δυνατή κυκλοφορία που να υποστηρίζει το συγκεκριμένο hardware έως σήμερα. Welcome to the family son…Εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review.

Observer

Το Observer δεν είναι το συνηθισμένο παιχνίδι τρόμου που βρίσκει κάποιος εύκολα εκεί έξω. Είναι μία cyberpunk εμπειρία γεμάτη υπαρξιακά ερωτήματα, που αφορούν κυρίως τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται το έτος 2084 και τα σκηνικά θυμίζουν έντονα -και ηθελημένα θα έλεγα- το Blade Runner του Ridley Scott. Το Observer είναι εδώ για να προβληματίσει, να αγχώσει, να εξερευνήσει τα όρια της ηθικής και όχι να τρομοκρατήσει με φτηνά jump scares.

Hellblade : Senua’s Sacrifice

To Hellblade : Senua’s Sacrifice δεν είναι μία κοινή εμπειρία τρόμου. Η ανεξάρτητη παραγωγή της Ninja Theory όμως, κατατάσσεται εύκολα στην κατηγορία των παιχνιδιών τρόμου, εφόσον η εμπειρία αυτή βιώνεται εξ’ ολοκλήρου με ακουστικά. Η ψύχωση της πρωταγωνίστριας Senua, οι φωνές που ακούει μέσα στο κεφάλι της και οι παραισθήσεις που την στοιχειώνουν και κάθε της βήμα, γίνονται μέρος του εαυτού του παίκτη για τις 6-7 ώρες που διαρκεί το παιχνίδι. Το Hellblade είναι μία αξιομνημόνευτη προσπάθεια μίας μικρής ομάδας ατόμων να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό στη βιομηχανία του gaming και το καταφέρνουν, αποτυπώνοντας άψογα την ψύχωση, με έναν ηχητικό τομέα που όμοιο του δεν ξέρω αν έχω ξανά αντικρίσει στο χώρο. Το review μας για τον τίτλο βρίσκεται εδώ.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια τρόμου που κέρδισαν τις καρδιές των gamers to 2017, αλλά θεωρώ πως εκείνα που ήδη αναφέρθηκαν είναι αυτά που τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα. Μία τουλάχιστον αναφορά αξίζουν το Perception για το ιδιαίτερο setting του, το Don’t Knock Twice για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που χτίζει και το Get Even για το δυνατό του σενάριο.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ PS4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2017

Ψηφίστε το αγαπημένο σας HORROR παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το PS4 μέσα στο 2017! Έχετε μόνο μία ψήφο και μπορείτε να επιλέξετε από τις προτεινόμενες επιλογές ή να πείτε την δική σας πρόταση στην επιλογή «other» . Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου 2017 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδικό αφιέρωμα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2017, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του PSaddict.gr!

Ψηφίστε τον καλύτερο horror τίτλο του 2017